Göbek Çevresinde Beyazlık
339 görüntüleme
C
Cansu K.
17 Haziran 2026 23:56
Kızlar selam kızım 5 aylık göbek çevresinde derisi beyazdı yani normal renginden daha açık görünüyordu başka bir şikayet yok kaşıntı kızarıklık vs yok dokunuyorum hiç tepki vermiyor bugün biraz daha fazlalaştığını fark ettim ama böyle ten rengi o bölgede açılmış sebebi ne olabilir sizce

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Haziran 2026 00:25
Göbek çevresinde deri renginde açılma veya beyazlama birkaç farklı nedene bağlı olabilir. Bu durum genellikle zararsızdır ancak bazen altta yatan bir sorunun işareti olabilir. İşte olası nedenler:
1. Pişik veya Tahriş: Bebeğin altını değiştirmek veya bez bölgesinde hijyenik olmayan koşullarda bulunmak, cildin tahriş olmasına ve renginin değişmesine neden olabilir.
2. Cilt Bakımı Ürünleri: Kullanılan bez kremi, losyon veya yağlar cildin kimyası ile reaksiyona girerek cilt renginde geçici değişiklikler yapabilir.
3. Mantar Enfeksiyonları: Özellikle nemli ortamlarda, mantar enfeksiyonları cilt renginde değişikliklere neden olabilir, ancak genellikle kaşıntı ve kızarıklık da görülür.
4. Vitiligo: Nadiren de olsa, vitiligo gibi otoimmün hastalıklar cilt renginde beyazlamaya neden olabilir. Ancak bu durum genellikle başka semptomlarla birlikte görülür.
5. Normal Fizyolojik Değişiklikler: Bebeğin cildi son derece hassastır ve çevreye, genetik faktörlere bağlı olarak renk değişiklikleri gösterebilir.
Bu durumda, eğer başka bir şikayet yoksa ve bebek normal davranıyorsa, ilk adım olarak bir çocuk doktoruna danışmanız önerilir. Doktor, fiziksel muayene yaparak ve gerekli gördüğü takdirde bazı testler gerçekleştirerek bu durumun sebebini daha iyi anlayabilir ve uygun tavsiyelerde bulunabilir.
Hasta değilseniz ve sadece cilt bakımı önerilerine ihtiyacınız varsa:
- Bebeğinizin bez bölgesini temiz tutun.
- Bez değiştirme sıklığınıza dikkat edin.
- Uygun bez boyutu kullanın.
- Cilt bakımı için hipoalerjenik ve parfümsüz ürünler tercih edin.
Herhangi bir endişeniz varsa, en kısa zamanda bir uzmandan profesyonel yardım almanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Göbekte Kızarma
2. Göbek Deliğinde Kan
3. Göbek Deliği Kızarıklığı
1. Pişik veya Tahriş: Bebeğin altını değiştirmek veya bez bölgesinde hijyenik olmayan koşullarda bulunmak, cildin tahriş olmasına ve renginin değişmesine neden olabilir.
2. Cilt Bakımı Ürünleri: Kullanılan bez kremi, losyon veya yağlar cildin kimyası ile reaksiyona girerek cilt renginde geçici değişiklikler yapabilir.
3. Mantar Enfeksiyonları: Özellikle nemli ortamlarda, mantar enfeksiyonları cilt renginde değişikliklere neden olabilir, ancak genellikle kaşıntı ve kızarıklık da görülür.
4. Vitiligo: Nadiren de olsa, vitiligo gibi otoimmün hastalıklar cilt renginde beyazlamaya neden olabilir. Ancak bu durum genellikle başka semptomlarla birlikte görülür.
5. Normal Fizyolojik Değişiklikler: Bebeğin cildi son derece hassastır ve çevreye, genetik faktörlere bağlı olarak renk değişiklikleri gösterebilir.
Bu durumda, eğer başka bir şikayet yoksa ve bebek normal davranıyorsa, ilk adım olarak bir çocuk doktoruna danışmanız önerilir. Doktor, fiziksel muayene yaparak ve gerekli gördüğü takdirde bazı testler gerçekleştirerek bu durumun sebebini daha iyi anlayabilir ve uygun tavsiyelerde bulunabilir.
Hasta değilseniz ve sadece cilt bakımı önerilerine ihtiyacınız varsa:
- Bebeğinizin bez bölgesini temiz tutun.
- Bez değiştirme sıklığınıza dikkat edin.
- Uygun bez boyutu kullanın.
- Cilt bakımı için hipoalerjenik ve parfümsüz ürünler tercih edin.
Herhangi bir endişeniz varsa, en kısa zamanda bir uzmandan profesyonel yardım almanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Göbekte Kızarma
2. Göbek Deliğinde Kan
3. Göbek Deliği Kızarıklığı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...