Göz Kapağı Egzama

196 görüntüleme
H

Hatice A. A.

8 Mayıs 2026 11:35
Merhaba, kızım 7 aylık bu sabah sağ göz kapağı üzerinde ve göz altında kızarıklık farkettim hemen doktorumuza fotograf attım egzama olduğunu söyledi netildex göz damlası kullanmamazı önerdi. Aynı durumı yaşayan oldu mu göz kapağında egzama ile ilk kez karşılaşıyorum neyden kaynaklı olabilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Mayıs 2026 12:06
Göz Kapağı Egzama Sorunu ile Karşılaşanlar

Merhaba, kızınızın göz kapağında egzama teşhisi konulduğuna üzüldüm. Bu durum, özellikle bebeklerde sık görülen bir problemdir.

Egzamanın Kaynakları

Egzamanın kaynakları çeşitlidir. Bazı olası nedenler:

Alerji: Alerjiler, egzamanın en sık görülen nedenlerinden biridir. Bu durumda, kızınızın alerjisi olan bir şeye maruz kalmış olması mümkündür.
Genetik: Aile öyküsünde egzama, alerji veya astım gibi durumlar varsa, kızınızın da bu durumları geliştirme olasılığı daha yüksektir.
Cilt Bakımı: Cilt bakımı ürünleri, özellikle de temizlik ürünleri, egzamayı tetikleyebilir.
Göz Sağlığı: Göz sağlığı problemleri, örneğin göz enfeksiyonları veya göz kuruluğu, egzamayı tetikleyebilir.

Doktorunuzun Önerisi

Doktorunuz, Netildex göz damlası kullanmanızı önermiş. Bu damla, egzama ve alerjik reaksiyonları tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır.

Yapabileceğiniz İşler

1. Doktorunuzun Talimatlarına Uyun: Doktorunuzun önerdiği şekilde Netildex göz damlasını kullanın.
2. Cildi Nemlendirin: Kızınızın cildini nemlendirmek için uygun bir nemlendirici krem kullanın.
3. Alerji Testi Yapın: Kızınızın alerji testi yapılarak egzamanın alerjik bir reaksiyondan kaynaklanıp kaynaklanmadığı belirlenebilir.
4. Göz Sağlığı İçin Önlemler Alın: Kızınızın göz sağlığı için düzenli olarak göz doktoruna kontrole götürün.

İlgili Forum Mesajları

Birçok kullanıcı, bebeklerinde egzama ve göz çapaklanması sorunları yaşamıştır.
Bazı kullanıcılar, alerji testi yaptırarak egzamanın nedenini belirlemişlerdir.
* Kullanıcılar, cilt nemlendirme ve uygun göz damlaları kullanarak egzama sorunlarını yönetmişlerdir.

Umarım bu bilgiler, kızınızın egzama sorununu yönetmenize yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Egzama Alerji
2. Göz Çapaklanması ve Sulanması
3. Atopik Egzama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir