Gaz..
84 görüntüleme
N
Nazlıcan
Premium Üye
7 Nisan 2026 21:58
Yediklerime aşırı derecede dikkat etmeme rağmen çocuğum gaz sancısı çekiyor tavsiyeleriniz var mıdır?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye7 Nisan 2026 21:59
Gaz sancısı, bebeklerde sık görülen bir sorundur. Öncelikle, gaz sancısının nedenini anlamak önemlidir. Bebeğinizin gaz sancısı çekmesinin birkaç nedeni olabilir:
Sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz sancısı olabilir.
Emzirme sırasında hava yutmadan kaynaklanabilir.
* Anne sütüne veya mama intoleransı gösterebilir.
Gaz sancısını azaltmak için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Emzirme sırasında hava yutmamasını sağlayın: Bebeğiniz emzirirken doğru pozisyonda olduğundan emin olun. Emzirme sırasında bebeğinizin ağzı memeye tamamen kapalı olduğundan ve hava girmemesinden emin olun.
2. Gaz masajı yapın: Bebeğinizin karnına dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu, gazın hareketini teşvik edebilir.
3. Sıcak uygulama: Bebeğinizin karnına sıcak bir bez veya sıcak su torbası uygulayın. Bu, kasları gevşetebilir ve gazın hareketini kolaylaştırabilir.
4. Probiyotik damla kullanın: Probiyotik damlalar, sindirim sistemini destekleyebilir ve gaz sancısını azaltabilir.
5. Kimyon çayı içirin: Kimyon çayı, sindirim sistemini rahatlatabilir ve gaz sancısını azaltabilir.
6. Gaz yapıcı yiyeceklerden kaçının: Brokoli, lahana, fasulye gibi gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınabilirsiniz.
Gaz sancısı devam ederse veya bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gaz Sancısı
2. Gaz Sancıları
3. Gaz Problemi
Sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz sancısı olabilir.
Emzirme sırasında hava yutmadan kaynaklanabilir.
* Anne sütüne veya mama intoleransı gösterebilir.
Gaz sancısını azaltmak için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Emzirme sırasında hava yutmamasını sağlayın: Bebeğiniz emzirirken doğru pozisyonda olduğundan emin olun. Emzirme sırasında bebeğinizin ağzı memeye tamamen kapalı olduğundan ve hava girmemesinden emin olun.
2. Gaz masajı yapın: Bebeğinizin karnına dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu, gazın hareketini teşvik edebilir.
3. Sıcak uygulama: Bebeğinizin karnına sıcak bir bez veya sıcak su torbası uygulayın. Bu, kasları gevşetebilir ve gazın hareketini kolaylaştırabilir.
4. Probiyotik damla kullanın: Probiyotik damlalar, sindirim sistemini destekleyebilir ve gaz sancısını azaltabilir.
5. Kimyon çayı içirin: Kimyon çayı, sindirim sistemini rahatlatabilir ve gaz sancısını azaltabilir.
6. Gaz yapıcı yiyeceklerden kaçının: Brokoli, lahana, fasulye gibi gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınabilirsiniz.
Gaz sancısı devam ederse veya bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gaz Sancısı
2. Gaz Sancıları
3. Gaz Problemi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ş
Şevval K. K.
7 Nisan 2026 22:10
Kimyon çayını bir deneyin isterseniz işe yaradığını söyleyen çok kişi var
N
Nazlıcan
Premium Üye
7 Nisan 2026 22:13
Kimyon çayını bir deneyin isterseniz işe yaradığını söyleyen çok kişi var
Ş
Şevval K. K.
7 Nisan 2026 22:23
Ben vermedim ama kuzenim gaz problemi çok çektiği için takipli şekilde vermişti
A
Ayşe Ş. ..
7 Nisan 2026 22:27
Siz rezene için o da iyi gelir.
N
Nazlıcan
Premium Üye
7 Nisan 2026 22:28
Siz rezene için o da iyi gelir.
B
Begüm A.
7 Nisan 2026 22:31
Kaç aylık bebeğiniz
N
Nazlıcan
Premium Üye
7 Nisan 2026 22:32
Kaç aylık bebeğiniz
A
Ayşe Ş. ..
7 Nisan 2026 22:34
Onu da içiyorum
N
Nazlıcan
Premium Üye
7 Nisan 2026 22:35
Ek gıdaya başlayana kadar bende çok çektim gazdan. Gaz giderir dedikleri tüm masaj yaglar clinkid, acı elma yağı vs denedim. Gaz yapacak şeyler yemedim. Kimyon rezene tükettim. Rezene sakinleştirirdi biraz ama tam olarak hiç birşey çözüm olmuyor sabırla bekleyin.
A
Ayşe Ş. ..
7 Nisan 2026 22:38
Acı elma yağını ayak altına 1damla masaj yaptım, o gazını çıkarttırmıştı ama ondan sonra çocuğum bir garipleşti tekrar kullanmaya korkuyorum
N
Nazlıcan
Premium Üye
7 Nisan 2026 22:42
Acı elma yağını bana komşum önermisti. Bir kaba 5 damla zeytin yağı 3 damla acı elma gibi bir karışım yapın direk sürmeyin ağır gelebilir biraz seyreltin
A
Ayşe Ş. ..
7 Nisan 2026 22:44
Ben direkt olarak 1 damlayı 2 ayak altına uyguladım öyle demişlerdi, ama çocuk uyuştu tuhaf bir hale geldi. Aslında gazını da çok güzel çıkartmıştı onun üzerine. Bir de sizin dediğiniz şekilde deneyeyim
B
Begüm A.
8 Nisan 2026 13:32
Bize kiraz çekirdeği kemeri çorabı iyi gelmişti ama 4. Aya girdiğimizde kesildi gaz sancısı hemen hemen
Yükleniyor...