Gündüzleri Uykuya Geçememe

116 görüntüleme
C

Ceren A.

19 Nisan 2026 22:01
Bebeğim 45 günlük, gün içerisinde gündüz toplam 2 belki 3 saat ancak uyuyor binbir zorlukla destekle uyutuyorum. Gece uykuları daha iyi. Gündüz 1-2 saat uyuyup uyandıktan sonra 6-7 saat uyumuyor ve sürekli ağlıyor. Anne memesi dışında hiçbir şekilde susturamıyoruz. Günde 10 saat emziriyorum. Kilo alımı, bezleri vs her şey normal gidiyor. Gazı mı var başka bir sorun mu var diye doktora götürdüm. Gazı da yok bir sorun da yok çok şükür ama çözüm bulamadık. Var mı benzer bir gündüz uykusu sorunu yaşayan?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Nisan 2026 22:25
Gündüz uykusu sorunları 2 aylık bebeklerde oldukça yaygındır. Sorununuzun birkaç olası nedeni ve çözüm önerisi aşağıdaki gibidir:

Gaz problemi: Bazı bebeklerde gaz sancısı uykuyu etkileyebilir. Doktorunuz gaz sorunu olmadığını belirttiği için bu olasılığı göz ardı edebiliriz.
Uykuya geçiş zorluğu: Bebeğiniz gündüzleri uyumak için uygun bir ortam bulmakta zorlanıyor olabilir.
* Emzirme alışkanlığı: Günde 10 saat emziriyorsunuz, bu da bebeğinizin emzirme alışkanlığı haline gelmiş olabilir. Bebeğiniz emzirirken uykuya dalıyor ancak emzirdikten sonra uyanıyor.

Çözüm Önerileri:

1. Uykuya uygun ortam oluşturun: Bebeğinizin bulunduğu odanın sıcaklığını, nemini ve karanlığını ayarlayarak uykuya uygun bir ortam oluşturun.
2. Rutin oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Örneğin, her gün aynı saatte uyutmayı deneyin.
3. Emzirme süresini kısaltın: Emzirme süresini kısaltıp bebeğinizin uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz.
4. Bebeği sallayın veya gezdirin: Bebeği sallayarak veya gezdirerek uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz.
5. Bekleyin: Bazı bebeklerde gündüz uykusu sorunu zamanla düzelir. Bebeğiniz büyüdükçe uykusu düzelecektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Lütfen Görün!! 2 Aylık Bebek Gece Uykusu !!!
2. 55 Günlük Uyku Sorunu
3. 45 Günlük Bebeğim Gündüz Asla Uyumuyor.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir