Gelişim Geriliği
518 görüntüleme
D
Dilara
12 Mart 2026 14:27
@Osman Gönülal Bebeğim 9 aylık, mama ile besleniyor. Beslenme reddi var, mamayı bile şırıngayla zorla veriyorum. Fışkırır tarzda kusması var. Kilosu düşük olduğu için çocuk doktorumuz infatrini mama yazdı kullanıyoruz. Gastrotuss baby de denedik gaviscon da denedik, kusmasını daha çok arttırdı. Mamayı 2 3 saatte bir 90 ml vermeye çalışıyorum, doktorumuz günde 3 defa 180 ml ver demişti ama 90 ml fazlasını verince kusuyor. Çoğu mamayı denedim. Çocuk gastroentrolojiye de götürdüm. Kan değerleri idrar tahlilleri normal. Ek gıda vermiyorum denecek kadar az veriyorum, kaşıkla parmakla her yolu denedim. Zorla şırıngayla besliyorum çok yıprandım bu durumdan, lütfen yardım edin çare bulamıyorum
F
Fatma B.
12 Mart 2026 15:15
İnfatrini ağır geliyor olabilir mi
D
Dilara
12 Mart 2026 15:39
İnfatrini ağır geliyor olabilir mi
L
Lale
12 Mart 2026 23:05
Aynı şeyleri yaşıyoruzDilara hanım bütün mamaları denedim içmiyo. Kaşıkla zorla veriyorum vallahi. 9 aylık yaşıtlarından çok geride. Ama dr bize böbreklerine yük binmesin diye infartini mama vermedi alerjisi çıktı alerji mamaya geçtik biz. Mamanın tadı kötüyse içine biraz hurma özü koyun diyecem de bu bebeklere ne versen de boş direk red benimkinden biliyorum
D
Dilara
13 Mart 2026 00:15
Aynı şeyleri yaşıyoruzDilara hanım bütün mamaları denedim içmiyo. Kaşıkla zorla veriyorum vallahi. 9 aylık yaşıtlarından çok geride. Ama dr bize böbreklerine yük binmesin diye infartini mama vermedi alerjisi çıktı alerji mamaya geçtik biz. Mamanın tadı kötüyse içine biraz hurma özü koyun diyecem de bu bebeklere ne versen de boş direk red benimkinden biliyorum
L
Lale
13 Mart 2026 00:24
Beni anlayan biri olduğu için hem üzüldüm hem mutlu oldum, Allah kolaylık versin bizlere 爐 Evet tada bakmadan herşeyi reddediyor malesef. Ben de şırıngayla veriyorum. Bizde alerji testi hiç yapılmadı.
D
Dilara
13 Mart 2026 00:42
ne biberon tuttu doğru düzgün ne de meme. Sütüm boşa kurudu gitti. Uyurken zar zor içiyordu. Büyüdü uyku süreleri kısaldi haliyle bende çareyi kaşıkla buldum fakat kaşık reddi yaşıyoruz. Eliyle kaşığı tutuyor itiyo. Açta bırakıyorm diyorum belki yer yok iştah sıfır. Ek gıda ilk iyi gibiydi dişler çıktı onu da istemiyor bıraksam böyle yaşayacak. Kaşıkla verene kadar canım çıkıyor bazen 1 saate yakın sürüyo vermesi. Kaşığı gördüğü an midesini bulandırıyor öğürüyor ağlaya ağlaya yutuyo. Her yere mama dökülüyor kusuyor o da batıyı bende. Bu beslenme problemi var diye bi yere gidemiyorum inanın. Mahvoldum resmen. Çocuk gastroys ordan da bir beslenme terapisine götüreceğim başka çarem kalmadı. Allah yardımcımız olsun
L
Lale
13 Mart 2026 00:56
Bizim de farklı biberonlar denedim olmadı, kaşığı da redediyor, yemeye dair herşeyi redediyor. Dediğiniz gibi sütüm de vardı, meme reddi olmuştu süt kesildi. Çocuk gastroya da götürdüm, son çare endoskopi yapılır diyor. Annelik bir meslek olsaydı çoktan istifa etmiştim beslenmeden dolayı, artık gerçekten psikolojim bozuldu, dediğiniz gibi ben de bir yere çıkmıyorum artık, kişiliğimi etkiledi, evliliğimi bile etkiliyor, çok yıprandım.
D
Dilara
13 Mart 2026 01:01
Etrafıma bakıyorum yani meme içmeyen mama içiyor mama içmeyen meme ya da ek gıda alıyor. Hiçbi şey almamak nedir? Temel ihtiyaç bu ya açlık için hiç ağladığını görmedim. İnanın benimde psikolojim iyi değil bizde eşimle çatışıyoruz verme diyo zaten küçücük vermesem daha da zayıflayacak. Her gören ne kadar küçük 9 aylık değil de 6 aylık diyo sanki ben bilmiyorum eşim de bunları kafana takıyorsun diye böyle zorluyorsun diyo bazen onu görmek bile istemiyorum ama yine benden daha ılımlı
L
Lale
13 Mart 2026 05:23
Eşime kalsa ben suçluyum, günde 1 biberon içmesi yeterliymiş :D zaten süreç zor, insanlar da kolaylaştırmak yerine konuşmalarıyla zorlaştırıyor. Ben insanlara laf anlatmayı kestim. Evet çözümünü bulabilsek keşke, Allah evlatlarımızın şifasını versin. Bir çözüm bulursanız lütfen bana da yazar mısınız
D
Dilara
13 Mart 2026 06:41
Tabi yazarım da benim bir umudum yok inanın ama yine de Allahtan umut kesilmezmiş. Yine burda aynı sorunu yaşayan biri bi kitap edinmiş rowena bennetin beslenme kitabını almış bebeğinin beslenme yöntemini değiştirmiş fayda görmüş sizde bi bakın isterseniz. Bi de bazı bebeklerin iştahını çinko açıyormuş doktorunuza danışın uygun görürse bir tane edinin. Ben aldım fayda görmedim ama arkadaşımın kızı onu içince yiyor
L
Lale
13 Mart 2026 12:08
Çocuk gastro zinco yazdı henüz denemedik ama önce tekrar gastrotuss dene dedi, ilaçlar daha çok kusturuyor dememe rağmen yine aynı ilacı verdi. Benim de pek umudum yok, büyüyünce düzelir diye bekliyorum.
D
Dilara
14 Mart 2026 15:56
Sizin bebeğinizin de reflüsü var o zaman
A
Aslınur H.
14 Mart 2026 16:03
Sizlere sarılmak istiyorum bir tek ben mi bunu yaşıyorum diyip ağlıyorum her gün . Beslenmemiz ayrı uyku ayrı dert . Çok çaresiz ve yorgunum . Bazen kendime hakim olamayıp ona sinirleniyorum ağzımdan kötü laflar çıkıyor sonra pişman olup saatlerce ağlıyorum. Annelik bu kadar zor muydu . Benim evladım tüp bebekle oldu yıllarca onu bekledim. Evladıma böyle bir anne mi olacaktım . Yorgun sinirli öfkeli çaresiz 😣
L
Lale
14 Mart 2026 16:35
Sizlere sarılmak istiyorum bir tek ben mi bunu yaşıyorum diyip ağlıyorum her gün . Beslenmemiz ayrı uyku ayrı dert . Çok çaresiz ve yorgunum . Bazen kendime hakim olamayıp ona sinirleniyorum ağzımdan kötü laflar çıkıyor sonra pişman olup saatlerce ağlıyorum. Annelik bu kadar zor muydu . Benim evladım tüp bebekle oldu yıllarca onu bekledim. Evladıma böyle bir anne mi olacaktım . Yorgun sinirli öfkeli çaresiz 😣
H
Hanife N. E.
14 Mart 2026 16:39
Benım bebegıme de süt alerjisi var dedıler bıze de alerji maması verıldı ama ıcemedı vanılya özü pekmez denedım olmadı sonra da ben vermedim çocuğa olece duruyor mamalar Bıde kılo alımı az dedı doktor bana da aynı sekılde
L
Lale
14 Mart 2026 16:40
Bilmiyorum ilaçlar da etki etmiyor. Kusma ve iştahsızlık birlikte çok zor, birbirlerini de tetikliyor. Düğümlenmiş karmaşanın içinde gibi hissediyorum. Tekrar ilacı deneyeceğim. Dediğiniz kitaba da bakacağım. Teşekkür ederim 懶 Size tanı koymadılar mı, sadece iştahsızlık mı var, kusma da var mı
L
Lale
14 Mart 2026 16:40
Benım bebegıme de süt alerjisi var dedıler bıze de alerji maması verıldı ama ıcemedı vanılya özü pekmez denedım olmadı sonra da ben vermedim çocuğa olece duruyor mamalar Bıde kılo alımı az dedı doktor bana da aynı sekılde
H
Hanife N. E.
14 Mart 2026 16:43
Aptamil mi ?
L
Lale
14 Mart 2026 16:44
Evet aptamil
H
Hanife N. E.
14 Mart 2026 16:48
Bizde 1 ay kuallandık berbat kokulu bir mama. Şimdi de Evolvia mamaya geçtik. Pirinç bazlı bir mama olduğu için kötü koku yok
Yükleniyor...