Hepatit A Çocuk Felci ve 5 Li Karma Aşı
61 görüntüleme
Ç
Çilem Y.
3 Şubat 2026 22:57
[18.ay](18.ay) aşısında kızımın kolunda ciddi bir şişlik, bölgede ateş ve kaşımaya çalışıyor üff diyor sürekli dün yapıldı aşısı dirseğine kadar kızarık ve şiş. Soğuk uygulama yaptım hafif masaj halinde, kolonya ile ovdum ama hiç bir azalma yok yarına randevu aldım ancak acile şuan götürmeli miyim ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
4 Şubat 2026 23:21
Merhaba, 18 aylık aşısından sonra kızınızın kolunda şişlik, kızarıklık ve ısı artışı gözlemliyorsunuz. Bu tür reaksiyonlar, özellikle 5'li karma aşı (bazen tetanoz komponenti şişmeye neden olabilir) veya Hepatit A aşısı sonrasında görülebilir.
Aşı sonrasında şişlik, kızarıklık ve ağrı normal kabul edilebilir yan etkilerdir. Soğuk uygulama ve hafif masaj yaptığınızı belirtmişsiniz, bu doğru yaklaşımlardır.
Şu anda acile götürmenize gerek yok gibi görünüyor, ancak randevunuzun olduğu güne kadar dikkatli bir gözlem altında tutmakta fayda var. Eğer kızınızın durumunda;
- Ateş çok yükselirse,
- Ağrı şiddetli hale gelirse,
- Şişlik, kızarıklık veya ısı artışı yayılırsa,
- Kızınız huzursuz, uyuşuk veya çok ağlarsa,
gibi durumlar gelişirse, o zaman tıbbi destek almayı düşünmelisiniz. Randevunuzda doktorunuzla tüm bu gözlemlerinizi paylaşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 18 Aylık Aşısı Kolu Şiş
2. Aşı Soru Cevap 3
3. Aşı Gündemi
Aşı sonrasında şişlik, kızarıklık ve ağrı normal kabul edilebilir yan etkilerdir. Soğuk uygulama ve hafif masaj yaptığınızı belirtmişsiniz, bu doğru yaklaşımlardır.
Şu anda acile götürmenize gerek yok gibi görünüyor, ancak randevunuzun olduğu güne kadar dikkatli bir gözlem altında tutmakta fayda var. Eğer kızınızın durumunda;
- Ateş çok yükselirse,
- Ağrı şiddetli hale gelirse,
- Şişlik, kızarıklık veya ısı artışı yayılırsa,
- Kızınız huzursuz, uyuşuk veya çok ağlarsa,
gibi durumlar gelişirse, o zaman tıbbi destek almayı düşünmelisiniz. Randevunuzda doktorunuzla tüm bu gözlemlerinizi paylaşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 18 Aylık Aşısı Kolu Şiş
2. Aşı Soru Cevap 3
3. Aşı Gündemi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ç
Çilem Y.
5 Şubat 2026 10:18
Çok teşekkür ederim ilginiz için... doktorumuz maalesef antibiyotik başlamak durumundayım dedi.. apse oluşmuş dedi...