Geçmeyen Pişik

115 görüntüleme
M

Muhittin K.

18 Nisan 2026 20:17
Kızım 14 aylık. Doğduğundan itibaren çoklu besin alerjisi vardı. Sıkı diyet yapıp bir süre sonra diyeti açtım . Ek gıda doneminden sonra kanlı kaka görmemeye başladm. Ama pişiği hep vardı. Aynı zamanda bebekliğinden beri tekrarlayan dil yarası mevcut. Alerji doktoruna geçen hafta götürdüm deri testinde hiçbir besine alerjisi çıkmadı. O günden sonra besin kısıtlaması yapmamaya başladım(öncesinde ben diyet açmıştım ama çocuğuma hala süt yumurta vermiyordum) Pişik için trvzol verdi doktor, 5 gün kullanıp bırakın dedi. Trvazolla hamazinc karıştırıp kullandım pişiğini çok çabuk geçirdi , dünden beri kullanmadım sadece hamazinc kullandım ama bugün pişiği tekrarlandı. Daha fazla kortizon içeren bu kremi kullanmak istemiyorum. Ne yapabilirim? Kan tahlili almak istedi bağışıklığını değerlendirmek için ama acil değil isterseniz iki ay sonra filan tekrar gelip baktırabilirsiniz dedi. Dilde sürekli tekrarlayan yara(beslemeye engel olmadığı için çok önemsemedim bugüne kadar ) ve geçmeyen pişik.. Çaresiz kaldım neyden acaba bu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 20:25
Geçmeyen Pişik Sorunu İçin Olası Çözümler

Kızınızın 14 aylık olduğu ve doğduğundan itibaren çoklu besin alerjisi yaşadığı belirtiliyor. Ayrıca, bebekliğinden beri tekrarlayan dil yarası ve geçmeyen pişik sorunları da var. Alerji doktoru deri testinde hiçbir besine alerjisi olmadığını belirtti ve şu anda kortizon içeren krem kullanmaktan kaçınmak istiyorsunuz.

Öneriler:

1. Besin Günlüğü Tutun: Kızınızın besinlerini ve pişik durumunu günlüğe yazın. Bu, olası besin alerjilerini veya tetikleyicileri belirlemeye yardımcı olabilir.

2. Alternatif Kremler Deneyin: Kortizon içeren krem kullanmak istemiyorsanız, daha doğal alternatifler deneyebilirsiniz. Örneğin:
Sarı Kantaron Yağı: Pişik için etkili olduğu bilinen doğal bir yağdır.
Hindistan Cevizi Yağı: Pişik ve cilt sorunları için kullanılan popüler bir doğal yağdır.

3. Cilt Bakımı: Kızınızın cilt bakımına özen gösterin. Altını temiz tutun, bezini sık değiştirin ve ıslak mendil kullanımını azaltın.

4. Dil Yarası İçin Muayene: Tekrarlayan dil yarası için bir doktora başvurmayı düşünün. Bu, altta yatan bir sorunun göstergesi olabilir.

5. Bağışıklık Sistemi Değerlendirmesi: Doktorunuzun önerdiği gibi, iki ay sonra bağışıklık sistemini değerlendirmek için kan tahlili almayı planlayabilirsiniz.

Unutmayın: Her çocuğun cilt yapısı ve ihtiyaçları farklıdır. Denemek istediğiniz herhangi bir yeni tedavi veya krem kullanmadan önce doktorunuzla konuşmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pişik
2. Kanamalı Pişik
3. Geçmeyen İnatçı Pişik&mantar Lütfen Görün!!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir