Göğüste Çekilme ve Öksürük

86 görüntüleme
D

Derya C.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:23
Ateşi yok 3- 4 saate 7-8 kere öksürdü dakikadaki solunum sayısı 55 hafif çekilmesi var gibi video çektim ama yukleyemiyorum 30 günlükken bronşiolitten yattık o yüzden biraz tedirgin oldum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:39
Bebeğiniz 2 aylık ve öksürük şikayetleri var. Öncelikle paniğe kapılmadan durumu değerlendiririz.

Öksürük ve Solunum Sayısı:
Bebeğinizin öksürmesi ve dakikada 55 solunum sayısının olması, hafif bir solunum sıkıntısının göstergesi olabilir. Normal solunum sayısı 30-40 arasıdır.

Geçmiş Hastalık:
30 günlükken bronşiolit geçirmiş olmanız, bebeğinizin akciğerlerinin hassas olabileceğine işaret edebilir.

Şüpheler:
- RSV (Respiratory Syncytial Virus): Özellikle 2 yaş altı bebeklerde sık görülen bir viral enfeksiyon. Öksürük, burun akıntısı, hafif ateşi eşlik edebilir.
- Bronşiolit: Daha önce geçirdiğiniz bronşiolit, şimdi de benzer bir durumun yaşanma ihtimalini düşündürüyor.

Önlemler ve Tavsiyeler:

1. Doktor Muayenesi: Bebeğinizin öksürüğü ve solunum sayısının artması endişe verici. Bir pediatri uzmanına başvurmanız en doğrusu olacaktır.
2. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizleyin. Bu, öksürüğü hafifletebilir.
3. Sıvı Alımı: Emziriyorsanız, bebeğinizin sık sık emmesi ve bol sıvı alması önemlidir.
4. Gözlem: Bebeğinizin durumu kötüleşirse (solunum güçlüğü, ateş, beslenme zorluğu), vakit kaybetmeden doktora başvurun.

Tedavi:
Doktor muayenesi sonrasında, uygun tedavi planı belirlenebilir. Geçmişte bronşiolit geçirmiş olması, doktorun özel bir ilgi göstermesine neden olabilir.

İlk adım olarak bir uzmandan profesyonel destek almanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Şüphesi
2. Tek Göğüste Süt Azlığı
3. Rsv Pozitif 5,5 Ay Acil
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Derya C.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:42
Şuan uyku halinde solunum sayısı 41
S

Sibel ..

Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:59
Gazı varken hafif çekilme ve hızlı solunum olabilir. Uyku halinde de çekilme varsa hastaneye gitmek gerekir. Yeni beslenince de olabilir
S

Sibel ..

Premium Üye
26 Mayıs 2026 10:00
Zaten solunum sıkıntısu varsa 2 aylık bebekte hızla ilerler akşama daha kötü olur bir kaç saat inceleyin daha iyi ayrımını yaparsınız
S

Sibel ..

Premium Üye
26 Mayıs 2026 10:01
Burnu tıkalı ise öksürük oluyor bir de genzine süt kaçmış da olabilir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir