Gelişim Geriliği

526 görüntüleme
D

Dilara

12 Mart 2026 14:27
@Osman Gönülal Bebeğim 9 aylık, mama ile besleniyor. Beslenme reddi var, mamayı bile şırıngayla zorla veriyorum. Fışkırır tarzda kusması var. Kilosu düşük olduğu için çocuk doktorumuz infatrini mama yazdı kullanıyoruz. Gastrotuss baby de denedik gaviscon da denedik, kusmasını daha çok arttırdı. Mamayı 2 3 saatte bir 90 ml vermeye çalışıyorum, doktorumuz günde 3 defa 180 ml ver demişti ama 90 ml fazlasını verince kusuyor. Çoğu mamayı denedim. Çocuk gastroentrolojiye de götürdüm. Kan değerleri idrar tahlilleri normal. Ek gıda vermiyorum denecek kadar az veriyorum, kaşıkla parmakla her yolu denedim. Zorla şırıngayla besliyorum çok yıprandım bu durumdan, lütfen yardım edin çare bulamıyorum 
H

Hanife N. E.

14 Mart 2026 16:50
Hanife Nur Eker
Kutuyu açınca mamanın ınsanın yüzüne degısık bı koku vuruyor evolvıa da denedım onu da ıcmedı ama Boşuna çocuğa yazıp vermısler ben çok zorlamadım ıyı kı de vermekle alerjısı yokmuş.
kusması da çok vardı kilosu da ankaradakı. Doktor toparlar zamanla dedı bırsey vermedi şuan hakkarıdeyım Van’da kı bı doktor verdi bunu bıze
L

Lale

14 Mart 2026 17:08
Hanife Nur Eker
kusması da çok vardı kilosu da ankaradakı. Doktor toparlar zamanla dedı bırsey vermedi şuan hakkarıdeyım Van’da kı bı doktor verdi bunu bıze
Neyle besliyorsunuz peki şu an
L

Lale

14 Mart 2026 17:09
Hanife Nur Eker
Kutuyu açınca mamanın ınsanın yüzüne degısık bı koku vuruyor evolvıa da denedım onu da ıcmedı ama Boşuna çocuğa yazıp vermısler ben çok zorlamadım ıyı kı de vermekle alerjısı yokmuş.
Eskiden açıkta satılan çamaşır suları vardı öyle kokuyo
H

Hanife N. E.

14 Mart 2026 18:13
Lale
Neyle besliyorsunuz peki şu an
Aynen aynen ole kokuyor yavaş yavaş ek gıdaya başladım mama ek gıda verıyorum şuan
A

Aslınur H.

14 Mart 2026 21:56
Hanife Nur Eker
Aynen aynen ole kokuyor yavaş yavaş ek gıdaya başladım mama ek gıda verıyorum şuan
Alerji için sizi şüphelendiren şey neydi belirtiniz nelerdi Bizimkinde huzursuzluk ve yeşil kaka var diye doktor alerji dedi ama evolvia kullandık bir ay hiç düzelme olmadı ben de normal mamaya geri dönüş yaptım
L

Lale

14 Mart 2026 22:02
Aslınur Hacısüleymanoğlu
Alerji için sizi şüphelendiren şey neydi belirtiniz nelerdi Bizimkinde huzursuzluk ve yeşil kaka var diye doktor alerji dedi ama evolvia kullandık bir ay hiç düzelme olmadı ben de normal mamaya geri dönüş yaptım
ishaldi köpüklü kanlı ve mukusluydu.
H

Hanife N. E.

14 Mart 2026 22:48
Aslınur Hacısüleymanoğlu
Kaka da sünme vardı bızım geçmeyen balgam ve hırıltı emzırıyordum neguzel dıyete soktular Benı yetmemeye başladı zaten. Git gide sütüm de azaldı
H

Hanife N. E.

14 Mart 2026 22:57
Aslınur Hacısüleymanoğlu
Zaten çocuklar balgamı kakayla da atıyormuş ben sonra dan ogrendım
D

Dilara

15 Mart 2026 09:44
Aslınur Hacısüleymanoğlu
Sizlere sarılmak istiyorum bir tek ben mi bunu yaşıyorum diyip ağlıyorum her gün . Beslenmemiz ayrı uyku ayrı dert . Çok çaresiz ve yorgunum . Bazen kendime hakim olamayıp ona sinirleniyorum ağzımdan kötü laflar çıkıyor sonra pişman olup saatlerce ağlıyorum. Annelik bu kadar zor muydu . Benim evladım tüp bebekle oldu yıllarca onu bekledim. Evladıma böyle bir anne mi olacaktım . Yorgun sinirli öfkeli çaresiz 😣
Gerçekten çok zor bir durum. Allah yardımcımız olsun. İnşallah bir an önce düzelirler. Böyle durumlarda destek çok önemli, eğer destekçi biri de yoksa insan kendini daha çaresiz hissediyor.
D

Dilara

15 Mart 2026 09:48
Hanife Nur Eker
Benım bebegıme de süt alerjisi var dedıler bıze de alerji maması verıldı ama ıcemedı vanılya özü pekmez denedım olmadı sonra da ben vermedim çocuğa olece duruyor mamalar Bıde kılo alımı az dedı doktor bana da aynı sekılde
Bize hiç alerji olabilir denmedi, ben doktora sordum, alerji değildir dedi ama herhangi bir test yapılmadı.
D

Dilara

15 Mart 2026 09:49
Hanife Nur Eker
Kaç aylık, kilosu kaç?
H

Hanife N. E.

15 Mart 2026 09:58
Dilara
Kaç aylık, kilosu kaç?
Şuan 25 hafta beş dokuz yüz kanlarına felan baktırdınız mı
D

Dilara

15 Mart 2026 10:02
Hanife Nur Eker
Şuan 25 hafta beş dokuz yüz kanlarına felan baktırdınız mı
Çocuk gastro kan tahlili, idrar tahlili ve ultrasonla baktı ama hiç alerji bölümüne gitmedik
H

Hanife N. E.

15 Mart 2026 10:06
Dilara
Çocuk gastro kan tahlili, idrar tahlili ve ultrasonla baktı ama hiç alerji bölümüne gitmedik
Bence zamanla duzelır çünkü bızım de hala kusmamız var ben zaten tombul bı bebek olsun istemıyorum zayıf daha atik oluyor dişleri çıkıyor ister istemez oda etlılıyor. Bebekleri bizim de ole bı iştahımız yok ama canları sağlıklı olsun bızlere yeter
H

Hanife N. E.

15 Mart 2026 10:06
Dilara
Bence bazen doktor degıstırmek de de fayda var bır doktorla. Da kalmayın
D

Dilara

15 Mart 2026 10:08
Hanife Nur Eker
Bence zamanla duzelır çünkü bızım de hala kusmamız var ben zaten tombul bı bebek olsun istemıyorum zayıf daha atik oluyor dişleri çıkıyor ister istemez oda etlılıyor. Bebekleri bizim de ole bı iştahımız yok ama canları sağlıklı olsun bızlere yeter
İnanın kilosunu da geçtim artık, kendisi içsin biberonla istiyorum. Şırıngayla besliyorum.
D

Dilara

15 Mart 2026 10:12
Hanife Nur Eker
Bence bazen doktor degıstırmek de de fayda var bır doktorla. Da kalmayın
2 çocuk doktoruna gittik, 1 çocuk doktoruyla telefon üzerinden görüştüm, 1 çocuk gastroya gittik. Toplam 4 doktor, 1 çocuk doktoruna daha gideceğim. Reflüsü varsa da neden reflü maması verilmeyip farklı mama verip ilaç yazıldı anlamıyorum, çok ilaç taraftarı biri değilim ama doktor dediği için mecbur verdim ve daha önce aynı ilacı da denemiştim yine deniyorum
H

Hanife N. E.

15 Mart 2026 10:58
Bana da verılmedı ınanki reflü var denıldı doktor dedı kı reflü mamaları çok kabız yapıyor kendıliginden gecsın bekleyelım dedı benım yığenım bır buçuk yaşında hala kusuyor vermeyın ilaç istersenız normal mamaya donup kendılıgınden gecmesını bekleyın sızın ıcın ve bebegınız ıcın sakıncası yoksa
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir