Gece Uyanıp Uyumama

108 görüntüleme
E

Esma D. A.

17 Şubat 2026 09:09
Bebeğim bir yaşında yaklaşık iki aydır geceleri herhangi bir saatte uyanıyor tüm uykusunu almış gibi ne yapsamda tekrar dönderemiyorum uykuya .bir iki saat uyanık kaldıktan sonra uyuyor .uyku saatlerine de dikkat ediyorum acaba neden kaynaklı olabilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

18 Şubat 2026 09:27
Bebeğinizin gece uyanıp uyumamak sorunu yaşıyorsunuz. Öncelikle, bir yaşında olması ve iki aydır bu sorunun devam etmesi, uyku alışkanlıklarının oturmamış olabileceğini düşündürüyor.

Kullandığınız yöntemler işe yaramıyorsa, bazı olasılıkları göz önünde bulundurabilirsiniz:
1. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.
2. Uyku rutini: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturmayı deneyebilirsiniz.
3. Uyku ilişkisi: Bebeğiniz uykuya dalarken belirli bir şeye ihtiyaç duyuyor olabilir (emzirme, kucak, sallanma).
4. Gündüz uykusu: Bebeğinizin gündüz uykusu düzeni de gece uykusunu etkileyebilir.
5. Tıbbi nedenler: Bebeğinizin gece uyanmasının tıbbi bir nedeni olabilir.

Bebeğinizin uyku düzenini iyileştirmek için:

1. Tutarlı bir uyku rutini oluşturun.
2. Bebeğinizi yatağa uykulu ama hafif uyanıkken koyun.
3. Gece uyandığında 1-2 dakika bekleyerek geri uyuma şansı tanıyın.
4. Gündüz uykusunu düzenleyin.

Uykuyla ilgili sorunlar bazen kendiliğinden çözülür, ancak bazen de profesyonel yardım gerektirir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Her Gün Aynı Şey Gece Uykusu Problemi
2. Bebeğim Geceleri Sürekli Uyanıyor, Ne Yapmalıyım?
3. 🌙 Ay Ay Bebeklerde Uyku Düzeni 💤
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir