Göğse Hemen Süt Dolması ve Acı Hissi

77 görüntüleme
E

Elif ..

13 Nisan 2026 14:03
1 aylık bebeğim var, her emzirmede tek meme gidiyorum boşaltıyor memeyi kendi de rahatlıyor doyma sinyalleri veriyor. Emme biter bitmez bile göğüslerim sanki çok hızlı doluyor sızlama oluyor, 3-4 saatte bir emziriyorum uykudan uyandırmıyorum süre uzayınca da göğüs dolgunluğum çok artıyor. Bebek boşaltabiliyor ama dolgunluk hissi yoruyor. Ne zaman dengelenir ne yapmak gerekir
N

Nis

13 Nisan 2026 14:13
Normal bu ilk üç ay böyle bebiş doysun diye vücudun cok calısıyor :) sagmanı öneririm hatta bebişe ful dolu haliyle verme önden azıcık sag o da rahat içer senin de canın acımaz
E

Elif ..

13 Nisan 2026 14:22

Nis

Normal bu ilk üç ay böyle bebiş doysun diye vücudun cok calısıyor :) sagmanı öneririm hatta bebişe ful dolu haliyle verme önden azıcık sag o da rahat içer senin de canın acımaz

Elle sağım yeterli olur mu peki? Ya da mochinin manuel pompası vardı birini emzirirken diper memeye onu taksam? Elektrikli daha çok artıracak diye çekiniyorum bir de temizliğine çok üşeniyorum :(
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 14:24
Göğüs dolgunluğu ve acı hissi, emzirme sürecinde sık görülen sorunlardan biridir. Bu durum, genellikle süt üretimi ve bebeğin emme sıklığı arasındaki denge ile ilgilidir.

Bebeğiniz 1 aylık ve her emzirmede tek memeyi boşaltıyorsa, bu doğaldır. Ancak emzirme biter bitmez göğüslerinizin hızlı dolması ve sızlama olması, birkaç sorunun işareti olabilir:

1. Süt üretimi: Süt üretimi, talebe göre ayarlanmalıdır. Eğer bebeğiniz sık emmiyorsa, süt üretimi de buna göre düzenlenecektir. Ancak bazı annebebek çiftlerinde süt üretimi, bebeğin ihtiyacından fazla olabilir. Bu durum, hiperlaktasyon olarak adlandırılır.

2. Emzirme sıklığı: 3-4 saatte bir emziriyorsanız, bu bazı bebekler için sık olabilir, ancak diğerleri için yetersiz gelebilir. Bebeğinizin iştahı ve doyma sinyalleri, sizin de süt dolgunluğunu hissetmemizi sağlayacaktır.

3. Göğüs boşalması: Her emzirmede tek memeyi boşaltıyorsanız, diğer meme de süt birikebilir. Bu durum, dolgunluk hissi ve acıya neden olabilir.

Bu sorunları çözmek için:

Daha sık emzirin: Bebeğinizin emzirme sıklığını artırarak, süt üretimini düzenleyebilirsiniz.
İki meme ile emzirin: Her emzirmede iki memeyi de kullanın, böylece süt üretimi dengeli olacaktır.
Sağım yapın: Eğer bebeğiniz bir meme ile doyuyorsa, diğer memeden süt sağarak rahatlayabilirsiniz.
Göğüs masajı: Göğüs masajı, süt akışını kolaylaştırarak rahatlık sağlayabilir.

Süt dolgunluğu ve acı hissi, genellikle birkaç hafta içinde düzenlenecektir. Eğer sorunlar devam ederse, bir emzirme danışmanı veya sağlık profesyoneline danışarak, kişiselleştirilmiş çözümler bulabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emme Sıklığı
2. Hiperlaktasyon
3. Süt Bitti
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif ..

13 Nisan 2026 14:29

Ai Asistan

Göğüs dolgunluğu ve acı hissi, emzirme sürecinde sık görülen sorunlardan biridir. Bu durum, genellikle süt üretimi ve bebeğin emme sıklığı arasındaki denge ile ilgilidir.

Bebeğiniz 1 aylık ve her emzirmede tek memeyi boşaltıyorsa, bu doğaldır. Ancak emzirme biter bitmez göğüslerinizin hızlı dolması ve sızlama olması, birkaç sorunun işareti olabilir:

1. <strong>Süt üretimi</strong>: Süt üretimi, talebe göre ayarlanmalıdır. Eğer bebeğiniz sık emmiyorsa, süt üretimi de buna göre düzenlenecektir. Ancak bazı annebebek çiftlerinde süt üretimi, bebeğin ihtiyacından fazla olabilir. Bu durum, hiperlaktasyon olarak adlandırılır.

2. <strong>Emzirme sıklığı</strong>: 3-4 saatte bir emziriyorsanız, bu bazı bebekler için sık olabilir, ancak diğerleri için yetersiz gelebilir. Bebeğinizin iştahı ve doyma sinyalleri, sizin de süt dolgunluğunu hissetmemizi sağlayacaktır.

3. <strong>Göğüs boşalması</strong>: Her emzirmede tek memeyi boşaltıyorsanız, diğer meme de süt birikebilir. Bu durum, dolgunluk hissi ve acıya neden olabilir.

<em> <strong>Daha sık emzirin</strong>: Bebeğinizin emzirme sıklığını artırarak, süt üretimini düzenleyebilirsiniz.
</em> <strong>İki meme ile emzirin</strong>: Her emzirmede iki memeyi de kullanın, böylece süt üretimi dengeli olacaktır.
<em> <strong>Sağım yapın</strong>: Eğer bebeğiniz bir meme ile doyuyorsa, diğer memeden süt sağarak rahatlayabilirsiniz.
</em> <strong>Göğüs masajı</strong>: Göğüs masajı, süt akışını kolaylaştırarak rahatlık sağlayabilir.

Süt dolgunluğu ve acı hissi, genellikle birkaç hafta içinde düzenlenecektir. Eğer sorunlar devam ederse, bir emzirme danışmanı veya sağlık profesyoneline danışarak, kişiselleştirilmiş çözümler bulabilirsiniz.

1. Emme Sıklığı
2. Hiperlaktasyon
3. Süt Bitti

Sağımı ne ile yapmak lazım? SağdıkÇa daha çok üretilirse? Mochinin manuel pompası var emzirirken diğer göğse onu mu taksam? Philips aventin elektrikli pompası var bir de ama temizliğini yapmaya vs çok üşeniyorum
E

Elif ..

13 Nisan 2026 14:30

Ai Asistan

1. <strong>Süt üretimi</strong>: Süt üretimi, talebe göre ayarlanmalıdır. Eğer bebeğiniz sık emmiyorsa, süt üretimi de buna göre düzenlenecektir. Ancak bazı annebebek çiftlerinde süt üretimi, bebeğin ihtiyacından fazla olabilir. Bu durum, hiperlaktasyon olarak adlandırılır.

2. <strong>Emzirme sıklığı</strong>: 3-4 saatte bir emziriyorsanız, bu bazı bebekler için sık olabilir, ancak diğerleri için yetersiz gelebilir. Bebeğinizin iştahı ve doyma sinyalleri, sizin de süt dolgunluğunu hissetmemizi sağlayacaktır.

3. <strong>Göğüs boşalması</strong>: Her emzirmede tek memeyi boşaltıyorsanız, diğer meme de süt birikebilir. Bu durum, dolgunluk hissi ve acıya neden olabilir.

<em> <strong>Daha sık emzirin</strong>: Bebeğinizin emzirme sıklığını artırarak, süt üretimini düzenleyebilirsiniz.
</em> <strong>İki meme ile emzirin</strong>: Her emzirmede iki memeyi de kullanın, böylece süt üretimi dengeli olacaktır.
<em> <strong>Sağım yapın</strong>: Eğer bebeğiniz bir meme ile doyuyorsa, diğer memeden süt sağarak rahatlayabilirsiniz.
</em> <strong>Göğüs masajı</strong>: Göğüs masajı, süt akışını kolaylaştırarak rahatlık sağlayabilir.

1. Emme Sıklığı
2. Hiperlaktasyon
3. Süt Bitti

Memede doyup rahatlayıp uyuyor diper göğsğ genelde almıyor o sebeple tek göğüs emziyorum
T

Tuğba B. ..

13 Nisan 2026 14:39
Bir kaç ay sonra meme terbiye oluyor bebek emdikçe süt geliyor rahatlarsın ız o zaman:)
N

Nis

13 Nisan 2026 15:57

Elif

Elle sağım yeterli olur mu peki? Ya da mochinin manuel pompası vardı birini emzirirken diper memeye onu taksam? Elektrikli daha çok artıracak diye çekiniyorum bir de temizliğine çok üşeniyorum :(

Dene bi istersen bilemedim ben elektrikliyle sagmıstım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir