Aşı Soru Cevap 3
148 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
12 Kasım 2025 15:26
Merhabalar sorular çok olunca etiketlemek ve cevaplamakta zorlanıyorm. Mevcut sorularınızı buradan yazarsanız vakit buldukça seveseve cevaplarım 💕💕💕
E
Eb
12 Kasım 2025 15:29
Merhaba ıngılterede yaşıyoruz bebegım 3 ay 10 günlük verem aşısını hala yapmadılar burada rutın değil hee bebeğe yapılmıyormuş canlı aşı olduğu için bızden scıd testı ıstedıler turkıye de de scıd topuk kanından bakılmıyormuş o yüzden hala aşı olmadı me kadar geç yapılabılır kaç aya kadar teşekkürler

Hilal A. Ç.
12 Kasım 2025 16:28
Merhaba bebeğim şuan 5 ay 20 günlük. 3 ay 19 günlük bexero ve nimenrix yapıldı devam dozları nasıl yapılmalı? 6. Ay aşıları yaklaşıyor ve canlı aşı var. Şuan nezle ne zaman aşıları yaptırabilirim, takvim nasıl olmalı?
C
Ceren G.
12 Kasım 2025 17:00
Merhaba bebeğim 4 ay 8 günlük. Menenjit aşısı için sağlık ocağı hemşiresi 1 yaşından sonra yaparız şuan çok aşısı var dedi. Sizce en uygun zaman ne zaman, 1 yaştan sonra olması uygun mudur. O zaman yaptırırsak kaç doz hangi asilardan yaptırmak gerekir
G
Gamze S.
12 Kasım 2025 17:42
İnek sütü alerjisi Olan bir bebeğe rotavirüs şısı yapılır mı
E
Elif G.
12 Kasım 2025 17:50
Merhabalar oğlum oğlum 6 ay 20 gunlk.ekgidaya basladk 2 öğün şeklinde hem mama hem meme devam ediorz akaam yatarken de mama alio ve emerek uyuyor.desteksiz pispis ile kolumda hafifsallayarak uyutuorm ama yerine yatınca uyanio meme ario çok aglio. Geceleride 2 saatte bir uyanior
S
Seda
12 Kasım 2025 18:04
Merhaba
Oğluma ilk rota aşısıeylül 3 de yapıldı ikinci dozu ekim 3 dü ama şuan hasta grip oldu öksürük var ne kadar süremiz var bu aşıyı yaptırmak için
Oğluma ilk rota aşısıeylül 3 de yapıldı ikinci dozu ekim 3 dü ama şuan hasta grip oldu öksürük var ne kadar süremiz var bu aşıyı yaptırmak için

Ayça K. A.
Hemşire
12 Kasım 2025 18:11
@eb verem aşısı PPD testi ile uygulanıyor farklı ülkelerde 3. Ayın sonuna kadar uygulanabiliyor. Verem görülme riski düşük olan ya da hiç vakası olmayan ülkelerde böyle uygulanıyor merak etmeyin

Ayça K. A.
Hemşire
12 Kasım 2025 18:13
@Hilal Albayrak Çetintaş hanımcığım nimenrix ve baxsero aynı anda yaptırıyorsanız şimdi tam zamanı 2. Dozun 1. Aşılamadan 2 ay sonra yapılır.6. Ay aşıları için 6. Ay sonuna kadar zamanımız var iyileşmezse 7. Ay içine ötelenebilir hekiminizden görüş alarak tarih belirleyebilirsiniz 💕

Ayça K. A.
Hemşire
12 Kasım 2025 18:15
@Ceren Geredeli hanım bu planlamayı hemşirenize bırakmanız yanlış. Kaldı ki sanırım tam bilgiye de sahip değil menenjitlerin ilk dozları 3. Ayda başlanır tam koruma için 3 doz yapılır.1 yaşına kadar menenjit olursa ne olacak?

Ayça K. A.
Hemşire
12 Kasım 2025 18:16
@Gamze Soğan hanımcığım inek sütü alerjisi olan bebeğe rota aşısı uygulanır evet. Hiç bir sorun olmaz

Ayça K. A.
Hemşire
12 Kasım 2025 18:17
@Elif Gençhanım uyku eğitimi için ideal bir dönem. Eğitim alabilirsiniz

Ayça K. A.
Hemşire
12 Kasım 2025 18:17
@Seda Kayman hanım grip belirtileri biter bitmez yaptırabilirsiniz birkaç gün geçmesi sıkıntı olmaz
C
Ceren G.
12 Kasım 2025 18:19
Şuan 4 ay 8 günlük ne zaman başlayabiliriz o zaman. Ve hangi asilardan kaç doz yaptırılıyor

Ayça K. A.
Hemşire
12 Kasım 2025 18:28
Ceren hanım hekiminizin bebeğinizi muayenesi sonrası kendisine özel bir aşı programı yapması en doğrusu olacaktır. Bebeğinizi bilmediğim için benim yorum yapmam doğru olmaz
R
Rüm ..
12 Kasım 2025 18:33
Hocam merhaba benim oğlum 9 ay aşısı olana kadar yediği şeylerde sıkıntı yoktu yumurta beyazını yedikten sonra kızardı alerji vardır diye hastaneye gönderdiler alerji testinde sadece sarısına çıktı ama 6 aylıktan belli yiyordu bir şey olmuyordu aşı olduktan bi hafta sonra ne verirsem vereyim ek gıda da her şeye kızardı nokta nokta şeyler çıktı şuan seçici vermek zorunda kalıyorum 6 aydan 9aya kadar her şey normaldi kısacası aşıdan sonra bir şey yiyemez olduk aşıyla ilgisi var mı acaba
S
Sevda D.
12 Kasım 2025 19:00
Merhaba bebeğim pazartesi rota aşısı oldu iki gün kakası normaldı bugün ishal oldu normal mi kaç gün sürüyor tek başıma bakıyorum endişeleniyorum biraz