Mamayı Tamamen Bıraktı

120 görüntüleme
Gözde G.

Gözde G.

28 Ocak 2026 21:55
Arkadaşlar merhaba, bebeğim 32+5 te 1890 gr doğdu şuan 11 ay düzeltilmiş 9 aylık. Çok uzun zamandır mamayı içmek istemiyor yaklaşık 5 aylık bi mama reddinden bahsediyorum bu sebeple ne yazık ki doktorumuzun tavsiyesi ile ek gıda dönemine erken başladık. Değiştirmediğim mama biberon kalmadı piyasadakilerin hepsini denedim diyebilirim ama formül mamayı içmiyor. Özellikle son zamanlarda günde 300-400 ccleri zorlayarak içiriyorum. Bu dönemde sadece el gıda yeterli olur mu ne yapacağımı bilemedim yeterli su da içmiyor pek sevemedi suyu aynı durumu yaşayan var mı
M

Meltem G.

29 Ocak 2026 01:48
Süt alerjisi olabilir mi benim ikiz kızlarımda da vardı hatta 12 saat beslenmeyi kesiştikleri oldu alerji mamasına geçtik sorun bianda yok oldu gasteoentoji mutlaka görsün
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

29 Ocak 2026 11:40
Sadece ek gıda için erken bir dönemdesiniz 18 Aya kadar kullanılması tavsiye ediliyor vitamin eksikliği olabilir demir eksikliği de iştahsızlık yapabiliyor tahlil verdiniz mi bilmiyorum ama bir de mamanın icine karadut özü damlatıp deneseniz belki tekrar içmek ister
İlsu O. K.

İlsu O. K.

31 Ocak 2026 01:17
Gözde Hanım Merhaba; 30 haftalık doğdu oğlum (2 ay geriden geliyor) düzeltilmiş 6 takvim yaşı 8 aydan beri katı +formül alıyor. Şuan takvim yaşı 11 aylık olacak. [12.ayda](12.ayda) muhtemelen bizde mamayı bırakacağız ( ek gıda sürecimiz iyi gittiği için formülü keselim dedi doktorumu). Ek gıda yani katı gıda süreciniz iyi ise endişe etmeyin. Bebeğinizin genel sağlık durumu, kilo alımı konusunda doktorunuz bir şey demediyse güzel besleniyor ve yeterli geliyordur. Beslenme süreci premlerde her şey yolunda ise bazen takvim yaşla düzeltişmiş yaş arasında gidiyor. Bazen oğlumda katı besinlerle yeterli geldiğinde formülü almıyor çok zorlamamak lazım. Elbette her bebek kendine özel beslenmeside öyle ama endişe etmeyin bebeğinizi bir şekilde beslersiniz ki aç olsa yetmese anlarsınız ☺
Gözde G.

Gözde G.

31 Ocak 2026 11:19
İlsu hanım merhaba, dün bu konu için doktora götürdüm ve yani bi şekilde mama almaya deva etmesi konusunda çok ısrarcı en az yaşına kadar mama alması gerektiğini sadece ek gıdanın bu dönemde yeterli olmayacağını söyledi. Ama keşke içse de ne gerekiyorsa yapsam benim elimde olan bi durum değil ama ne yazık ki doktorlar biraz başınızın çaresine bakın der modundalar. Aslında ek gıdayı iyi alan ve öğünlerini içerik olarak çok zengin alan bi bebek keyfi falan da genel olarak yerinde. Temennim umarın tekrar mama alışkanlığını edinir. Sürekli bi yanlış mı yapıyorum kaygısı içerine giriyor insan
İlsu O. K.

İlsu O. K.

31 Ocak 2026 15:17
Sıkmayın canınızı. Yaşınada çok kalmamış. ☺ Siz niye yanlış yapasınız bebeğiniz formül alıp katı gıda almayabilirdi öyle düşünün bunlar bir çok bebekte olan şeyler ne güzel ki katı gıdasını alıyor beslenmesini sağlıyorsunuz. Sadece genel gözlemim beslenme konusunda çok takıntılı olan annelerin bebeklerinde yeme sorunları çok oluyor, gıda reddi ya da seçicilik. Zorlamayın ne kendinizi ne bebeğizi. Elbette doktorunuz daha iyi bilir ama bebeğinizide siz daha iyi bilir beslersiniz. Uygulama içinde çok kıymetli uzmanlar var bir beslenme konusunda danışın isterseniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir