Gece Boyunca Memeden Ayrılınca Uyanma
330 görüntüleme
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 13:22
Oğlum altı ay sekiz günlük ve son iki üç haftadır geceleri memeden ayrılmıyor asla, ayırdığım an uyanıyor ve memeye dönmek istiyor. Bu normal mi nasıl alabilirim bu durumu? Bu duurma sebep neler olabilir

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye11 Temmuz 2026 13:22
Bebeklerin gece uyanıp meme istemesi oldukça yaygın bir durumdur. Altı ay sekiz günlük olan bebeğin bu davranışı normal kabul edilebilir.
Bebeğinizin gece boyunca memeden ayrılınca uyanmaması için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Emzirme saatlerinizi düzenleyin: Bebeğinizin gündüz ve akşam beslenmesini düzenli hale getirin.
2. Gece beslenmesini sınırlandırın: Bebeğinizi geceleyin kısa süreli ve hafif bir emzirme seansı ile yetinmeye teşvik edin.
3. Uyku ortamını hazırlayın: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.
4. Uykudan önce sakinleştirici rutinler uygulayın: Bebeğiniz için sakinleştirici bir uyku rutini oluşturun. Masaj, sakin müzik veya hafif sallanma gibi yöntemler denemek faydalı olabilir.
Bebeğinizin gece boyunca memeden ayrılınca uyanmaması için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Emzirme saatlerinizi düzenleyin: Bebeğinizin gündüz ve akşam beslenmesini düzenli hale getirin.
2. Gece beslenmesini sınırlandırın: Bebeğinizi geceleyin kısa süreli ve hafif bir emzirme seansı ile yetinmeye teşvik edin.
3. Uyku ortamını hazırlayın: Bebeğinizin uyuduğu odanın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.
4. Uykudan önce sakinleştirici rutinler uygulayın: Bebeğiniz için sakinleştirici bir uyku rutini oluşturun. Masaj, sakin müzik veya hafif sallanma gibi yöntemler denemek faydalı olabilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 13:23
Bebeklerin gece uyanıp meme istemesi oldukça yaygın bir durumdur. Altı ay sekiz günlük olan bebeğin bu davranışı normal kabul edilebilir.
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 14:53
Bunların hepsini yapıyorum ancak yine de bu durum devam ediyor. Ben de uykusuz kalıyorum ve gün içinde enerjim kalmıyor
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 14:58
Benim bebeğim de 5 ay 5 günlük ben de aynı şeyi yaşıyorum. Yatırıyorum açıyor gözlerini ağlıyor alıyorum omzuma pışpış yapıyorum sonra yine uyuyor yatırıyorum aynı şekilde yine uyanıyor. Dün doktor kontrolü vardı anlattım her istediğinde meme vermemem gerektiğini söyledi. Çok sık emzirdiğim için kilo almazmış da öyle dedi.
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 15:08
Her uyandığında meme verme yoksa hep uyanır dedi (uyandığımda meme var dermiş uyanırmış ) nasıl yapcaz bilmiyorum. Diş olabilir mi dedim o da değilmiş. Benimki yatağında da yatmıyor yanımda yatmaya başladı doktor onu da yanlış buldu. Önüne geçemezsiniz dedi. Öyle de. Her şeye ağlıyor hep kucakta hiç yalnız kalmak istemiyor yalandan mı bilmiyorum ama katıla katıla ağlıyor hiçbir şey yapamıyorum ve bunlar beni çok yoruyor yıpratıyor
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 15:10
Her uyandığında meme verme yoksa hep uyanır dedi (uyandığımda meme var dermiş uyanırmış ) nasıl yapcaz bilmiyorum. Diş olabilir mi dedim o da değilmiş. Benimki yatağında da yatmıyor yanımda yatmaya başladı doktor onu da yanlış buldu. Önüne geçemezsiniz dedi. Öyle de. Her şeye ağlıyor hep kucakta hiç yalnız kalmak istemiyor yalandan mı bilmiyorum ama katıla katıla ağlıyor hiçbir şey yapamıyorum ve bunlar beni çok yoruyor yıpratıyor
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 16:03
Aynı durumdayım aynı yatakta yatıyoruz maalesef. Ben de şaşırdım artık
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 16:42
😔 yalnız olmamak biraz iyi hissettirdi
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 18:04
Bazen ben de bakınca bir benim bebeğim mi öyle diye düşünüyorum. Yalnız değilsiniz
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 18:14
Geçici bu günler biliyorum ama yine de kendimi iyi hissetmiyorum hiçbir şeye yetişemiyorum kendimi yetersiz hissediyorum. Benden başka kimseyle durmuyor bebeğim. Çalışmak istiyorum bana da iyi gelir bebeğime de diye düşünüyorum ama ona da hem cesaret edemiyorum hem kimseyle durmadığı için bırakamıyorum, güvenemiyorum. İçim o kadar dolu ki bir omuz istiyorum hüngür hüngür ağlamak için.
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 18:26
Biz de öyleyiz bir de bizim beş aylık olana kadar alerjisini bulamadılar çocuk gece gündüz göğsümüzde uyudu başka uyumuyordu. Ben çoğu zaman üç dört saatlik uyku ile durdum durmak zorunda kaldım. Evin halı perişan zaten eşim yetişmeye çalışıyor ama yine de yetişemiyoruz asla. Daha yeni rahatladık derken şimdi de bu şekilde olmaya başladı. Benimki de kimsede durmuyor pek kimse de yok gerçi çevremde . Bileklerim ağrıyor artık. Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden ama hepsi geçecek inşallah. Serinliklerde bebisi alıp dışarı çıkın fırsatınız varsa. Boş boş gezdiriyorum bazen sokakta. Bana da iyi geliyor yoksa kafayı yiyecektim.
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 20:06
ben de aynı dışarı çıkıyorum her gün gezdirmeye çalışıyorum. Kimse yok etrafımda komşu ailem. Hiç kimsem yok. Geçecek mi bilmiyorum bazen diyorum ki hep böyle kalcam . Umarım yavruma iyi bir anne olurum o da muamma
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 20:12
Geçecek nasıl ki bu beş altı ay ay geçti o zorluklara rağmen hepsi geçecek ikimiz için de ve bizim gibi olan anneler için de . Çocuğunuz için en harika anne sizsiniz bu endişeleriniz bile harika bir anne olduğunuzu gösteriyor zaten. Ben de zaman zaman böyle düşüncelere daliyorum. Hiç bir şey yapamıyorum gibi sürekli bayılacak gibi hisediyorum çoğu zaman ama geçiyor geçecek. Ben de bu şehre yeni geldim arkadaşlarım vs yok ailem de yok çok tatsız.
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 20:12
Aydın merkez ilçesi
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 20:13
Umarım geçer gider. Hangi şehirdesiniz
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 21:47
Siz hangi şehir
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 21:49
Kastamonu merkez. Sakaryalıyım buraya 2020 de memur olarak geldim şimdilik kaldım
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 21:54
Ben de öğretmenim o vesile ile geldik biz de memurlar bu konuda işimiz zor oluyor maalesef insan destek arıyor gervekten
G
Gülsüm K.
Premium Üye
11 Temmuz 2026 21:56
Allah kolaylık versin hepimize. Çalışma günüm geldi benliim bakıcı tutayım dedim 3 gün denedik 3. Günün sonunda kadın durmuyor oyalanmaz hep ağlar dedi vazgeçti
A
Ayşe H. B.
11 Temmuz 2026 22:16
Zor ya ben de ne yapacağım diye düşünüyorum. Alerji diyetini yeni bozduk, düzenimiz yok daha ek gıda başladık, diş hepsi bir arada benim bebisi kimseye birakamiyorum şuanda nasıl olacak diye düşünüyoruz. Allah yardımcımiz olsun. Yarım gün çalışma getirmişlerdi. Süt izni var ama bebisler çok küçük
Yükleniyor...