Gereksiz İlaç Yükü mü Değil mi Bilgilenmek İstiyorum.
24 görüntüleme
E
Esra Ş.
5 Mart 2026 04:05
22 aylık, 12 kg oğlum geçtiğimiz Salı günü gündüz günde toplamda 1-2 kez hapşırma ve öksürük ile hafif hastalık sinyalleri verdi. Burun akıntısı yok, iştahsızlık yok, huzursuzluk, halsizlik vs yok. Akşam elleri ayakları soğumaya ve huzursuzlanmaya başladı. Başlar başlamaz 1 ölçek calpol verdim ancak ateşi birden 39-40lara çıktı. Hastalığında ilk iki gün ateşini kontrol altına almak çok zor oluyor. Hastaneye gittik herhangi bir test yapılmadı. Sadece boğazına bakıldı sırtı dinlendi ve Calpol,Pedifen,Enfluvir Augumentin 400lük yazılıp eve gönderildik. Klasik ılık uygulama 4-6 saatte bir dönüşümlü ezbere sistemdi. Dediklerinin hepsini uyguladık ama bir adım ileri gidemedik ateşi hala yükseliyordu. Tekrar farklı bir hastaneye gittik kan alındı. Akciğer röntgen bakıldı. Kan değerleri iyi iyileşme eğiliminde ilaçlara devam edin dendi. İlaçları düzenli kullanmama rağmen ateş yükselme aralığı 2,5 saate kadar düşmüştü akşamına titremeye elleri ayakları ve dudakları morarmaya başladı apar topar tekrar gittik durumu anlattık. İştahı çok kötü değildi yemekleri reddetmiyor yiyordu. Doktor bu seferde geçmediği için 6 tane antibiyotik iğne yazdı monosef 0,5. Eski ilaç döngüsünü tamamlayarak arada bir gün sonra iğnelere başladık ancak başlamadan önceki gün ateşi toparlamıştı gece boyu çıkmamıştı. İğneleri iki gün olduk ateş tamamen topladığı için kalanı yaptırmak istemedim. Şuan sadece az bir burun akıntısı ve öksürüğü var düzenli serum fizyolojik yapıyorum hastalığın başımdan beri. Bu ilaç yükü beni çok endişelendiriyor. Sadece boğazına ışıkla bakarak herhangi bir sürüntü testi almadan bu ara domuz gribi yaygın deyip dörtlü kombo ilaç yazıp gönderilmesi bana mantıklı gelmiyor. Bu durumu nasıl çözeceğiz bilmiyorum. Uzmanlarım süreç için bilgilendirme yapabilir mi bu ilaç yükü gereksiz miydi? @Osman Gönülal
Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.