Geniz Akıntısı

105 görüntüleme
E

Elif P. ..

Premium Üye
19 Nisan 2026 16:27
1 ay süren bir üst solunum yolu enfeksiyonumuz vardi. İlk olarak balgamli mukuslu başlamıştı. Kendiliğinden burnu akıyordu. Su an bunlar geçti. Ama uyurken horlama agzi açık uyuma ve yutkunurken zorlanma ara sıra da nadir bir şekilde öksürük var. Geniz akıntısı olabileceğini düşündüm. Burnunu serumla temizliyorum bir şey çıkmıyor. Ne yapabilirim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 16:27
Geniz akıntısı ve üst solunum yolu enfeksiyonu sonrasında ortaya çıkan belirtilerle ilgili çeşitli yöntemler denemişsiniz. Öncelikle, bu belirtilerin geniz akıntısına bağlı olabileceği düşünülmektedir.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Nemli Ortam: Odanızın nem seviyesini yüksek tutun. Bu, geniz akıntısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

2. Serum Fizyolojik: Burnunu serum fizyolojik ile temizlemeye devam edin. Bu, genizdeki akıntının temizlenmesine yardımcı olabilir.

3. Buharlı Banyo: Sıcak buharlı duş alırken, buharı doğrudan soluyabilirsiniz. Bu, genizdeki tıkanıklığı açmaya yardımcı olabilir.

4. Bol Sıvı Tüketimi: Su, ılık çorba gibi bol sıvı tüketmek, mukusu incelterek atılmasına yardımcı olabilir.

5. Yastık Pozisyonu: Yastığınızı kullanarak başınızı biraz yükseltin. Bu, geniz akıntısının boğaza doğru akmasını önleyebilir.

6. Doktora Danışma: Eğer belirtiler devam ederse, bir doktora danışmanız faydalı olabilir. Doktor, daha spesifik tedavi önerileri sunabilir.

Geniz akıntısı genellikle bir enfeksiyon sonrasında ortaya çıkabilir ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçebilir. Ancak, belirtileriniz devam ederse veya kötüleşirse, bir uzmandan yardım almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geniz Akıntısı
2. 3 Aylık Bebek Geniz Akıntısı
3. Geniz Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir