Geçmeyen Burun Akıntısı

122 görüntüleme
Yasemin Ç. K.

Yasemin Ç. K.

18 Nisan 2026 19:30
Merhaba kızım 3 buçuk yaşında yaklaşık on gündür burun akıntısı var ilk 4,5 gün sarı kıvamlı bir akıntıydı daha sonra Şeffaf burun akıntısına döndü 2,3 gün böyle devam etti şu an tekrar sarı‘ya döndü burun akıntısı. Bu on gün içerisinde geniz akıntısından kaynaklı gıcık tarzında gece yatarken artan öksürüğü vardı öksürük üç gün sürdü şu an öksürük yok. Ve yine bu on gün içerisinde ateş halsizlik iştah kaybı hiçbir şey yaşamadık öksürük başlayınca prospan şurup verdim başka hiçbir ilaç vermedim sadece burun yıkaması ve nebül ile soğuk serum fizyolojik verdim. Burun akıntısı kesilmişken tekrar neden sarıya döndü viral enfeksiyon olduğunu düşünmüştüm doktora götürmedim sizin bir öneriniz veya hastalık hakkında fikriniz varsa benimle paylaşır mısınız
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 19:55
Merhaba, kızınızın geçmeyen burun akıntısı konusunda endişe duyduğunuz anlaşılıyor. Öncelikle, burun akıntısının renk değiştirmesi ve tekrar sarılaşması, genellikle bir enfeksiyonun devam ediyor olabileceğini veya komplikasyon gelişmiş olabileceğini düşündürür.

Viral Enfeksiyon Mu?
İlk etapta, viral bir enfeksiyon geçirdiğini düşünmüşsiniz. Bu doğru olabilir, çünkü birçok viral enfeksiyon burun akıntısı, öksürük ve benzeri belirtilerle kendini gösterir. Ancak, burun akıntısının sarıdan şeffafa ve tekrar sarıya dönmesi, bazen bakteriyel bir enfeksiyonun eklenebileceğini de gösterebilir.

Doktor Muayenesi Gerekli Mi?
Siz ilaç kullanmamışsınız ancak burun yıkaması ve nebül ile soğuk serum fizyolojik vermişsiniz. Bu tedaviler genellikle burun tıkanıklığını açmak ve nemlendirmek için faydalıdır.

Şu anda, kızınızın durumunu bir doktora göstermek iyi olabilir. Doktor, fiziki muayene yaparak ve belki bazı testler gerçekleştirerek daha net bir teşhis koyabilir. Özellikle, burun akıntısının neden sarıya döndüğü ve tekrar eden bu durumun altında yatan sebebin ne olduğu konusunda doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

Öneriler:
1. Doktor Muayenesi: Kızınızı bir doktora götürmeyi düşünmelisiniz. Fiziki muayene ve olası testler, daha kesin bir teşhis sağlayabilir.

2. Burun Temizliği: Burun yıkamasını düzenli olarak devam ettirin. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya ve akıntıyı temizlemeye yardımcı olacaktır.

3. Sıvı Alımı: Kızınızın bol sıvı almasını sağlayın. Bu, vücudun hidrasyonunu korumasına ve enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olacaktır.

4. Uyku Pozisyonu: Geceleri başını biraz yüksekte tutarak uyuması, burun akıntısını azaltabilir ve daha rahat uyumasını sağlayabilir.

5. Nem: Oda havasının nemli olmasına dikkat edin. Kuru hava, burun ve boğaz tahrişini artırabilir.

Umarım, doktor muayenesi sonrasında kızınızın durumu düzelir ve tekrar sağlıklı günler geçirirsiniz. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hafiflemeyen Grip
2. 3.5 Aylık Burun Akıntısı Hapşırma
3. Geçmeyen Burun Geniz Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir