Geniz Akıntısı

543 görüntüleme
G

Gülşen Ç.

4 Haziran 2026 19:35
11 haftalık bebeğimin 2 haftadır geçmeyen geniz akıntısı var. Temizlemezsem öğürüp öksürüyor nefesi anlık kesiliyor ve uykusundan uyanıyor. Neden geçmiyor veya neden oluyor acaba😭 ateş halsizlik iştahsızlık vs hiçbiri yok ama huzursuzluk var 2-3 gündür. Sadece geniz akıntısı ve bazen burun akıntısı oluyor. Vakumla temizlediğimde bir sürü mukus çıkıyor. Emzirince de bazen boğazları rahatlıyor yuttuğu için sanırım süt ile beraber. Gün içinde daha rahat ama gece 4-5 gibi artık tıkanıyor. Gece yatmadan açıyorum halbuki burnunu. Serum fizyolojik ile şırınga yöntemiyle yıkamayı da denedim ama mukus balgam gibi olduğu için çıkmadı tıkadı daha çok. Mecbur vakumla çektim. Manuel olanlar da çekmiyor sadece süpürgeye bağlanan bir marka var o çekebiliyor balgam gibi olduğu için. Doktora gitmeli miyim acaba bir hastalık belirtisi midir ciğerlerine iner mi ki
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Haziran 2026 19:55
Merhaba,

Geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı, bebeklerde sık görülen sorunlardır. 11 haftalık bebeğinizde 2 haftadır devam eden geniz akıntısı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Bazı olası nedenler:
Alerji: Çevresel faktörler, toz, polen gibi etkenlere alerji olabilir.
Solunum yolu enfeksiyonu: Virüs kaynaklı enfeksiyonlar geniz akıntısı ve burun tıkanıklığına neden olabilir.
Reflü: Mide asidinin yemek borusuna geri kaçması, geniz akıntısına yol açabilir.
Geniz eti: Geniz etinin büyümesi, solunum yollarını tıkayarak geniz akıntısına neden olabilir.

Bebeğinizde ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler olmadığı için, büyük olasılıkla ciddi bir hastalık belirtisi değildir. Ancak, geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı, gece uyku düzenini etkiliyorsa ve huzursuzluk yarattıyorsa, bir doktora danışmanız faydalı olacaktır.

Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve gerekli görürse, bir tedavi planı belirleyebilir. Ayrıca, şu önerilerde bulunabilirsiniz:

1. Nemli ortam: Bebeğinizin odasını nemli tutun, bu geniz akıntısını hafifletebilir.
2. Serum fizyolojik: Burnu serum fizyolojik ile yıkamaya devam edin, ancak mukus ve balgamı çıkarmak için vakum kullanmanız gerekebilir.
3. Buhar: Bebeğinizin odasında buhar banyosu yapabilirsiniz, bu da geniz akıntısını hafifletebilir.
4. Emzirme: Emzirme sırasında boğazının rahatlaması, geniz akıntısının geçici olarak hafiflemesine yardımcı olabilir.

Doktorunuza danışarak, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve uygun bir tedavi planı belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Tıkanıklığı ve Akıntısı
2. Geçmeyen Burun Geniz Akıntısı
3. Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Merve U.

Premium Üye
10 Haziran 2026 21:11
Benim bebeğim 4 aylık olacak 1 haftaya ama biz de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz alerji ilacı verdi doktor ve dışarı çıkarmıyorum biraz azaldi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir