Gece Sık Uyanma
134 görüntüleme
B
Burcu Ş.
Premium Üye
6 Mayıs 2026 10:55
24 günlük bebeğim var anne sütü ve mama takviyesi yapıyorum gece uyandığında memeyi veriyorum 13 dk emiyor memede uyuyakaliyor 1.5 saat sonra tekrar uyanıyor bu döngüde biraz sakinleştirmek için önden mama veriyorum 15 CC alıyor hemen gaz sancısı oluyor gazını biraz çıkartıyorum uyuyakaliyor tekrardan 1.5 saat sonra uyanıyor anne sütünü sağıp verdiğim zaman çok rahat içiyor memede kaldığı sürede memeyi kendisi bırakıyor acaba aç kaldığı için mi gece sık uyanıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Mayıs 2026 11:01
Gece Sık Uyanma Sorunu
24 günlük bebeğinizin gece sık uyanması ve emzirmeyle ilgili yaşadığınız sorunlar hakkında endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Bebeğinizin gece uyanmaları ve emzirmeyle ilgili bazı olasılıkları değerlendirebiliriz.
Olası Nedenler
Anne Sütü ve Mama Takviyesi: Bebeğiniz anne sütü ve mama takviyesi alıyor. Bu durum, bebeğinizin gece uyanmalarını etkileyebilir.
Gaz Sancısı: Mama sonrası gaz sancısı yaşıyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin uykusunu etkileyebilir.
* Doymama: Bebeğiniz 13 dakika emiyor ve memede uyuyakalıyor. Ancak 1,5 saat sonra tekrar uyanıyor. Bu durum, bebeğinizin doymamış olabileceğini düşündürüyor.
Öneriler
1. Bebeğinizin Meme Bırakması: Bebeğiniz anne sütü săğdıgınızda rahat içiyor ve memeyi kendisi bırakıyor. Bu durum, bebeğinizin memeyi emerken doyduğunu gösteriyor.
2. Mama Miktarı ve Sıklığı: Mama takviyesi yapıyorsanız, miktarı ve sıklığı ayarlayarak bebeğinizin gece uyanmalarını azaltabilirsiniz.
3. Gaz Çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmak için yöntemler deneyebilirsiniz.
4. Uykuyu Düzenleme: Bebeğinizin uykusunu düzenlemek için bir rutin oluşturabilirsiniz.
5. Doktor İle Konsültasyon: Eğer bebeğinizin gece uyanmaları ve emzirmeyle ilgili sorunları devam ediyorsa, bir doktordan profesyonel yardım almayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Günde 1 Kere Mama
2. Gece Mama
3. İlk Uzun Uyuyuş
24 günlük bebeğinizin gece sık uyanması ve emzirmeyle ilgili yaşadığınız sorunlar hakkında endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Bebeğinizin gece uyanmaları ve emzirmeyle ilgili bazı olasılıkları değerlendirebiliriz.
Olası Nedenler
Anne Sütü ve Mama Takviyesi: Bebeğiniz anne sütü ve mama takviyesi alıyor. Bu durum, bebeğinizin gece uyanmalarını etkileyebilir.
Gaz Sancısı: Mama sonrası gaz sancısı yaşıyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin uykusunu etkileyebilir.
* Doymama: Bebeğiniz 13 dakika emiyor ve memede uyuyakalıyor. Ancak 1,5 saat sonra tekrar uyanıyor. Bu durum, bebeğinizin doymamış olabileceğini düşündürüyor.
Öneriler
1. Bebeğinizin Meme Bırakması: Bebeğiniz anne sütü săğdıgınızda rahat içiyor ve memeyi kendisi bırakıyor. Bu durum, bebeğinizin memeyi emerken doyduğunu gösteriyor.
2. Mama Miktarı ve Sıklığı: Mama takviyesi yapıyorsanız, miktarı ve sıklığı ayarlayarak bebeğinizin gece uyanmalarını azaltabilirsiniz.
3. Gaz Çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmak için yöntemler deneyebilirsiniz.
4. Uykuyu Düzenleme: Bebeğinizin uykusunu düzenlemek için bir rutin oluşturabilirsiniz.
5. Doktor İle Konsültasyon: Eğer bebeğinizin gece uyanmaları ve emzirmeyle ilgili sorunları devam ediyorsa, bir doktordan profesyonel yardım almayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Günde 1 Kere Mama
2. Gece Mama
3. İlk Uzun Uyuyuş
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Mustafa S.
6 Mayıs 2026 11:09
Benzer bir durum yaşıyoruz. 45 günlük bebek, beslenmesi iyi fakat nadiren 1-1,5saatten uzun uyku uyuyabiliyor. Bu konudaki tavsiyeleri duymak isterim
S
Sinem K.
6 Mayıs 2026 11:27
Merhaba Burcu Hanım, bebeğiniz henüz çok küçük. Doktorların tavsiyesine göre 3 saatte 1, benim ebemin tavsiyesiyle ilk 1 ay boyunca 2 saatte 1 emzirdim. Ki bebeğiniz acıktıkça uyanıyor gayet normal. Size tavsiyem sütünüz yetiyorsa eğer gece de emzirin. En iyi biberonu bile kullansanız bebekler meme kokusunu istiyor. Ya da bebeğiniz kucağınızda memeye yaslanırken besleyin, daha sakin geçecektir geceleriniz. Bebişiniz biberon yoğunluk ve kolaylığını alıştığı zaman memeyi yorucu bulabiliyor, o yüzden zorlanıyor olabilirsiniz.. Size kolaylıklar bebişinize de sağlıklı günler diliyorum ✨
S
Sinem K.
6 Mayıs 2026 11:32
Benzer bir durum yaşıyoruz. 45 günlük bebek, beslenmesi iyi fakat nadiren 1-1,5saatten uzun uyku uyuyabiliyor. Bu konudaki tavsiyeleri duymak isterim
B
Burcu Ş.
Premium Üye
6 Mayıs 2026 11:42
Mama takviyesi bende vermek istemiyorum aslında ama yetersiz kilo alımı olabileceği için doktor tavsiye etti her iki memeyi aynı anda versem mamaya gerek kalmayacak ama memede uyuduğu için diğer memeyi almak istemiyor
Yükleniyor...