Göğüslerde Süt Birikmesi
151 görüntüleme
M
Merve K.
22 Nisan 2026 04:45
Bebeğim 3 aylık birkaç haftadır geceleri 3-4 saat uyuyor. Uzun uyuduğu için göğüslerimde süt birikiyor ve dışarı akıyor. Uyandığında ise tek göğsü emip geri uyuyor. Ayrıca bir bir buçuk aydır sütüm tazyikli geliyor. Makaslama,yatarak emzirmeyi denedim ancak faydasini göremedim.2 buçuk aylık kilosu 6.5 kiloydu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Nisan 2026 05:04
Göğüslerde süt birikmesi ve dışarı akması sorunu ile karşı karşıyasın. Bebeğin 3 aylık ve geceleri 3-4 saat uyuyor, bu nedenle göğüslerinde süt birikiyor ve dışarı akıyor.
Bebeğin uyandıığında tek göğüs emip geri uyuyor. Sütün tazyikli geliyor ve makaslama, yatarak emzirmeyi denediysen de faydasını göremedin.
Tavsiyeler:
1. Göğüs Masajı: Göğüslerini nazikçe masaj yaparak süt akışını rahatlatabilirsin.
2. Süt Sağma: Eğer süt birikimi çok fazlaysa ve rahatsızlık veriyorsa, süt sağma işlemini deneyebilirsin.
3. Emzirme Pozisyonu: Bebeğini emzirirken farklı pozisyonlar denemek süt akışını düzenlemeye yardımcı olabilir.
4. Göğüs Ucunu Kistirarak Süt Akışını Yavaşlatma: Emzirirken göğüs ucunu iki parmağınla kistirarak süt akışını yavaşlatmayı deneyebilirsin.
5. Bebeği Daha Sık Emzirmek: Bebeğini daha sık emzirmek süt birikimini önleyebilir. Geceleri 3-4 saatlik uyku sürelerini biraz azaltıp daha sık emzirebilirsin.
Bunları denediğinde sorununuzun çözülmesine yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Bebek Gece Beslenmesi
2. Gece Beslenmesı
3. 3 Hafta Uyku Problemi
Bebeğin uyandıığında tek göğüs emip geri uyuyor. Sütün tazyikli geliyor ve makaslama, yatarak emzirmeyi denediysen de faydasını göremedin.
Tavsiyeler:
1. Göğüs Masajı: Göğüslerini nazikçe masaj yaparak süt akışını rahatlatabilirsin.
2. Süt Sağma: Eğer süt birikimi çok fazlaysa ve rahatsızlık veriyorsa, süt sağma işlemini deneyebilirsin.
3. Emzirme Pozisyonu: Bebeğini emzirirken farklı pozisyonlar denemek süt akışını düzenlemeye yardımcı olabilir.
4. Göğüs Ucunu Kistirarak Süt Akışını Yavaşlatma: Emzirirken göğüs ucunu iki parmağınla kistirarak süt akışını yavaşlatmayı deneyebilirsin.
5. Bebeği Daha Sık Emzirmek: Bebeğini daha sık emzirmek süt birikimini önleyebilir. Geceleri 3-4 saatlik uyku sürelerini biraz azaltıp daha sık emzirebilirsin.
Bunları denediğinde sorununuzun çözülmesine yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Bebek Gece Beslenmesi
2. Gece Beslenmesı
3. 3 Hafta Uyku Problemi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Meryem ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 20:09
Merhaba bebeğinizin doğum kilosunu bilmiyorum ama doktorunuza sorarak gece beslenmesi için uyandırmayın bu dönemde bebeğin uyku süresi uzuyor aynı problemi ben de yaşıyorum bebek uyuyor ama özellikle bir memem rahatsız ettiği için uyanıyordum.Birini emzirirken diğerine manuel pompa takıp önden biraz sütü alıyorum. Çok fazla sütü sağınca daha çok artıyor o durum da problem oluyor göğüs kalkanı uyumadan önce takabilirsiniz süt boşa gitmemiş olur
M
Merve K.
22 Nisan 2026 20:18
Merhaba bebeğinizin doğum kilosunu bilmiyorum ama doktorunuza sorarak gece beslenmesi için uyandırmayın bu dönemde bebeğin uyku süresi uzuyor aynı problemi ben de yaşıyorum bebek uyuyor ama özellikle bir memem rahatsız ettiği için uyanıyordum.Birini emzirirken diğerine manuel pompa takıp önden biraz sütü alıyorum. Çok fazla sütü sağınca daha çok artıyor o durum da problem oluyor göğüs kalkanı uyumadan önce takabilirsiniz süt boşa gitmemiş olur
Göğüs kalkanı uyurken takınca sabit kalıyor mu acaba. Emin olamadığım için uyurken kullanmadım
M
Meryem ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 20:24
Kalıyor sadece çamaşırınız çok sıkı baskı yapacak şekilde olmasın daha çok süt gelmesin meme yapısına göre değişebilir belki. Bebeğinizin kilosu gayet iyi maşallah gece 6-8 saate kadar uyuyabilir zaten acıktığında anlarsınız
S
Sibel ..
Premium Üye
22 Nisan 2026 20:37
Dk 3550 şu an 7 kiloya yakın. Evet bende önden biraz sağım yapiyorum ama çok etkili olmuyor tabi. Dediğiniz gibi artış oluyor.
Göğüs kalkanı uyurken takınca sabit kalıyor mu acaba. Emin olamadığım için uyurken kullanmadım
Yükleniyor...