Gelişme Geriliği

154 görüntüleme
G

Gamze K. ..

19 Nisan 2026 23:23
8 yaş ikizlerim yaşıtlarına göre çok zayıflar biri 16.5 diğeri de 18 kilo suan alerjikastim hastalıkları var takip ettiğim doktorlardsn reflü olabilir diye düşünüyorum yatmadan iki saat önce beelenme kesiyorum abur cubur paketli gıda vermiyorum ama iştah hala aynı çok istahsizlar reflü ilaçları bu durumu düzeltir mi gaviskon tarzı mide olaclari iştah mi aciyo nasıl duzlecek bu reflü lütfen yardımcı olur musunuz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Nisan 2026 23:30
İkizlerinizin yaşlarına göre zayıf olması, reflü ve alerjik astım gibi sağlık sorunları, beslenme alışkanlıkları üzerinde etkili olabilir. Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır ve bu durum, bebeklerde ve çocuklarda iştahsızlık, kilo kaybı veya zayıflık gibi sorunlara neden olabilir.

Reflü tedavisi genellikle yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç tedavilerini içerir. Gaviscon gibi mide koruyucuları, reflü semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, bu ilaçlar doğrudan iştahı açmaz; ancak reflü semptomlarını kontrol altına alarak, çocuğunuzun daha rahat beslenmesini sağlayabilir.

İştahsızlık sorunu ile başa çıkmak için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Doktor Takibi: İkizlerinizin sağlık sorunları hakkında doktorunuzla düzenli olarak görüşün. Reflü ve alerjik astımın yanı sıra, başka bir sağlık sorununun olmadığı konusunda emin olun.

2. Beslenme Alışkanlıkları:
- Yatmadan iki saat önce beslenmeyi kesmek, reflü semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
- Abur cubur ve paketli gıdalar yerine, besleyici, dengeli ve çocuğunuzun sevdiği yemekleri sunun.

3. Reflü İlaçları: Doktorunuzun önerdiği reflü ilaçları, Gaviscon gibi mide koruyucuları, çocuğunuzun reflü semptomlarını kontrol altına almaya yardımcı olabilir.

4. Çocuğunuzu Cesaretlendirin:
- Küçük porsiyonlar halinde sık sık beslenme, iştahı artırabilir.
- Sevdiği yiyecekleri belirleyerek, ona bu yiyecekleri daha sık sunun.

5. Kilo ve Boy Takibi: İkizlerinizin kilo ve boy gelişimini düzenli olarak takip edin. Bu, onların genel sağlık durumunu değerlendirmek için önemlidir.

6. Desteğe Başvurun: Beslenme sorunları, aileler için zorlayıcı olabilir. Uzman bir diyetisyenden veya bir çocuk doktorundan destek alın.

Reflü ilaçları, genellikle semptomları kontrol altına almak için kullanılır ve bu, çocuğunuzun daha iyi hissetmesini ve beslenmesini kolaylaştırabilir. Ancak, her çocuğun farklı olduğu unutulmamalıdır; bu nedenle, en iyi yaklaşımı bulmak için doktorunuzla yakın çalışmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Ek Gıda Reddi
2. Soru/ Cevap Etkinliği
3. Gelişim
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir