Göğüs Ucu Yarası

873 görüntüleme
A

Ayşe H.

21 Temmuz 2026 15:20
Merhabalar. Bebeğim 40 günlük ve benim meme ucu yaraşarım çok büyük geçmiyor 😭 kapak olmadan iç çamaşırı giymem imkansız her yolu denedim olmuyor bebeğim mü kavrayamıyor anlamadım online emzirme danışmanından da yardım almadım ama geçmiyor olmuyor emzirmek istemiyorum artık öyle yoruldum emmeyince de ağlıyorum üzülüyorum. Ağız kasları gelişince düzelir mi bu durum 2,5-3 aylıkken falan ona göre sabredeceğin çok zor çünkü psikolojik olarak da çöktüm çok mutsuzum bebeğime odaklanamıyorum. Her gün ağlıyorum aynı şeyleri yaşamış birinin tavsiyelerine çok ihtiyacım var 😢

N.

23 Temmuz 2026 11:56
Merhabalar 5 Ay da göğüs ucu yaraları geçmiş biri olarak yazıyorum. İçe dönük göğüs uçlarım vardı çok zor oldu emzirme süreci. Silikon uc ile başladım 20. Günde kendi göğsümü tutturavildim. Sonrasında göğüs uçlarım yara oldu kopma derecesine geldi diyebilirim. Gümüş kapak garmastan pomad ve nemlendirici krem ile geçti. Bu süreçte acısa da emzirmeye de devam ettim
Duygu B. B.

Duygu B. B.

23 Temmuz 2026 12:13
Ayşe H.
Aa öyle mi çok geçmiş olsun. peki süt durumu nasıldı ? Göğüs ucunuz da mı yara olmuştu ?
Süt durumunda bir sıkıntı olmadı. Zaten göğüs ucu çatlağı çoğunlukla enfeksiyona neden oluyor. mastit dediğimiz durum da süt kanallarının iltihaplanması. apse yapmadığı için ateşim olmadı mesela. göğüs ucu acıyordu çatlamıştı. göğüste elektrik çarpması hissi vardı ve ben doktoru 1 ay erteledim, bebeğim o dönem çok huzursuzdu fırsat bulamadım. normalde apsesiz mastit pek olmazmış, doktor ne yapıyorsan aynen devam et çünkü bu iyi bir şey dedi. Her emzirme sonrası sağmaya çalışıyorum ya da sık emziriyorum. emzirme öncesi sonrası göğüs ucuna anne sütü sürüyorum. emzirme öncesi memeyi ısıtıyorum fön makinesi ile 3 4 dk her yerini. Bir de çanta pozisyonunda emziriyorum ağrı çok olunca. öyle daha iyi boşaltıyor memeyi. apseli kötü mastitlerde emzirme önerilmiyormuş ama benimki apseli değildi ultrason bakıldı.
A

Ayşe H.

23 Temmuz 2026 14:31
Nur
Merhabalar 5 Ay da göğüs ucu yaraları geçmiş biri olarak yazıyorum. İçe dönük göğüs uçlarım vardı çok zor oldu emzirme süreci. Silikon uc ile başladım 20. Günde kendi göğsümü tutturavildim. Sonrasında göğüs uçlarım yara oldu kopma derecesine geldi diyebilirim. Gümüş kapak garmastan pomad ve nemlendirici krem ile geçti. Bu süreçte acısa da emzirmeye de devam ettim
Geçmiş olsun 5 ay çok uzun yıpratıcı bir süre kiminin 2 ay sürmüş kiminin 5 ay tuhaf gerçekten keşke kimse çekmese bunları ama bu süreçte neleri denediniz destek aldınız mı destek aldığınız halde mi 5 ay sürdü ben bu kadar sürsün istemiyorum işe başlayacağım kıyafetler problem acısı problem. Buradaki tavsiye ile tek taraflı emzirmeyi deniyorum ama bu sefer de sağdıçım tarafı reddetme riski var ne yapacağım gerçekten çıkmazda hissediyorum bir gün umutlu bir gün dipte olmak da yordu artık. 🙏🏻

N.

23 Temmuz 2026 14:40
Ayşe H.
Geçmiş olsun 5 ay çok uzun yıpratıcı bir süre kiminin 2 ay sürmüş kiminin 5 ay tuhaf gerçekten keşke kimse çekmese bunları ama bu süreçte neleri denediniz destek aldınız mı destek aldığınız halde mi 5 ay sürdü ben bu kadar sürsün istemiyorum işe başlayacağım kıyafetler problem acısı problem. Buradaki tavsiye ile tek taraflı emzirmeyi deniyorum ama bu sefer de sağdıçım tarafı reddetme riski var ne yapacağım gerçekten çıkmazda hissediyorum bir gün umutlu bir gün dipte olmak da yordu artık. 🙏🏻
Destek olarak emzirme danışmanı ve kadın dogumcuya gitmistim antibiyotik vermişti. Siz daha iyi bilirsiniz ama emzirme danışmanı iyileşsin emzirme demişti bana ama Mastit olmak istemediğim için devam ettim emzirmeye. Geceleri garmastan pomad sürdüm hep. Gündüzleri de nemlendirici kremi sürdüm. Birini emerken diğerine sürdüm açıkta tuttum. Açık hava alması için. Gümüş kapağı gece gündüz kullandim. Kıyafet sürtmesin diye. Bu şekilde iyileşti. Benim 5 Ay sürmesi göğüs ucumun olmayisi ve sonrasında sanırım yanlış tutturuo emdirmemden. İnşallah tez zamanda iyileşir çok geçmiş olsun
Ö

Özlem E.

26 Temmuz 2026 23:53
Benim de ilk hafta çok zor gelmişti uçları kurudu kabuklaştı çok acıyordu emzirme vakti gelsin istemiyordum hiç. Bir de ilk günler süt çok gelmiyordu. Süt dört beşinci günlerde artmaya başladıkça uçlarına iyi gelmeye başlıyor ve göğüs kalkanı bence hayat kurtarıcı. Lansinoh krem sürüp kalkanı takıyordum sürekli çabuk iyileşti. Şimdi 2 aya yaklaşıyoruz kalkanı takmayı azalttım sütler kıyafetlere gelmesin diye göğüs pedi kullanıyorum acıması ve hassasiyeti de azaldı tabi.
S

Sevinç D.

27 Temmuz 2026 14:46
Merhaba bu durumdan ben de geçdim size en güzel tavsiyem meme ucu silikon kullanmaniz benim gögüs uclarim artik kaniyordu o dereceydi ve şiddetli ağrisi vardi şimdi 3aylik olduğunda yeni bıraktı silikonu sol gögsum yine oyle krem kullaniyorum daha iyi eskisine göre
A

Ayşe H.

27 Temmuz 2026 21:05
Sevinç Danış
Merhaba bu durumdan ben de geçdim size en güzel tavsiyem meme ucu silikon kullanmaniz benim gögüs uclarim artik kaniyordu o dereceydi ve şiddetli ağrisi vardi şimdi 3aylik olduğunda yeni bıraktı silikonu sol gögsum yine oyle krem kullaniyorum daha iyi eskisine göre
Silikonu 2-3 gün önce denedim olmadı ucunu tutuyor çok daha fazla ağrı acı hissettim emdiğini de anlamadım 😭
M

M.İ.B

27 Temmuz 2026 21:47
Bnde aynı durumları yaşadım Allahım Bn ne zaman acımadan emzirebileceğim diye düşünürdüm ağlardım emzirirken yazılan herşeyi yaptım emzirme danışmanına gittim spesifik iyi gelen birşey olmadı zamanla 3,5 4 aylık olmuştuk ve artık emzirirken acımıyordu sabret geçecek senin sütünün her damlası ona şifa 🫶
H

Hanne S. F.

28 Temmuz 2026 07:51
6 ay önce ikizlerime doğum yaptım. Yazdıklarını okuyunca benim göğüslerim acıdı. Sana sadece tek bir krem önereceğim lütfen şans ver ve hemen kullan hemennn 🙏🏻 anında faydasını göreceksin. Lahana kremi Mastifex marka emzirmeden önce emzirirken yıkamana da gerek yok. Temiz içerikli. Umarım en yakın zamanda geçer. Sağlıklı günler diliyorum
A

Ayşe H.

3 Ağustos 2026 16:49
Hanne Sena Fidan
6 ay önce ikizlerime doğum yaptım. Yazdıklarını okuyunca benim göğüslerim acıdı. Sana sadece tek bir krem önereceğim lütfen şans ver ve hemen kullan hemennn 🙏🏻 anında faydasını göreceksin. Lahana kremi Mastifex marka emzirmeden önce emzirirken yıkamana da gerek yok. Temiz içerikli. Umarım en yakın zamanda geçer. Sağlıklı günler diliyorum
Merhabalar bu krem mastit için değil mi?
H

Hanne S. F.

9 Ağustos 2026 10:47
Ayşe H.
Merhabalar bu krem mastit için değil mi?
Evet fakat ileri düzey mastit varsa bebeğinizi ters emzirme yaparak kesin çözüm sağlarsınız 🙏🏻
A

Ayşe H.

9 Ağustos 2026 12:40
Hanne Sena Fidan
Evet fakat ileri düzey mastit varsa bebeğinizi ters emzirme yaparak kesin çözüm sağlarsınız 🙏🏻
Sağolun sorun mastit değil göğüs ucu yarasıydı. Kısmen daha iyiyim şuan.
İ

İrem A.

Premium Üye
14 Ağustos 2026 12:26
Merhabalar benımde goyus yarlarım oldu cok cektım ozellikle sol göyüsümden. 2 aylıga yakın bır sürede geçti. Sol goyusumu pompa ıle boşaltıyordum sag goyusumden emzırdım yara gecene kadar sonra geçiyor merak etmeyın. Gögüs ucunuz sünüp uzayana kadar yara oluyor sonra alışıyor. 4 aylık oldu bebeğim artık bir problem yok rahat rahat emziriyorum.
C

Canan A.

16 Ağustos 2026 13:48
O kadar iyi anlıyorum ki siziii. Ahh o acı.. o sinir boşalmaları.. umutsuzluk.. benim iyileşme sürecimi geciktiren malesef o çok beğenilen lansinoh krem oldu. Asla hiçbir işe yaramadı. 20 gün kullandım. Daha sonra Garmastan kullandım inanın 3 günde toparladı. Bir de onu deneyin ama göğsünüz açık gezin mutlaka ne olursa olsun. Sabredin. Hava almayan koruyucular kullanmayın. Göğüs pedi de kullanmayın toparlayana kadar. Zordu ama hızlı toparladı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir