Hastalık Takibi

52 görüntüleme
Beste E. Y.

Beste E. Y.

7 Nisan 2026 10:21
Merhaba bebeğim 7. Aya girdi 3 -4 gündür burun akıntısı vardı buna 2 gündür öksürük hapşırma hırıltı da eklendi . Ateş hiç çıkmadı , düzenli burun temizliği yaptım nebulizatör de kullandım ama doktora gitmem gerekir mi bilemedim ilk defa hastalanıyor
D

Dilara G.

7 Nisan 2026 10:22
Merhaba aynı şeyi bizde yaşıyoruz ama bizde ateş de var ne yapmalıyız
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 20:17
Burun Akıntısı, Öksürük ve Hapşırma: Ne Yapmalı?

Bebeğinizin 3-4 gündür burun akıntısı, 2 gündür de öksürük, hapşırma ve hırıltı şikayetleri olduğu için endişe duyuyorsunuz. Ateş olmadığı için durumu daha da yakından takip etmek isteyebilirsiniz.

Yapabileceğiniz Şeyler:

1. Düzenli Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizlemek, burun akıntısını ve tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Serum fizyolojik ile burun temizliği yapabilirsiniz.
2. Nebülizatör Kullanımı: Nebülizatör ile buhar vererek, bebeğinizin solunum yollarını nemlendirerek öksürüğü ve hırıltıyı azaltabilirsiniz.
3. Bol Sıvı Alımı: Bebeğinizin bol sıvı almasını sağlayarak, vücudunun susuz kalmasını önleyebilirsiniz.
4. Gözlem: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin. Ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler ortaya çıkarsa, doktora götürmeyi düşünmelisiniz.

Doktora Gitmek:
Bebeğinizin şikayetleri 2 gün içinde iyileşme göstermiyorsa veya kötüleşiyorsa, doktora götürmeyi düşünmelisiniz. Ayrıca, aşağıdaki durumlarda da doktora başvurmanız gerekir:
Ateş yükselmesi
Halsizlik
İştahsızlık
Solunum zorluğu

Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek gerekli tedaviyi önerecektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Akıntısı
2. Hapşırma Burun Akıntısı
3. 7 Aylık Bebekte Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir