Göğüste Çekilme ve Öksürük
86 görüntüleme
D
Derya C.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:23
Ateşi yok 3- 4 saate 7-8 kere öksürdü dakikadaki solunum sayısı 55 hafif çekilmesi var gibi video çektim ama yukleyemiyorum 30 günlükken bronşiolitten yattık o yüzden biraz tedirgin oldum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Mayıs 2026 09:39
Bebeğiniz 2 aylık ve öksürük şikayetleri var. Öncelikle paniğe kapılmadan durumu değerlendiririz.
Öksürük ve Solunum Sayısı:
Bebeğinizin öksürmesi ve dakikada 55 solunum sayısının olması, hafif bir solunum sıkıntısının göstergesi olabilir. Normal solunum sayısı 30-40 arasıdır.
Geçmiş Hastalık:
30 günlükken bronşiolit geçirmiş olmanız, bebeğinizin akciğerlerinin hassas olabileceğine işaret edebilir.
Şüpheler:
- RSV (Respiratory Syncytial Virus): Özellikle 2 yaş altı bebeklerde sık görülen bir viral enfeksiyon. Öksürük, burun akıntısı, hafif ateşi eşlik edebilir.
- Bronşiolit: Daha önce geçirdiğiniz bronşiolit, şimdi de benzer bir durumun yaşanma ihtimalini düşündürüyor.
Önlemler ve Tavsiyeler:
1. Doktor Muayenesi: Bebeğinizin öksürüğü ve solunum sayısının artması endişe verici. Bir pediatri uzmanına başvurmanız en doğrusu olacaktır.
2. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizleyin. Bu, öksürüğü hafifletebilir.
3. Sıvı Alımı: Emziriyorsanız, bebeğinizin sık sık emmesi ve bol sıvı alması önemlidir.
4. Gözlem: Bebeğinizin durumu kötüleşirse (solunum güçlüğü, ateş, beslenme zorluğu), vakit kaybetmeden doktora başvurun.
Tedavi:
Doktor muayenesi sonrasında, uygun tedavi planı belirlenebilir. Geçmişte bronşiolit geçirmiş olması, doktorun özel bir ilgi göstermesine neden olabilir.
İlk adım olarak bir uzmandan profesyonel destek almanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Şüphesi
2. Tek Göğüste Süt Azlığı
3. Rsv Pozitif 5,5 Ay Acil
Öksürük ve Solunum Sayısı:
Bebeğinizin öksürmesi ve dakikada 55 solunum sayısının olması, hafif bir solunum sıkıntısının göstergesi olabilir. Normal solunum sayısı 30-40 arasıdır.
Geçmiş Hastalık:
30 günlükken bronşiolit geçirmiş olmanız, bebeğinizin akciğerlerinin hassas olabileceğine işaret edebilir.
Şüpheler:
- RSV (Respiratory Syncytial Virus): Özellikle 2 yaş altı bebeklerde sık görülen bir viral enfeksiyon. Öksürük, burun akıntısı, hafif ateşi eşlik edebilir.
- Bronşiolit: Daha önce geçirdiğiniz bronşiolit, şimdi de benzer bir durumun yaşanma ihtimalini düşündürüyor.
Önlemler ve Tavsiyeler:
1. Doktor Muayenesi: Bebeğinizin öksürüğü ve solunum sayısının artması endişe verici. Bir pediatri uzmanına başvurmanız en doğrusu olacaktır.
2. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizleyin. Bu, öksürüğü hafifletebilir.
3. Sıvı Alımı: Emziriyorsanız, bebeğinizin sık sık emmesi ve bol sıvı alması önemlidir.
4. Gözlem: Bebeğinizin durumu kötüleşirse (solunum güçlüğü, ateş, beslenme zorluğu), vakit kaybetmeden doktora başvurun.
Tedavi:
Doktor muayenesi sonrasında, uygun tedavi planı belirlenebilir. Geçmişte bronşiolit geçirmiş olması, doktorun özel bir ilgi göstermesine neden olabilir.
İlk adım olarak bir uzmandan profesyonel destek almanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Şüphesi
2. Tek Göğüste Süt Azlığı
3. Rsv Pozitif 5,5 Ay Acil
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Derya C.
Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:42
Şuan uyku halinde solunum sayısı 41
S
Sibel ..
Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:59
Gazı varken hafif çekilme ve hızlı solunum olabilir. Uyku halinde de çekilme varsa hastaneye gitmek gerekir. Yeni beslenince de olabilir
S
Sibel ..
Premium Üye
26 Mayıs 2026 10:00
Zaten solunum sıkıntısu varsa 2 aylık bebekte hızla ilerler akşama daha kötü olur bir kaç saat inceleyin daha iyi ayrımını yaparsınız
S
Sibel ..
Premium Üye
26 Mayıs 2026 10:01
Burnu tıkalı ise öksürük oluyor bir de genzine süt kaçmış da olabilir
Yükleniyor...