Evin İçinde Saklanma

46 görüntüleme
B

B.B.

10 Şubat 2026 18:44
18 aylık evde sürekli bir yerlere saklanıyor ve asla ses çıkarmıyor mesela camlı kapının arkasında görüyorum sesleniyorum daha da geri çekiliyor neredeyse nefes bile almıyor😄 yatak kenarları vs bulduğu boşluklara giriyor yaşayan var mı nasıl davranmalı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Şubat 2026 18:51
Bu tür davranışlar 18 aylık bebeklerde oldukça yaygındır. Bu yaş grubundaki çocuklar, çevrelerini keşfetmeye ve bağımsızlıklarını denemeye başlarlar. Saklanma davranışı, onların merak ve keşif dürtülerinin bir yansımasıdır.

Bebeğinizin saklanma davranışıyla başa çıkmak için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Güvenli bir ortam oluşturun: Bebeğinizin saklanabileceği yerleri güvenli hale getirin. Örneğin, camlı kapıların arkasında saklanmasını önlemek için kapıları kilitleyin veya önüne bir engel koyun.

2. Saklandığı yerleri kontrol edin: Bebeğinizin sık sık saklandığı yerleri kontrol edin ve orada olmadığını hissettirin. Örneğin, "Ben buradayım, sen neredesin?" gibi bir şeyler söyleyebilirsiniz.

3. Seslenmeyi teşvik edin: Bebeğinizin saklandığı yerden seslenmesini teşvik edin. Örneğin, "Anne neredesin?" gibi bir şeyler söyleyebilirsiniz.

4. Gizlice yaklaşmayın: Bebeğinizin saklandığı yere gizlice yaklaşmayın. Bu, onun güvenini zedeleyebilir. Bunun yerine, açıkça ve yavaşça yaklaşın.

5. Saklanma oyununu oynayın: Bebeğinizle saklanma oyunu oynayabilirsiniz. Bu, onun merakını ve keşif dürtüsünü tatmin etmesine yardımcı olabilir.

Bebeğinizin saklanma davranışının normal bir gelişim aşaması olduğunu unutmayın. Sabırlı olun ve ona güvenli bir ortam sağlayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 18.ay
2. 4 Aylık Bir Bebeğim Var Kalabalık Ortamı Sevmiyor
3. 4 Aylık Bir Bebeğim Var Kalabalık Ortamı Sevmiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir