Gaz Problemi (4 Aylık)

37 görüntüleme
E

Esma K.

14 Nisan 2026 08:06
Kızım 4 aylık, yaklaşık 3 haftadır çok yoğun bir gaz problemi yaşıyoruz. Emdikten sonra 1 -1bucuk saat hep gaz çıkarıyor heralde bi 10 defa çıkarıyordur. Emdikten sonra büyük bi gaz çıkarıyor kusuyor sonra hep ufak ufak cıkarıyor. haliyle çok huzursuz uyusa uyuyamıyor tekrar ememiyor. Tam uykuya dalacak yine gaz geliyor. Baya bir dik tutuyorım ama hepsini bir anda çıkaramıyor. Ne yapmam lazım acaba neden böyle oluyordur? Memeyi kavraması da güzel aslında. Çok yoruldum ben de , hep aynı döngü beslen, gaz, uyutmaya çalış. O ağlıyor ben ağlıyorum… yediklerim mi dokunuyor acaba? Doğduğundan bu yana gazı kolayca çıkardı aslında ama ilk kez bu kadar zor zamanlar yaşıyoruz.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 08:07
Gaz Problemi Çözümü İçin Adımlar

Gaz problemi, bebeklerde sık görülen bir sorundur ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir. 4 aylık kızınızda gaz probleminin yaşandığı dönemde, öncelikle nedenin belirlenmesi önemlidir.

* Neden Gaz Sorunu Olabilir?
1. Ek Gıdaya Başlama: 4. ay civarında ek gıdaya başlanması gaz sorunlarına yol açabilir. Yeni gıdalar sindirim sistemini zorlayabilir.
2. Anne Sütü veya Mama: Anne sütünün veya mamaların gaz yapması mümkündür. Bebeğinizin tepkilerini gözlemleyin.
3. Sindirim Sorunları: Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmemiş olabilir. Bu durum gaz sancısına neden olabilir.
4. Beslenme Teknikleri: Bebeği beslerken hava yutmaması için doğru tekniklerin kullanılması önemlidir. Dik tutma ve gaz çıkarma işlemleri düzenli yapılmalıdır.

Çözüm Önerileri:

1. Dik Tutma ve Gaz Çıkarma: Bebeği dik tutarak gazının çıkmasını sağlayabilirsiniz. Emzirme sonrası en az 20-30 dakika dik tutmak faydalı olabilir.
2. Gaz Damlaları: Gaz damlaları kullanılabilir. Ancak, doktor veya eczacıya danışarak uygun damlayı seçmelisiniz.
3. Karnına Masaj: Bebeğinizin karnına dairesel hareketlerle masaj yapmak gazın hareketini kolaylaştırabilir.
4. Anne Diyetinde Değişiklik: Eğer emziriyorsanız, diyetinizde gaz yapabilecek yiyeceklerden kaçınmayı deneyebilirsiniz (fasulye, brokoli, lahana gibi).
5. Doktor veya Uzman Görüşü: Bu sorununuzun altında yatan nedeni belirlemek için pediatriste başvurmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gaz 7 Aylık
2. Kötü Bir Şekilde Başlayan Gaz
3. Aşırı Gaz Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir