Göz Çapağı ve Göz Akıntısı ve Göz Farklılığığ
1657 görüntüleme
U
Utku U.
24 Nisan 2026 19:51
Merhaba 2.5 aylık oğlumun sol gözünde sürekli Çapak oluyor o gözü akıyor ve genelde diğer gözü akan gözüne göre daha büyük. Akan göz genelde kızarıyor. Oğlumuzu dünya göz hastanesine götürdüğümüzde göz doktoru bir şeyin olmadığını söyledi. Ama çocuk doktorumuz ise çocuk göz doktorunda uzmanlaşmış bir doktora götürmemmize salık verdi.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 19:55
Merhaba,
Göz çapağı, akıntısı ve gözlerde farklılık gibi sorunlar bebeklerde sıkça görülür. Öncelikle, sizin de belirttiğiniz gibi, bir göz doktoruna ve çocuk doktoruna danışmak en doğrusudur.
Doktorunuzun önerileri doğrultusunda, aşağıdaki önerilere de göz atabilirsiniz:
Göz çapaklanmasını önlemek için, gözleri ılık suyla temizleyebilirsiniz.
Göz masajı, çapaklanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bunu nasıl yapacağınızı doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.
* Göz damlası kullanımı doktorunuzun önerisiyle olabilir.
Her bebek farklıdır ve bu tür sorunlar genellikle kendiliğinden çözülür. Ancak, doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve düzenli kontrolleri ihmal etmemek önemlidir.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymak normaldir. Doktorunuzun önerilerini takip edin ve gerekli görülen kontrolleri yaptırın.
Göz sağlığı konusunda uzman bir doktordan detaylı bilgi almanız en iyi seçenek olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Göz Akması
2. Gözde Sarı Akıntı ve Çapaklanma
3. Göz Kanlanması
Göz çapağı, akıntısı ve gözlerde farklılık gibi sorunlar bebeklerde sıkça görülür. Öncelikle, sizin de belirttiğiniz gibi, bir göz doktoruna ve çocuk doktoruna danışmak en doğrusudur.
Doktorunuzun önerileri doğrultusunda, aşağıdaki önerilere de göz atabilirsiniz:
Göz çapaklanmasını önlemek için, gözleri ılık suyla temizleyebilirsiniz.
Göz masajı, çapaklanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bunu nasıl yapacağınızı doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.
* Göz damlası kullanımı doktorunuzun önerisiyle olabilir.
Her bebek farklıdır ve bu tür sorunlar genellikle kendiliğinden çözülür. Ancak, doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve düzenli kontrolleri ihmal etmemek önemlidir.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymak normaldir. Doktorunuzun önerilerini takip edin ve gerekli görülen kontrolleri yaptırın.
Göz sağlığı konusunda uzman bir doktordan detaylı bilgi almanız en iyi seçenek olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Göz Akması
2. Gözde Sarı Akıntı ve Çapaklanma
3. Göz Kanlanması
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Damla K.
21 Mayıs 2026 03:39
Merhaba. 5.5 aylık oğlumun ne zaman gözleri capaklansa peşine gribal bir seyler yaşıyor. Gözünde çapak görünce hastalanacaagini anlıyorum artık. İkisi birbiriyle nasil böyle bağlantılı. Bir hafta olacak hala geçmedi. Capaklanmayi öksürük takip etti. Doktor randevusuna da biraz zaman var. Evde ne yapabilirim
B
Berfu Y.
5 Haziran 2026 23:10
Utku bey oğlunuzun göz renginde diğer göze göre bulanıklaşma ve puslu bir görüntü varsa mutlaka göz tansiyonunu iyi bir göz doktoruna ölçtürmenizi öneririm. Aynı durum kızımda da var.

Duygu B. B.
10 Haziran 2026 06:13
bizde de aynı durum söz konusu. benim bebeğim de 2.5 aylık ve doğduğundan beri ara ara bu sorunu yaşıyoruz. başta iki göz çapaklanıyordu. şimdi sağ normal, sol çapaklanıyor. hatta koyu sarı çapak oluyor sürekli. çocuk doktoruyla konuşunca sadece silin geçer dedi. ama geçmiyor. Başka bir çocuk doktoruna gittik. gözyaşı kanalı tıkanıklığı olabilir dedi ve masaj damla önerdi. damlayı kullanıyorum hâlâ, 5 gün kullanılacak. masaja da başladım gün içinde sık sık yapmak lazımmış. benim bebeğimin de normal gözü, çapaklı göze göre daha büyük. ama bu tekrar edebilen bir durum olduğu için tam açılma söz konusu olmayabilir diye bir yandan da çocuk göz doktoru araştırıyorum. masaja başlayabilirsiniz bir zararı yok, internette nasıl yapıldığı var. biraz rahatlatıyor, bir yandan da doktor arayışına bakın siz de.
Yükleniyor...