Gece Maması
67 görüntüleme
M
Melis B.
19 Mart 2026 15:20
Kızım 14 aylık, akşam yemeği olarak sebzeli bulgur pilavı, sebzeli somon, köfte vb. Tok tutacak besinleri saat 19.00 da yediriyorum. 20.30 da emzirip yatırıyorum. Gece saat başı uyanıyor emip tekrar uyuyor. Açlıktan olabilir mi? Sizler bebeklerinize gece maması veriyor musunuz? Veriyorsanız saat ayarlamasını nasıl yapıyorsunuz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Mart 2026 15:37
Merhaba,
Bebeğinizin gece uyanıp emmesi açlıktan olabilir, ancak alışkanlık haline gelmiş de olabilir. 14 aylık bebeğinizin gece beslenmesi konusunda bazı ebeveynlerin deneyimlerini paylaşalım:
- Bazı ebeveynler, bebeklerinin gece açlıktan uyanmadığını, aksine alışkanlık veya temas ihtiyacı nedeniyle uyandığını düşünüyor.
- Gece beslenmesi için belirli bir saat ayarlama yapmak, bebeğinizi daha uzun süreli uyutabilir. Örneğin, yatmadan önce 19.00'da tok tutacak besinleri yedirip, 20.30'da emzirip yatırabilirsiniz.
- Bazı ebeveynler, 6-12 ay arası bebeklerine gece maması vermeyi bırakmış ve bunun sonucunda bebekleri daha uzun süreli uyumuşlardır.
Şu önerilerde bulunabilirim:
1. Bebeğinizin gece uyanıp emmesinin açlıktan mı yoksa alışkanlıktan mı olduğunu gözlemleyin.
2. Yatmadan önce tok tutacak besinleri yedirip, emzirip yatırmayı deneyin.
3. Gece beslenmesi için belirli bir saat ayarlama yapmayı deneyin.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım, ancak umarım bu öneriler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesinde Mama Vermek
2. Geceleri Tok Durma Süresi
3. Gece Maması
Bebeğinizin gece uyanıp emmesi açlıktan olabilir, ancak alışkanlık haline gelmiş de olabilir. 14 aylık bebeğinizin gece beslenmesi konusunda bazı ebeveynlerin deneyimlerini paylaşalım:
- Bazı ebeveynler, bebeklerinin gece açlıktan uyanmadığını, aksine alışkanlık veya temas ihtiyacı nedeniyle uyandığını düşünüyor.
- Gece beslenmesi için belirli bir saat ayarlama yapmak, bebeğinizi daha uzun süreli uyutabilir. Örneğin, yatmadan önce 19.00'da tok tutacak besinleri yedirip, 20.30'da emzirip yatırabilirsiniz.
- Bazı ebeveynler, 6-12 ay arası bebeklerine gece maması vermeyi bırakmış ve bunun sonucunda bebekleri daha uzun süreli uyumuşlardır.
Şu önerilerde bulunabilirim:
1. Bebeğinizin gece uyanıp emmesinin açlıktan mı yoksa alışkanlıktan mı olduğunu gözlemleyin.
2. Yatmadan önce tok tutacak besinleri yedirip, emzirip yatırmayı deneyin.
3. Gece beslenmesi için belirli bir saat ayarlama yapmayı deneyin.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım, ancak umarım bu öneriler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesinde Mama Vermek
2. Geceleri Tok Durma Süresi
3. Gece Maması
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...