Giyim
76 görüntüleme
M
Melek Ş.
Premium Üye
30 Mart 2026 23:50
Gece 22.5 derecede nasıl giydirmeliyim iki kat giydiriyorum ama göğsü soğuk oluyor acaba terlediği için mi yoksa üşüyor mu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Mart 2026 23:50
Bebeğinizi gece 22,5 derecede giydirirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini düşünelim.
Oda Sıcaklığı: 22,5 derece, bebekler için uygun bir uyku ortamı sıcaklığıdır.
Giyim: İki kat giydiriyorsunuz ancak göğsü soğuk oluyor. Bunun birkaç nedeni olabilir:
Terleme: Bebeğiniz hareket halindeyken terleyebilir ve teri buharlaşırken vücut ısısını düşürebilir. Bu durumda, giysileri ayarlamak gerekebilir.
Üşüme: Eğer oda sıcaklığı düşükse veya bebeğinizin giyimi yetersizse üşüyebilir.
* Öneriler:
1. Tek kat ince giysi: 22,5 derecede, ince bir uyku tulumu veya uzun kollu bir zıbın giydirebilirsiniz.
2. Tog değeri: Eğer uyku tulumu kullanıyorsanız, tog değerine dikkat edin. 1-1,5 tog uyku tulumu 22-24 derece için uygun olabilir.
3. Göğüs ve ense kontrolü: Bebeğinizin göğsünü ve ensesini kontrol edin. Eğer bu bölgeler ılık veya hafif sıcak ise, muhtemelen terlemesi nedeniyledir. Eğer soğuksa, biraz daha kalın giydirebilirsiniz.
Bebeğinizin rahat etmesi ve sağlıklı uyuması için en uygun giyimi bulmak biraz deneme yanılma gerektirebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Vücudu Soğuk
2. Gece Uyurken Ne Giydirmeliyim
3. Gece Uyurken Ne Giydireceğim Şaşırdım
Oda Sıcaklığı: 22,5 derece, bebekler için uygun bir uyku ortamı sıcaklığıdır.
Giyim: İki kat giydiriyorsunuz ancak göğsü soğuk oluyor. Bunun birkaç nedeni olabilir:
Terleme: Bebeğiniz hareket halindeyken terleyebilir ve teri buharlaşırken vücut ısısını düşürebilir. Bu durumda, giysileri ayarlamak gerekebilir.
Üşüme: Eğer oda sıcaklığı düşükse veya bebeğinizin giyimi yetersizse üşüyebilir.
* Öneriler:
1. Tek kat ince giysi: 22,5 derecede, ince bir uyku tulumu veya uzun kollu bir zıbın giydirebilirsiniz.
2. Tog değeri: Eğer uyku tulumu kullanıyorsanız, tog değerine dikkat edin. 1-1,5 tog uyku tulumu 22-24 derece için uygun olabilir.
3. Göğüs ve ense kontrolü: Bebeğinizin göğsünü ve ensesini kontrol edin. Eğer bu bölgeler ılık veya hafif sıcak ise, muhtemelen terlemesi nedeniyledir. Eğer soğuksa, biraz daha kalın giydirebilirsiniz.
Bebeğinizin rahat etmesi ve sağlıklı uyuması için en uygun giyimi bulmak biraz deneme yanılma gerektirebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Vücudu Soğuk
2. Gece Uyurken Ne Giydirmeliyim
3. Gece Uyurken Ne Giydireceğim Şaşırdım
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Emel C.
31 Mart 2026 01:06
Ben uzun zıbın 1.6 tog tulum giydiriyorum 20 22 arası oluyor oda bazen usuuor gibi geliyor battaniyesini örtüyorum
Yükleniyor...