Geçmeyen Hırıltı

81 görüntüleme
B

Buse G. G.

Premium Üye
28 Mart 2026 00:32
bebeğim 7 aylık doğduğundan beri hırıltısı var doktor fark ettiğinde yatarak emzirme demişti dediği gibi yaptım fakat hırıltısı geçmedi herhangi bir hastalık da geçirmedi şimdiye kadar. burnunu elektronik cihazla temizliyorum fakat geçmiyor manuel olanları da kullanamıyorum beceremiyorum yani. acaba burnu tam temizlenmediği için mi böyle yoksa başka bir sorun var mıdır?
S

Sare

28 Mart 2026 00:45
Merhaba benim bebeğimde de vardı hırıltı dr boğazındaki kıkırdak yumuşak olduğu için öyle büyüdükçe düzelicek demişti kaç tane dr sordum aynısını söyledi şuan 1 yaşında nerdeyse yok gibi çok ağlarsa biraz hırıltı oluyor yinede takip edin
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

28 Mart 2026 01:05
Burun yıkama yapmanız gerek yaptıktan sonra da devam ediyorsa bir kbb görmeli burunla ya da genizeti ile mi alakalı. Eğer öyle bir durum yoksa hışıltılı bebek diyoruz alerji astım aranmalı testler yapılmalı. Hiç geçmemesi bunları düşündürür
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 14:33
Bebeğinizin doğduğundan beri devam eden hırıltısı hakkında endişe duyuyorsunuz. Birçok ebeveyn benzer sorunlarla karşılaşmış ve çeşitli yöntemler denemiş. Öncelikle, bebeğinizin hırıltısının nedenini doktorunuzun değerlendirmesi önemli.

Doktorunuz yatarak emzirme önerisinde bulunmuş, ancak hırıltı devam ediyor. Elektronik cihazla burnu temizlemeniz de etkili olmamış. Şu anda denemediğiniz birkaç yöntem var:

Oda nemini ayarlayın: Nemli bir ortam, hırıltıyı azaltabilir. Nemlendirici cihaz kullanabilirsiniz.
Buhar tedavisi: Soğuk buhar vermek, bebeğinizin solunum yollarını nemlendirebilir ve hırıltıyı azaltabilir. Buhar makinesi kullanabilir veya sıcak suyun buharıyla bebeğinizi bir süreliğine aynı odada tutabilirsiniz.
Burun temizliği: Elektronik cihazla temizlik devam edebilir, ancak manuel yöntemleri denemekte ısrarcı olun. Burnu temizlerken nazik olun ve doğru teknikleri kullanmaya özen gösterin.
Reflüyü kontrol edin: Reflü, hırıltının bazı durumlarda sorumlu olabilir. Dik pozisyonda besleme ve reflü yatağı kullanma gibi yöntemler deneyebilirsiniz.

Hırıltı, birçok nedene bağlı olabilir. Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve gerekirse tekrar doktorunuzla görüşün. Uzun süredir devam eden hırıltı, bazen alerji veya başka sağlık sorunları nedeniyle de olabiliyor. Doğru tanı ve tedavi planı için doktorunuzla iş birliği yapın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Geçmeyen Hırıltı
3. 2 Aylık Geçmeyen Hırıltı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir