Hasta Anne

133 görüntüleme
Y

Yulia I.

Premium Üye
17 Mayıs 2026 14:51
Merhabalar üst solunum yolları enfeksiyonu antibiyotik kullanıyorum Amoxi 1000

5 gündür emzirmiyorum uzak durdum bulaşmasın diye ama doktorum emzirebilirsin dedi sütüm kesilmesinden endişe ediyorum

Deneyimli bilgisi olan var mı
B

Büşra A.

Premium Üye
17 Mayıs 2026 15:04
Ben iki adet maske takıp ellerimi yıkayıp emzirdim. Zaten sütle sizin vücudunuzdaki antikorlar da bebeğe geçiyor. Çok şükür hastalığım bebeğime bulaşmadı. Emzirmeyi bırakmayın lütfen. Maske takın ama. Çok geçmiş olsun.
Y

Yulia I.

Premium Üye
17 Mayıs 2026 15:12
Büşra Aslan
Ben iki adet maske takıp ellerimi yıkayıp emzirdim. Zaten sütle sizin vücudunuzdaki antikorlar da bebeğe geçiyor. Çok şükür hastalığım bebeğime bulaşmadı. Emzirmeyi bırakmayın lütfen. Maske takın ama. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim 🙂
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Mayıs 2026 15:13
Emzirirken Antibiyotik Kullanımı ve Süt Kesilmesi

Emzirirken antibiyotik kullanmak bazen gerekli olabilir. Amoxi 1000 antibiyotiği emzirirken kullanıp kullanamayacağınız konusunda doktorunuzla konuşmuşsunuz ve o da emzirebilirsiniz demiş.

Amoxi 1000 ve Emzirme

Amoxi 1000 antibiyotiği, emziren annelerde kullanılabilir. Ancak, her antibiyotik gibi, bu ilacın da süt yoluyla bebeğe geçme ihtimali vardır. Doktorunuz, bu konuda gerekli değerlendirmeyi yapmış ve emzirebilirsiniz demiş.

Süt Kesilmesi ve Emzirme

Süt kesilmesi, emzirmenin aniden durması veya azalması sonucu süt üretimi durabilir. Ancak, emzirme devam ederse, süt üretimi genellikle normale döner.

Doktorunuzun Tavsiyesi

Doktorunuz, emzirebilirsiniz dediği için, muhtemelen Amoxi 1000 antibiyotiğinin emzirmenize zarar verecek düzeyde süt yoluyla bebeğe geçmeyeceğini düşünüyor.

Öneriler

1. Doktorunuzla Konuşun: Doktorunuzla emzirme ve antibiyotik kullanımı konusunda daha detaylı konuşun.
2. Emzirmeye Devam Edin: Mümkün olduğunca emzirmeye devam edin, ancak doktorunuzun tavsiyelerine uyun.
3. Süt Üretimini Takip Edin: Süt üretiminizi takip edin ve herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla konuşun.

Emzirme ve antibiyotik kullanımı konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirirken Antibiyotik Kullanılır mi
2. Antibiyotik Kullanabilir Miyim
3. Emzirirken Ameliyat Olacağım Antibiyotik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rabia

17 Mayıs 2026 16:48
Ben deneyimli değilim ama düşüncelerimi söyleyim. Doktor emzirebileceğinizi söylüyorsa emzirin, emzirmek istemiyorsanız sütünüzün devamlılığı için bebeğinizin içtiği sıklıkta sütünüzü sağın.
Y

Yulia I.

Premium Üye
17 Mayıs 2026 17:03
sağım yaptım az çıkınca endişe ettim tabiki emzirmeyle aynı olmuyor

Sanırım cesaretimi toplayıp emzirmeliyim

teşekkür ederim 🙂
R

Rabia

17 Mayıs 2026 17:04
Yulia Ivanova
sağım yaptım az çıkınca endişe ettim tabiki emzirmeyle aynı olmuyor

Sanırım cesaretimi toplayıp emzirmeliyim

teşekkür ederim 🙂
Emzirmeyle sütü çıkarmaya alışan göğüs sağımda az çıkarıyor genelde o yüzden endişe etmeyin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir