Emzik ve Pişmanlık

170 görüntüleme
A

Afi̇fe Ö. ..

6 Ağustos 2025 18:15
2.5 aylık bebeğim var sürekli ellerini emmek istiyor uykusu geldiginde ozellikle ve elini tam ememedigi icin ( çünkü nerdeyse hepsini agzina sokmak istiyor) yanaklar dudaklar eller kipkirmizi kaliyor sonra ağlıyor. Aslinda emzige çok karşı bi insanim ama bu emme refleksine cozum olmasi icin emzik aldim ve emiyor suan ama ben ağlıyorum nedense içim emzik konusunda hic rahat değil 😭 meme reddi yasar miyim, agzinda sonucta en kaliteli de olsa bi plastik var... Gibi gibi aklimda bir çok soru işareti var bebegim simdi tik diye huzurla uykuya gecti emzigi alir almaz ama ben neden huzursuzum 😭
A

Afi̇fe Ö. ..

6 Ağustos 2025 18:17
Hissiyatim sanki çocuğuma kötü bisey yapiyormusum gibi geliyor 😭 tecrubeli anneler uzman kisiler desteğinize çok ihtiyacım var lütfen 😭
Esmanur B. .

Esmanur B. ..

6 Ağustos 2025 18:23
Doğru zamanda verilen ve bırakılan emzik zararsız canım. Ben de karşıydım hatta zorla tutmasını sağladım ve sadece uykuda verdim gün boyu oyun sohbet zamanı kesinlikle vermiyordum. Emzik bebeğim için uyku sinyaliydi . Altıncı ayda büyük emziğe geçince tutmadı ben de asla vermedim zaten. Rahat ol ama doğru yerde ve zamanda kullanmak ve doğru yerde ve zamanda bırakmak önemli 💚
M

Mehri G. B.

6 Ağustos 2025 18:24
Benim kızımın da emme refleksi çok yüksek bizde emzik kullanıyoruz şuan 11aylık oldu ve inanın iyi ki kullanıyorum diyorum ilk dönemlerinde bende çok korkuyordum meme reddi yaşarım diye hatta bi ara yaşıyorum sandım ama çok şükür bi sıkıntı olmadı her zaman önce memeyi sundum almadığı çok huzursuzlandığı zamanlarda emziğini verdim hatta sakinleştirmek için önce emzikle uyutup sonrasında emzirdiğim bile oldu
Esmanur B. .

Esmanur B. ..

6 Ağustos 2025 18:26
Tek sorun maalesef geceleri ağzından düştü diye tekrar uyanıp tekrar emzik ya da meme için ağlıyordu. Tutunca geri uyuyordu. O biraz sıkıntı yarattı
E

Emine G.

6 Ağustos 2025 18:28
Merhaba. Lütfen sakin olun. Doktorlar bile emzik veriyor bebeklerine . Ayrıca Amerikan pediatri derneğine göre emzik ani bebek ölüm riskini azaltıp uykuya kolay geçmelerini sağlıyor. Emme refleksiyle doğuyorlar zaten. Gelişim psikolojisne göre Ilk ıkı yıl oral dönemdir. Her şeyi ağıza götürme sebepleri bundan. Elini emmesi de çok normal. Çünkü bu ayda elini keşfetti. Benim de iki aylık bir kızım var. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Baktım elini çok emiyor hırslanıyor kızarıyor emzik veriyorum. Yenidoğan döneminde ben emzik vermek zorunda kalmıstım meme reddi yaprı . Ama inanın o bile çok kısa sürdü. Uzmanlar emzikten ziyade biberonun meme reddi yaptığını söylüyorlar. Gerçekten doğru. Sütüm az geldiği için mama vermiştim ilk aşamada. Onu da sdc biberonda içti . Meme reddi yaşadım. Tam bir reddediş değil de ağzını biberon tutar gibi küçük açamaya başlamıştı. Çok şükür sütüm gelince mamayı bıraktım . Emzirmeyi hiç kesmediğim için de kolayca alışmıs olabilir bana. Bilmiyorum. Zannedildiği kdar kötü bir araç değil yabi emzik. İçinize sinmiyorsa kullandıpı zamanı sınırlandırabilirsiniz. Sevgiler
H

Hülya G. ..

6 Ağustos 2025 18:28
Emzik kötü bisey değil. Kendinizi boşuna üzmeyin. Ben de vermek istemiyordum almıyordu da zaten ama sonradan tuttu. Ama gün içinde sürekli vereyim de oyalansın gibi düşünmedim asla. Sadece uykuya geçerken rahatlatici oluyordu. Zaten daldıktan sonra kendisi atardi emziği. Bu şekilde 7-8 aylıkken falan tamamen bıraktı uykuya geçerken de istemedi. Bu şekilde ilerlerseniz zorlanmadan bırakacaktir.
T

Tuğba Ç.

6 Ağustos 2025 19:08
Merhaba 3 aylık oldu kızım philips avent ultra ve bibs denedik emzik ama almiyor baska emzik önerdiğiniz var mı
D

Dilan ..

6 Ağustos 2025 19:09
Ayy aynılarını yaşadım bebeğim ağzına ilk emzik verdiğimde ağlayıp geri almıştım. Fakat iş öyle bir boyuta geldi ki evde emzik koleksiyonu var hepsini denedim tutsun diye iyiki de vermişim uyku arkadaşı oldu ona hiç merak etme nasıl kullandıracağını bildikten sonra emziğin hiçbir zararı yok, hatta yararı var ani bebek ölümlerini de engelliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir