Gece 6-7 Saat Aralıksız Uyuma / 2,5 Aylık

290 görüntüleme
E

Eda K.

Premium Üye
27 Nisan 2026 08:05
Son 20 gündür rutin olarak 9da banyo yaptırıp emziriyorum. (1 gün şampuan ile 1 gün sadece sıcak su sıpa yapıyorum) Kucağımda uyuyor ve yatağına alıyorum. Gece 4e kadar aralıksız uyuyor. Bu durum bir sorun mu bir gece rutini mi anlamıyorum. Doğum kilosu 3295 gram, 2,5 aylık oldu kilosu 4900 gram

Doktora sordum 5 saati geçirme uyandır diyor ama emzirme danışmanı uyusun dedi
H

Hilal T.

Premium Üye
27 Nisan 2026 08:27
Benim bebeğimde 40 ı çıktığından beri gece uykuları uzun. Bazısı şanslısın diyor. Bazısı da uyandır diyor. Şeye dikkat edin. Uyandığında altına baktığınızda bezinde turuncumsu pembemsi idrar varsa. Beslemeniz gerekiyor, bebek susuz kalmış demekmiş.
E

Eda K.

Premium Üye
27 Nisan 2026 09:16
Hilal Turgut
Benim bebeğimde 40 ı çıktığından beri gece uykuları uzun. Bazısı şanslısın diyor. Bazısı da uyandır diyor. Şeye dikkat edin. Uyandığında altına baktığınızda bezinde turuncumsu pembemsi idrar varsa. Beslemeniz gerekiyor, bebek susuz kalmış demekmiş.
Teşekkür ederiiim. Bezinde çok şükür turuncu pembemsi idrar yok🙏🏻 uyutmaya devam ettiniz mi siz?
H

Hilal T.

Premium Üye
27 Nisan 2026 09:17
Evet devam ettim uyuyarak büyüyecek çok şanslıyız gece uykuları güzel oldukları için 﫶
E

Eda K.

Premium Üye
27 Nisan 2026 09:19
Hilal Turgut
Evet devam ettim uyuyarak büyüyecek çok şanslıyız gece uykuları güzel oldukları için 﫶
Ay çok şükür🙏🏻 herkes uyandır dedi ama uyandırınca da çok huysuzlandı. İçim uyutmak istiyor ama korktum da bir yandan🤭

Şansımız daim olsun🫂
H

Hilal T.

Premium Üye
27 Nisan 2026 09:22
Keyfi yerindeyse, iştahı güzelse, idrar durumu yeterliyse endişe etmeyin hep bunlara bakıyorlar doktorlarda.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Nisan 2026 10:23
Gece Uykusu ve Emzirme

2,5 aylık bebeğinizin gece 6-7 saat aralıksız uyuması bazı durumlarda normal kabul edilebilir. Ancak bu durum bebeğinizin doğum kilosu, şu anki kilosu ve günlük bez sayısı gibi faktörlerle birlikte değerlendirilmelidir.

Bebeğinizin Gelişimi

- Doğum kilosu: 3295 gram
- 2,5 aylık kilosu: 4900 gram
- Günlük bez sayısı: belirtilmemiş

Uzman Görüşleri

Doktordan birinin 5 saati geçirmemesi konusunda uyarmışken, emzirme danışmanının bebeğinizi uyumasını önermesi bir çelişki gibi görünüyor. Genel olarak, bebeklerin ilk 3-4 ayında sık sık beslenmeye ihtiyaçları vardır çünkü midenizleri küçüktür ve anne sütü hızlıca sindirilir.

Öneriler

1. Bebeğinizin kilo alımı ve bez sayısı: Eğer bebeğiniz düzenli olarak kilo alıyor ve günlük bez sayısı yeterli ise (genellikle 5-6 veya daha fazla bez), büyük olasılıkla doyuyor demektir.

2. Emzirme sıklığı: Bebeğiniz 2,5 aylıkken gece 4 saat aralıksız uyuyorsa ve kilo alımı uygunsa, doktorunuzun önerisi doğrultusunda hareket edebilirsiniz.

3. Uyandırma: Eğer doktorunuz 5 saatten fazla uyumamasını öneriyorsa, bu durumda bebeğinizi uyandırabilirsiniz. Ancak emzirme danışmanının dediği gibi, eğer bebeğiniz sağlıklı bir şekilde uyuyorsa ve kilo alıyorsa, uyumasına izin verebilirsiniz.

4. Günlük rutin: 9'da banyo ve emzirme rutininiz iyi görünüyor. Bu rutin, bebeğinizin uykuya hazırlanmasına yardımcı olabilir.

Sonuç

Her bebek farklıdır ve emzirme süreleri de bir bebeğinden diğerine değişebilir. Eğer bebeğiniz sağlıklı, mutlu ve düzenli kilo alıyorsa, gece uykusu konusunda endişelenmenize gerek olmayabilir. Ancak her durumda, çocuğunuzun sağlığı konusunda en iyi bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirme Saatleri
2. Gece Emzirme Hakkında
3. Gece Emzirme Hakkında
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
K

Kübra Y.

29 Nisan 2026 09:02
Eğer uyuyorsa uyandırmayın acıkan bebek zaten uyanıyor. Bazen bazı doktorlar illa saatli olacak diyor ama bebek ne zaman isterse o zaman yapmanın faydası var
D

Duygu B. B.

Premium Üye
2 Mayıs 2026 22:28
mama alıyorsa uzun süre uyuması normal ama anne sütü alıyorsa sadece sakince uyandırmanız lazım çünkü anne sütü çabuk sindirilir ve bazı bebekler uykuya meyilli. Açken bile kendini uyandıramayanlar var, öyleyse eğer ve beslenme süreleri açılırsa kan şekeri düşer. ama mama alıyorsa biraz daha geç sindiriliyor ya mama o yüzden normal olabilir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir