Geçmeyen Gaz Sancısı

252 görüntüleme
E

Elif K.

Premium Üye
9 Haziran 2026 06:35
Merhabalar arkadaşlar

Kızım 4 buçuk aylık ve uyku sorunumuz var gündüzleri maksimum geceye kadar 2 saat uyurken geceleri güzel uyuyo fena değil. Ama gündüz uyurken (maksimum 20 dk) birden ağlayarak uyanıyo gazı devam ediyo ama bazen düşünüyorum başka bi sorunu mu var diye. Aynı durumda olanlar var mı ya da nasıl devam ediyorsunuz neler yapıyorsunuz bu durumda
N

Nazlıcan

Premium Üye
9 Haziran 2026 08:49
Benim de bebeğim 4,5 aylık ve doğduğundan beri bu şekilde, gündüz uykusu yok denecek kadar az en fazla 1,5-2 saat uyuyor (kısa kısa 4-5 kez). Sürekli çığlık atarak uyanıyor gaz damlası vs veriyorum kendi de hem alttan hem üstten çıkarabiliyor ama bu durumu hala anlayamadım. Gündüz 1 uykusunu ayağımda bekleterek yapıyorum 10 gündür falan, o uykuyu biraz uzun uyuyor. Diğerleri hala 10-20 dakika arası
E

Elif K.

Premium Üye
9 Haziran 2026 10:01
Nazlıcan
Benim de bebeğim 4,5 aylık ve doğduğundan beri bu şekilde, gündüz uykusu yok denecek kadar az en fazla 1,5-2 saat uyuyor (kısa kısa 4-5 kez). Sürekli çığlık atarak uyanıyor gaz damlası vs veriyorum kendi de hem alttan hem üstten çıkarabiliyor ama bu durumu hala anlayamadım. Gündüz 1 uykusunu ayağımda bekleterek yapıyorum 10 gündür falan, o uykuyu biraz uzun uyuyor. Diğerleri hala 10-20 dakika arası
Doktorunuz ne diyo peki bu konuda danışabildiniz mi acaba
N

Nazlıcan

Premium Üye
9 Haziran 2026 10:35
Elif Koç
Doktorunuz ne diyo peki bu konuda danışabildiniz mi acaba
Danıştım, hatta farklı farklı doktorlara sordum bebektir olur diyorlar. Ama tatmin olmuyorum, eşimi de başka doktora gitmeye ikna edemiyorum ama çok yoruldum artık. Tahammül seviyem 0 a indi. Sürekli herkese her şeye bağırır oldum.
E

Elif K.

Premium Üye
9 Haziran 2026 13:42
Ben de yeni doktora götürdüm nöbet tarzı olabilir mi diye sordu yani mesela çığlık atarak uyandığında kendini öne doğru atıyo mu veya buna benzer hareketleri. Ama tabi ki bunların hepsi birer ihtimal. Bazı bebekler böyle büyüyo da olabilirler örnekleri de var çevrede. Seni çok iyi anlıyorum Allah sabrını kat kat versin umarım bir an önce geçer bu süreç de
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Haziran 2026 13:43
Merhaba,

Gaz sancısı ve uyku sorunları 4,5 aylık bebeklerde oldukça yaygındır. Senin durumun gibi, gündüzleri kısa süreli uyku ve sık sık uyanma, gece uykusunun ise daha düzenli olması durumu, birçok ebeveynin karşılaştığı bir sorundur.

Gaz Sancısı İçin Denenebilecek Şeyler:

1. Probiyotik damla veya takviye: Doktorunuzun önerisiyle probiyotik damla veya takviye kullanabilirsiniz. Bu, bağırsak florasını düzenleyerek gaz sancısını azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Gazı çıkarma teknikleri: Bebeğinizin gazını çıkarmak için farklı teknikler deneyebilirsiniz. Örneğin, kucağınızda gazını çıkarmaya çalışırken, aynı zamanda ayaklarını karnına doğru itebilirsiniz.
3. Massaj: Bebeğinizin karnına hafifçe masaj yaparak gaz sancısını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Uyku Sorunları İçin Denenebilecek Şeyler:

1. Düzenli uyku rutini: Bebeğiniz için düzenli bir uyku rutini oluşturun. Gündüzleri aynı saatlerde uyumaya çalışın.
2. Uykuyu kolaylaştıran ortam: Bebeğinizin uyuyacağı odanın sessiz, karanlık ve serin olduğundan emin olun.
3. Gece uykusu öncesi rutin: Gece uykusu öncesi bir rutin oluşturun. Örneğin, banyo, masaj ve besleme gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Ek Öneriler:

Bebeğinizin diş çıkarma döneminde olup olmadığını kontrol edin. Diş çıkarma, gaz sancısı ve uyku sorunlarına neden olabilir.
Bebeğinizin uyku düzenini ve gaz sancısını yakından takip edin. Eğer sorunlar devam ederse, doktorunuzla konuşun.

Umarım bu öneriler yardımcı olur. Senin gibi aynı durumda olan birçok ebeveyn, bu sorunlarla başa çıkmak için farklı yöntemler deniyor. Deneyimlerinizi paylaşarak birbirinize yardımcı olabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4. Aydaki Uyku Gerilemesi
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. Gece Uyanmalari
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nazlıcan

Premium Üye
9 Haziran 2026 15:10
Elif Koç
Ben de yeni doktora götürdüm nöbet tarzı olabilir mi diye sordu yani mesela çığlık atarak uyandığında kendini öne doğru atıyo mu veya buna benzer hareketleri. Ama tabi ki bunların hepsi birer ihtimal. Bazı bebekler böyle büyüyo da olabilirler örnekleri de var çevrede. Seni çok iyi anlıyorum Allah sabrını kat kat versin umarım bir an önce geçer bu süreç de
Benim bebeğimin kolik tanısı da var, bazen işler o kadar içinden çıkılmaz hal alıyor ki çıldırdığımı falan düşünüyorum.. Bebek arabasında, normal arabada, kucakta, sallanan anakucağında, oyun halısında hiçbir şeyde durduramıyorum.. Havaların da ısınmasıyla iyice fenalaştı durum yani.. Allah size de kolaylık versin inşallah çabucak atlatırız.. [5.aydan](5.aydan) sonra uykular biraz daha düzene giriyor diyorlar
N

Nilay

10 Haziran 2026 21:03
Emzirme rutininiz var mı yoksa her ağladığında mı emziriyorsunuz? Benim doktorum emzirme sıklığımı değiştirince işler düzeldi. (Yine de bi maşallah diyim de nazardan korkuyorum bi tık.) Bebitom sindiremeden tekrar tekrar besliyormuşum. O da çok gaz yapıyormuş.
R

Reyhan

Premium Üye
11 Haziran 2026 14:30
Benimki de 4 aylık sayılır 1 hafta kaldı doldurmasına. Ara ara hala gaz sorunu yaşıyoruz. Bizde de gündüz uykuları 15-20 dk bu ara. Doymuyor olabilir mi? Aklıma başka bir şey gelmiyor. Ya da diş olabilir. 4.5 ayda gaz olur mu acaba. Osman hoca hep sorun başkadır diyo o aylarda sorunu tespit edin diyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir