Rsv Şüphesi

66 görüntüleme
T

Tuğçe B.

6 Mart 2026 15:57
Bebeğim 2 aylık ve normalde hiç öksürmezdi ama bugün farklı zamanlarda 3 kez öksürdü ve zor nefes alıyor gibi geliyor. Nefesinde bazen ıslık sesi geliyor ,bu ses ciğerden değil burundan. Biraz evhamlı biriyim rsvden de çok korkuyorum sizce bir şeyi olabilir mi? Burnunu yıkıyorum gün içerisinde 2-3 defa başka ne yapabilirim ve doktora götürmeli miyim? Şu an hastaneler daha korkutucu geliyor eğer bir şeyi yoksa oradan kapar diye
N

Nazlı

6 Mart 2026 16:08
Bebeğiniz daha 3 aydan küçük olduğu için daha dikkatli olmalısınız. Burun tıkalı olmadığı halde zor nefes aldığını düşünüyorsanız doktora götürmelisiniz. Gecikmeyin akciğere inmeden dikkat edin
Kübra

Kübra

6 Mart 2026 16:53
Benım bebegım 5 aylık rsv pozıtıf cıktı cıgere inmiş 1 hafta hastanede yattık sonra makinaya bağladılar orada yep şunu gözlemledıler 1 dk 40 60 nefes sayımı olmadı lazım sayım yaptılar süreklı burnunu yıkadılar süreklı ve hava verdıler daha sonra antıbıyotık verdıler 7 gün ac bıraktılar cıgere kacmasın dıye serumla besledıler cok kotuydu ama ordakı ögrendıklerımı anlata bılırım isterseniz
T

Tuğçe B.

6 Mart 2026 16:56

Kübra

Benım bebegım 5 aylık rsv pozıtıf cıktı cıgere inmiş 1 hafta hastanede yattık sonra makinaya bağladılar orada yep şunu gözlemledıler 1 dk 40 60 nefes sayımı olmadı lazım sayım yaptılar süreklı burnunu yıkadılar süreklı ve hava verdıler daha sonra antıbıyotık verdıler 7 gün ac bıraktılar cıgere kacmasın dıye serumla besledıler cok kotuydu ama ordakı ögrendıklerımı anlata bılırım isterseniz

Anlatırsanız sevinirim uygulayabileceğim bir şey varsa bakayım ben de. Bebeğimin nefes alış sayısı normal ama hızlı değil arada bir ıslık gibi nefes oluyor sadece
Kübra

Kübra

6 Mart 2026 16:58

Tuğçe Başyiğit

Anlatırsanız sevinirim uygulayabileceğim bir şey varsa bakayım ben de. Bebeğimin nefes alış sayısı normal ama hızlı değil arada bir ıslık gibi nefes oluyor sadece

Bebeğin burun kanallarının cok dar olması cok hafif tıkanıklık reflü vr süt kaçmasıda ıslık sesı yapıyor
T

Tuğçe B.

6 Mart 2026 17:00

Kübra

Bebeğin burun kanallarının cok dar olması cok hafif tıkanıklık reflü vr süt kaçmasıda ıslık sesı yapıyor

Reflüsü var ama daha önce öksürük hiç olmamıştı bugün 3-4 saat arayla 4 kez öksürdü o yüzden tedirgin oldum ben de.
Kübra

Kübra

6 Mart 2026 17:01

Tuğçe Başyiğit

Hastaneden geldikten sonra aksam yatmadan ve sabahları kesınlıkle burun yıkamaya özen gösterıyorum arada uyurken daha ıyı sakın oldugunda 1 dkda nefes sayımı yapıyorum karnını acıp çekılmesı varmı ona bakıyorum hava buharımıza izotonik serum suyu koyup öglen ve aksam veriyorum burnunuda izotonıkle yıkıyorum
Kübra

Kübra

6 Mart 2026 17:03

Tuğçe Başyiğit

Reflüsü var ama daha önce öksürük hiç olmamıştı bugün 3-4 saat arayla 4 kez öksürdü o yüzden tedirgin oldum ben de.

Bizimde ilk gün az sonra bıraz daha fazla sonra ıyıce kotulestı hastaneden sonra bu yazdıklarımı yapmaya özen gösterıyorum bi daha kapmasın diye süreklı burnunh acık tutun ve serüm suyu nu hava olarak koklatın kesınlıkle cigere inmesine izin vermez bizim icin cok gectı artık ama bundan sonra dıkkat edıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir