Grip
59 görüntüleme
N
Nazlıcan
Premium Üye
24 Nisan 2026 08:21
Merhaba, geçen hafta eşim grip oldu. Bana ve şimdi de bebeğe bulaştı dikkat etmemize rağmen. 3 aylık bebek, dünden beri sürekli burnu tıkanıyor ve hapşuruyor, bu sabah birkaç kez öksürdü. Ateşi yok ve ruh hali normal, ne yapılabilir?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Nisan 2026 08:21
Bebeğinizin burnu tıkanıyor, hapşıyor ve öksürüyor. Ateşi yok ve ruh hali normal. Bu belirtiler genellikle grip veya nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilişkilidir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik ile temizleyin. Bu, burnundaki tıkanıklığı açmaya yardımcı olacaktır.
2. Nemli ortam: Bebeğinizin bulunduğu ortamı nemli tutun. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
3. Buhar tedavisi: Buhar makinesi kullanarak buhar verin. Bu, bebeğinizin nefes almasını kolaylaştıracaktır.
4. Sık beslenme: Bebeğinizi sık sık besleyin. Bu, onun enerji seviyelerini yüksek tutmaya yardımcı olacaktır.
5. Doktor kontrolü: Bebeğinizin belirtileri devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, bir doktora danışın. Özellikle 3 aylık bir bebekte, doktor kontrolü önemlidir.
Bebeğinizin sağlığı iyi görünüyor, ancak yine de dikkatli olun. Belirtiler devam ederse veya kötüleşirse, bir doktora danışmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Grip Oldu
2. 3 Aylık Bebek Kuru Öksürük
3. Gribal Enfeksiyon
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik ile temizleyin. Bu, burnundaki tıkanıklığı açmaya yardımcı olacaktır.
2. Nemli ortam: Bebeğinizin bulunduğu ortamı nemli tutun. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.
3. Buhar tedavisi: Buhar makinesi kullanarak buhar verin. Bu, bebeğinizin nefes almasını kolaylaştıracaktır.
4. Sık beslenme: Bebeğinizi sık sık besleyin. Bu, onun enerji seviyelerini yüksek tutmaya yardımcı olacaktır.
5. Doktor kontrolü: Bebeğinizin belirtileri devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, bir doktora danışın. Özellikle 3 aylık bir bebekte, doktor kontrolü önemlidir.
Bebeğinizin sağlığı iyi görünüyor, ancak yine de dikkatli olun. Belirtiler devam ederse veya kötüleşirse, bir doktora danışmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Grip Oldu
2. 3 Aylık Bebek Kuru Öksürük
3. Gribal Enfeksiyon
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Seda G.
24 Nisan 2026 08:34
Kızım dünden beri gece geniz akintilari gündüz burun akıntıları ile devam eden göz akmasida dahil hasta oldu bugün eller ve ayakları sıcak burun tikanik uyandik
N
Nazlıcan
Premium Üye
24 Nisan 2026 08:35
Kızım dünden beri gece geniz akintilari gündüz burun akıntıları ile devam eden göz akmasida dahil hasta oldu bugün eller ve ayakları sıcak burun tikanik uyandik
M
Melikee
24 Nisan 2026 08:37
Bizde grip atlattık 6 aylık benimde bebeğim sürekli serum fizyolojik burun yıkama yaptım odayı nemli tuttum havalandırdım kuru öksürük daha sonra balgamlı öksürüğe çevirdi 2 kere poliklinik bir kere de acile götürdüm sadece serum fizyolojik ile yıkamamı tavsiye etti bebeğin nefes alış verişi çok hizlanirsa getir dediler yıkama ile atlattik
N
Nazlıcan
Premium Üye
24 Nisan 2026 09:29
Bizde grip atlattık 6 aylık benimde bebeğim sürekli serum fizyolojik burun yıkama yaptım odayı nemli tuttum havalandırdım kuru öksürük daha sonra balgamlı öksürüğe çevirdi 2 kere poliklinik bir kere de acile götürdüm sadece serum fizyolojik ile yıkamamı tavsiye etti bebeğin nefes alış verişi çok hizlanirsa getir dediler yıkama ile atlattik
M
Melikee
24 Nisan 2026 10:17
Teşekkür ederim burnunu ne sıklıkla temizlediniz? Serum fizyolojik damlatıp aspiratörle çekiyorum ve sterimar baby sprey kullanıyorum bayağı güzel açılıyor burnu ama 30-40 dk geçmeden yeniden tıkanıyor
Yükleniyor...