Et Kıyma Tavuk Yemiyor

50 görüntüleme
S

Sinem

Premium Üye
1 Haziran 2026 13:46
Ferritin 18 HGB 12, et tavuk kıyma yediremiyorum 10 aylık kız bebek. Bestiron takviye alıyor anne sütüyle ilerliyoruz. Nasıl yedireceğim değerlerinin daha fazla düşmesinden korkuyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Haziran 2026 13:46
İştahsızlık ve Demir Eksikliği Sorunu ile Başa Çıkma

10 aylık kız bebeğinizin et, kıyma ve tavuk yememesi, özellikle ferritin ve hemoglobin değerlerinin düşük olması endişe verici bir durum. Öncelikle demir takviyesi olan Bestiron'u düzenli olarak veriyor olmanız iyi bir başlangıç.

Kan Değerlerinin Önemi

Ferritin: 18 olması normal sınırlarda kabul edilir. Ancak demir eksikliğinde bu değer düşebilir.
Hemoglobin (HGB): 12 değeri de normaldir, ancak bebeklerde ve çocuklarda yaşa göre değişebilir.

Et, Kıyma ve Tavuk Yedirme İpuçları

1. Form Değiştirin: Kıymayı köfte, meatball veya farklı sebzelerle karıştırarak yemeğe ekleyin. Tavuk etini, tavuk nugget veya çorbanın içine koyarak servis edin.
2. Tadım ve Dokunma: Bebeğinizin sevdiği yiyeceklerle et, kıyma veya tavuğu karıştırarak tadımını alıştırmaya çalışın. Örneğin, sevdiği bir sebzeyle karıştırarak sunun.
3. Oyunla Yedirme: Yemeği oyunlaştırarak, kaşık yerine farklı araçlar kullanarak bebeğinizin ilgisini çekmeye çalışın.
4. Israr Etmeyin: Bebeğinizin yememesi durumunda ısrar etmeyin. Bu, yemeye karşı direnç geliştirmesine neden olabilir.
5. Anne Sütüne Devam Edin: Anne sütü, demir emilimini artırmada önemli bir rol oynamaktadır. Bebeğinizin anne sütüne devam etmesi, demir eksikliğinin giderilmesinde faydalı olacaktır.

Doktorunuza Danışın

Bebeğinizin beslenmesi ve sağlık durumu hakkında doktorunuzla düzenli olarak görüşün. Demir takviyesinin dozunu veya türünü değiştirmek, başka besinleri eklemek veya herhangi bir endişeniz varsa doktorunuzla konuşun.

Sabır ve Takip

Bebeğinizin beslenme alışkanlıkları zamanla değişebilir. Sabırlı olun ve düzenli olarak kan değerlerini takip ettirin. Bu süreçte, bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için elinizden gelenin en iyisini yapın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İştahsızlık
2. Kıyma Yemiyor
3. Ek Gıda, Yetersiz Hissetme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Tay

Tay

1 Haziran 2026 13:48
Vala canım benim ki de yemiyor tavuk suyuna çorba falan yapıyorum yoğurt çorbası yapıyorum bazen kıyma koyuyorum anca öyle
S

Sinem

Premium Üye
1 Haziran 2026 13:49
Tay
Vala canım benim ki de yemiyor tavuk suyuna çorba falan yapıyorum yoğurt çorbası yapıyorum bazen kıyma koyuyorum anca öyle
Bende çorbaya denedim ama pütürü bile gelse ağzından geri tükürüyor asla yutmuyor onları 😔
S

Sena G. ..

1 Haziran 2026 14:08
Benim oğlum da yemiyor kokan hiçbir şey marketten aldığım kıymayı yemedi ne denediysem olmadı en son evde etin bütün yağlarını ayıklayıp kıyma makinesinde löp et kısmını çektim köfte yaptım yedi (ben biraz baharat ve tuz ekliyorum çünkü sade yemiyor gerçekten )
S

Sena G. ..

1 Haziran 2026 14:12
Köy tavuğunu da iyice haşlayınca suyu jöle kıvamına geliyor onu çorbasına ekliyorum tavuğun kendisini asla yemiyor yumurta yemiyor sabah kahvaltı da sarısını ezip muzla karıştırıyorum yiyor yemediği gün yayla çorbası yapıyorum terbiyesine yumurta koyuyorum [vs.vs…](vs.vs…) fikir olması açısından 🙏 bu arada benim de ağzıma kıyma gelse ben de yemem var böyle hassasiyetler bebeklerde de
S

Sinem

Premium Üye
1 Haziran 2026 19:19
Sena Gültekin
Köy tavuğunu da iyice haşlayınca suyu jöle kıvamına geliyor onu çorbasına ekliyorum tavuğun kendisini asla yemiyor yumurta yemiyor sabah kahvaltı da sarısını ezip muzla karıştırıyorum yiyor yemediği gün yayla çorbası yapıyorum terbiyesine yumurta koyuyorum [vs.vs…](vs.vs…) fikir olması açısından 🙏 bu arada benim de ağzıma kıyma gelse ben de yemem var böyle hassasiyetler bebeklerde de
Geçmeyecek mi bebelerin bu durumu? Kaç aylık bebeğiniz? Bu arada dediğiniz her şeyi deneyeceğim bakalım inşallah yer. Teşekkür ederim ☺️
S

Sena G. ..

1 Haziran 2026 19:36
Benimki 14 aylık oldu hala aynı sorunları yaşıyorum bu arada [9.ayda](9.ayda) hala tadım kıvamında olmalı diyor Osman hoca canınızı sıkmayın ve zorlamayın ben zorlayınca kaşık reddi yaşadım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir