Gercekten Yemiyor mu Yoksa Ona Yetiyor mu

227 görüntüleme
D

Damla B.

Premium Üye
2 Mayıs 2026 22:44
10 aylik erkek bebek. Anne sutu aliyor ve gelisimi hep ayni persentilde ilerliyor. Suan 10kg. Detayli kan tahlilini yaptirmadik, doktorumuz gelisimi iyi oldugu icin 12. ayda yapilabilir dedi. Demir ve d vitamini kullaniyor. Her gun 1 ya da 2 kakasi var, ideal kivamli

Kilo alimi iyi, keyfi yerinde olsa da çok istahli degil. Ben bunu sorum etmiyorum, her sey yolunda olduguna gore yedikleri ona yetiyor demek ki diyorum. Ancak biliyorsunuz etraftan cok fazla yorum oluyor. Zayif kaldi vs. Sonradan suclu ilan edilmemek icin ben de tedirgin olmaya basladim. 3 cay kasigi corba, 2 cay kasigi balik, 2 cay kasigi ekmek yedi mesela bu aksam. Bu yeme tarzinin yeterli olup olmadigini yalnizca kan degerleriyle mi anlayabiliriz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Mayıs 2026 22:45
Bebeğinizin gelişimi ve beslenmesi hakkında endişe duyduğunuz doğal bir şey. Ancak doktorunuzun değerlendirmesi ve belirttiği gibi, bebeğinizin gelişimi iyi seyrediyorsa, kilo alımı ve diğer sağlık göstergeleri normale yakın görünüyor.

Bebeğinizin Beslenmesi Hakkında:

- Sadece anne sütü alması ve 10 kg olması, 10 aylıkken iyi bir kilo alımı olduğunu gösteriyor.
- Her gün 1-2 kere ideal kıvamlı kakası olması, sindirim sisteminin iyi çalıştığını işaret ediyor.

Yeme Tarzının Yeterliliği:

- 3 çay kaşığı çorba, 2 çay kaşığı balık, 2 çay kaşığı ekmek gibi örnek öğünler, katı gıdaya geçiş sürecinde çeşitlilik gösteren bir beslenme planı anlamına gelebilir.
- Bu tarz beslenme, çoğunlukla ek gıda döneminde çeşitlilik sağlamak ve bebeğin farklı besinlerle tanışmasını sağlamak için önerilir.

Kan Değerleri ve Takip:

- Doktorunuzun 12. aya kadar detaylı kan tahlili önerisi, bebeğinizin şu anki gelişim hızı ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak verilmiş bir karar olabilir.
- Demir ve D vitamini takviyesi alması, doktorunuzun bebeğinizin beslenmesini yakından takip ettiği ve gerektiğinde müdahale ettiği anlamına geliyor.

Etrafın Yorumlarına Karşı:

- Her bebek farklıdır ve standartlara uymayabilir. Bebeğinizin sağlık durumunu en iyi doktorunuz değerlendirebilir.
- Endişeleriniz olsa da, doktorunuzun olumlu değerlendirmesi ve bebeğinizin genel sağlık durumu, şu an için endişe etmenizi gerektirmiyor gibi görünüyor.

Bebeğinizin beslenmesi ve sağlığı hakkında daha fazla bilgi veya farklı bir değerlendirme için doktorunuzla konuşmanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ay Ay Genel Gelişim Göstergeleri 🙏🏼
2. Mamayı Tamamen Bıraktı
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Y

Yağmur Y.

2 Mayıs 2026 23:37
Zayıf kaldı mı? Benim kızım 12 aylıkken 10.600 dü doktor çok demişti. Yani problem yaratacak çoklukta değil ama normalin üstü demişti. Lütfen söylenenleri takmayın cocuğun kilolu olması değil sağlıklı olması önemli.
Yeter A.

Yeter A.

2 Mayıs 2026 23:40
Günlük toplam ne kadar yıyo o önemli aslında .benım bebegım günde 3 bazen 4 kere kakasını yapar bılmıyurm normal mı bende onu düşünmeye başladım kız bebek 8 aylık. Normal kakası İshalyafa cıvık degıl .kılo alımıda normal . Aslında ama ıste düşünmeden edemiyor ınsan.
Ö

Özge T.

3 Mayıs 2026 00:58
Merhabalar ben de bu kilo olaylarından biraz muzdariptim yazmak istedim. Benim oğlum 12 aylık ve daha 9.5 kg. Mesela sizin akşam yediğini söylediğiniz şeyler çok az ama kilosu baya iyi. Biz 8 aylıkken doktor iki çay bardağı dolusu yemesi lazım enerjiyi karşılamaz süt deyince şokk olmuştum o zaman anca bi çay bardağı kadar bellki yiyordu tüm günde. Ne kadar farklı bebeklerin durumları demekki o yüzden siz de dert etmeyin bence ama ben öğünlerini arttırmak için sevdiği şeyleri veya seveceği şeyleri üretmeye çalıştım o zaman gerçekten iştahlandı. Oğlum hiç yerinde durmuyor ondan mı 10 kg üstüne çıkamadı onu merak ediyorum ben de sizde hareket durumu nasıl..
D

Damla B.

Premium Üye
3 Mayıs 2026 05:40
Özge Topçu
Merhabalar ben de bu kilo olaylarından biraz muzdariptim yazmak istedim. Benim oğlum 12 aylık ve daha 9.5 kg. Mesela sizin akşam yediğini söylediğiniz şeyler çok az ama kilosu baya iyi. Biz 8 aylıkken doktor iki çay bardağı dolusu yemesi lazım enerjiyi karşılamaz süt deyince şokk olmuştum o zaman anca bi çay bardağı kadar bellki yiyordu tüm günde. Ne kadar farklı bebeklerin durumları demekki o yüzden siz de dert etmeyin bence ama ben öğünlerini arttırmak için sevdiği şeyleri veya seveceği şeyleri üretmeye çalıştım o zaman gerçekten iştahlandı. Oğlum hiç yerinde durmuyor ondan mı 10 kg üstüne çıkamadı onu merak ediyorum ben de sizde hareket durumu nasıl..
Ortalama hareketi bence. Henuz yuruyemiyor, tum gun elimizden tutup yurumek istiyor :) ne hantal ne hiperaktif standart bence
D

Damla B.

Premium Üye
3 Mayıs 2026 05:45
Yağmur Yağmur
Zayıf kaldı mı? Benim kızım 12 aylıkken 10.600 dü doktor çok demişti. Yani problem yaratacak çoklukta değil ama normalin üstü demişti. Lütfen söylenenleri takmayın cocuğun kilolu olması değil sağlıklı olması önemli.
Bizimki hep ayni persentilde. Boyu da kilosu da hep ust persentilden gitti. 10 kg de az degil evet ama sisko bir bebek de degil. Boyuna gore ideal gibi. Zaten simdiye dek doktorumuz gelisiminin hep iyi oldugunu soyledi. Bingildagi kapaniyor, kas gelisimi iyi vsvs
Yeter A.

Yeter A.

3 Mayıs 2026 16:31
Özge Topçu
Benım bebegım hareketli bır bebek. Yanı o yeırnde dursa ben durmuyyrm gerçekten bende xok hareketlıyım sürekli dans edyrz evde  kılo bılmıyurm valla 7 aydan beri gitmemişsz umarım almiştir. Ya valla yeme konsuufna o kadar bunaldım kı instamgrama bakyyrm bana göre ıyı ama vıdeotlaı falan görünce sürekli dogrı yapmaya çalışmak o kadar yorucu kı. Bide doktor 2 cay bardağı demiş yani neye göre Allah aşkına her bebek farklı kimi yıyo yakıyor kimi yıyo kılo oluyor. Yani şimdi gelde gün toplamı 2 cay bardağı yedirmeye calıs. Yani aslında dogru olan ne bılıyrm ama bıan telefona bakınca 4 ana 2 aralar öğünler mi dersin, şişko bebek dıgurup o işin vakkosu annelr mı dersin . İnanın komik geliyor ama bazende etkılenuyo insan 﫩
D

Damla B.

Premium Üye
3 Mayıs 2026 16:36
Yani anne olarak benim icim cok rahat 藍 cocuk saglikli, kilosu gelisimi iyi, keyfi yerinde. Ee?? ama baskalarinin anneligimi yargilamalarina da maruz kalmak istemiyorum :) bir sonraki doktor randevusunda bu konuyu netlestirebilirsek guncelleyeyim burayi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir