Gündüz Uykusu

113 görüntüleme
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Mayıs 2026 15:43
Bebeğim 4 aylık 2 aydan sonra biraz bozulmaya başlamıştı gündüz uykusu. 3 aydan beri de yok. Gece de geç yatıyor sabah 6 da uyanıyor. Artık dinlenemiyorum. Gündüz uyuduğunda 20 -30 dk sonra hemen uyanıyor tekrar uykuya nasıl geçer. Uyuyamadığı için o da huzursuz
R

Rabia D.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 15:44
Artık destekli uyku arıyorlar 3. Ayda bizde de bozulma başlamıştı bi daha düzelmedi Allah yardımcn olsun
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Mayıs 2026 15:44
Destekli uyuyor ama yine kısa sürüyor
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Mayıs 2026 15:45
Uykusunda da mı destekli olacak
E

Ebru

14 Mayıs 2026 15:47
Benim kızım 5.5 aylık biz bir aydır böyleyiz maalesef. Bazen 10-15 dk uyuyor bazen yerine koyar koymaz gözünü açıp gülüyor geri de uyumuyor. Memede uyuyor bir de artık en son yatarak emziriyorum ben de onunla uyuyorum 1 saat öyle uyuyor. Düzeltemedim ne yaptıysam sabırla kendi düzeleceği zamanı bekliyorum
R

Rabia D.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 16:11
Sibel
Uykusunda da mı destekli olacak
Evet malesef uyandığında tekrar uyumak için destek arıyorlar
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Mayıs 2026 16:15
Yaa😞
B

Beyza ..

14 Mayıs 2026 16:24
Biz de 3 buçuk aylığız , gündüz uykuları yok gibi bir şey ayakta sallayarak uyuyor 40-45 dk sallıyorm çoğu zaman , yarım saat uyuyup kalkıyor ama ayağımdan indirmeyip uyandığında geri saallarsam biraz uzun uyuyor , gece uykularımız düzenli ama rutinini hiç bozmadım beşikte yatırıyorum ki yerine koyarken uyanmasın diye , en geç 9 da yatmış oluyor bazen değişebiliyor tabiki günü gününü tutmayabilir sabah da bizim de 5-6 gibi uyanmış oluyor maalesef
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Mayıs 2026 17:23
Beyza
Biz de 3 buçuk aylığız , gündüz uykuları yok gibi bir şey ayakta sallayarak uyuyor 40-45 dk sallıyorm çoğu zaman , yarım saat uyuyup kalkıyor ama ayağımdan indirmeyip uyandığında geri saallarsam biraz uzun uyuyor , gece uykularımız düzenli ama rutinini hiç bozmadım beşikte yatırıyorum ki yerine koyarken uyanmasın diye , en geç 9 da yatmış oluyor bazen değişebiliyor tabiki günü gününü tutmayabilir sabah da bizim de 5-6 gibi uyanmış oluyor maalesef
Benzer durumlar yaşıyoruz inşallah gündüz uykusu da düzelir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 17:24
Gündüz Uykusu Sorunları ve Çözüm Önerileri

Bebeğinizin gündüz uykusu sorunları yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Birçok anne-baba benzer sorunlarla karşılaşıyor. Öncelikle, bebeğinizin uykusunun neden bozulduğunu anlamaya çalışalım.

Bebeğinizin Yaşı ve Gelişimi: Bebeğiniz 4 aylık ve 2 aydan sonra gündüz uykusu bozulmaya başlamış. Bu yaşta bebekler genellikle uyku düzeninde değişiklikler yaşarlar.
Gece Uykusu ve Sabah Uyanışı: Bebeğiniz gece geç yatıyor ve sabah 6'da uyanıyor. Bu durum, gündüz uykusunu etkileyebilir.
* Gündüz Uykusu Süresi: Bebeğiniz gündüz uyuduğunda 20-30 dakika sonra uyanıyor. Bu kısa uyku süresi, bebeğinizin dinlenmesini engelliyor.

Çözüm Önerileri

1. Uyku Ortamı Hazırlayın: Bebeğinizin gündüz uyuyacağı odanın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.
2. Uyku Sinyallerini Takip Edin: Bebeğinizin uyku sinyallerini takip edin, örneğin göz ovuşturma, esneme, mızmızlanma gibi. Bu sinyaller görüldüğünde, bebeğinizi uyutmak için uygun bir yöntem denemek önemlidir.
3. Gündüz Uykusu Rutini Oluşturun: Bebeğiniz için bir gündüz uykusu rutini oluşturun. Örneğin, her gün aynı saatte uyumaya çalışın, böylece bebeğinizin vücudu bir düzene girebilir.
4. Sabah Yürüyüşleri: Sabahları dışarıda yürüyüş yapmak, bebeğinizin uykusunu düzenlemeye yardımcı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Bebeğim Gündüz Uyumuyor
2. Gündüz Uykusu
3. Gündüzleri Uyumuyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir