Epilepsi
611 görüntüleme
F
Fatma N. Y.
10 Eylül 2025 00:09
2 aylık bebeğim bir anda uykusunda hızlı nefes alıyor ve titremeye başlıyor bunun yanı sıra bazen uykuda göz kayması oluyor. Ek olarak da ayağını bazı durumlarda ritmik olarak hareket ettiriyor bunlar epilepsi belirtisi midir ? Endişelenmeli miyim ?
M
Merve K.
28 Nisan 2026 09:24
Çok teşekkür ederim şu an 9 aylık olduk ve çok şükür temiz çıktı her şey Rabbim tekrar yaşatmasın

Duygu B. B.
2 Mayıs 2026 22:20
Bizde de şu şekilde oldu. Besledim, gazını çıkardım, kusmasın diye baya dik tuttum. Sonra yatırdım. İçeriye su içmeye gittim geldiğimde nefes almadığını ve morardığını gördüm hemen ilkyardım uyguladım ve nefes almaya başladı. Sonra tekrar bıraktı. Tekrar dürttüğümde bu sefer +10 saniyeden uzun tüm vucutta kasılmaları oldu. Morardığı süre uzun olsaydı bu durum normal olurdu. Ama 30 60 saniye sürdü. Su içip geldim hemen. Sonrasında bebeği uzun bir süre uyandıramadım. Nefes alıyordu ama uyanıklığı yoktu. Acile götürdük. Yoğun bakıma yatışı yapıldı (çünkü 5 günlüktü) Eeg ve kranial usg yapıldı. Temiz çıktı. Uyku miyoklonusu olabileceği söylendi bana. Bazı türlerinde 10 saniye kadar uzun sürebiliyormuş ve ritmik hareketleri olabiliyormuş. Bu yüzden epilepsiye çok benziyormuş. Genelde 4. Ay civarında azalarak geçiyormuş. Biz şu an 35 günlüğüz ve pazartesi kontrolümüz var 2. eeg çekilecek. Umarım epilepsi gibi bir şey değildir diye dua Ediyorum. Kendi deneyimimi anlatmak istedim sizlere
G
Gülcan Ş.
2 Mayıs 2026 22:35
Bizde de şu şekilde oldu. Besledim, gazını çıkardım, kusmasın diye baya dik tuttum. Sonra yatırdım. İçeriye su içmeye gittim geldiğimde nefes almadığını ve morardığını gördüm hemen ilkyardım uyguladım ve nefes almaya başladı. Sonra tekrar bıraktı. Tekrar dürttüğümde bu sefer +10 saniyeden uzun tüm vucutta kasılmaları oldu. Morardığı süre uzun olsaydı bu durum normal olurdu. Ama 30 60 saniye sürdü. Su içip geldim hemen. Sonrasında bebeği uzun bir süre uyandıramadım. Nefes alıyordu ama uyanıklığı yoktu. Acile götürdük. Yoğun bakıma yatışı yapıldı (çünkü 5 günlüktü) Eeg ve kranial usg yapıldı. Temiz çıktı. Uyku miyoklonusu olabileceği söylendi bana. Bazı türlerinde 10 saniye kadar uzun sürebiliyormuş ve ritmik hareketleri olabiliyormuş. Bu yüzden epilepsiye çok benziyormuş. Genelde 4. Ay civarında azalarak geçiyormuş. Biz şu an 35 günlüğüz ve pazartesi kontrolümüz var 2. eeg çekilecek. Umarım epilepsi gibi bir şey değildir diye dua Ediyorum. Kendi deneyimimi anlatmak istedim sizlere
F
Fatma N. Y.
2 Mayıs 2026 23:03
Çok gecmıs olsun bizde ocak ayında kızım üst solunum yolu enfeksiyonu gecırdı ilaç kullandık kızım 3. Cü günde kendınden geçti haraketsız kaldı hasteneye gittik birsey çıkmadı 2. Sı oldu yatış yapıldı EEG ve emar temız çıktı sonra hastaneden çıktık nörolog doktoruyla görüştük olay sıcak olduğu için EEG nin temiz çıkması normal demıstı ardından bir ay sonra tekrar EEG cektırdık EEG sonucu geç çıktı ve o çıkana kadar kızım 3. Nöbetini geçirdi Rabbim kimseye yaşatmasın EEG sonucunda epilepsi teshısı aldık hayatımızdan calpol ve duphalac ve epilepsi ilaçları dışında bütün ilaçları çıkardık nolur bana da dua edın kızım henüz 10 ay 24 günlük tekrar olsun istemiyorum çok kötü bir andı hıcbır anne de evladı da yaşamasın
G
Gülcan Ş.
3 Mayıs 2026 01:05
Kesinlikle öyle Rabbim hiçbir anneyi evladıyla sınamasın Rabbim şifa versin inşallah 🙏 sizin için dua edeceğim bu süreçte erken teşhis çok önemli diye biliyorum inşallah korktuğunuz yere uğratmaz rabbim 🙏
E
Eda S. G. ..
8 Mayıs 2026 13:15
Benim kızım da 15 aylık miyoklonik epilepsi teşhisi aldi şuan 19 aylık şurup kullanıyoruz
F
Fatma N. Y.
8 Mayıs 2026 13:22
Rabbim çocuklarımızı korusun şifa bekleyen tüm hastalara şifa versin inşallah 🙏 çok geçmiş olsun
E
Eda S. G. ..
23 Mayıs 2026 08:02
Myoklonik epilepsi teşhisi alan var mı?
E
Eda S. G. ..
30 Mayıs 2026 20:39
Arkadaşlar biz 4 aydır convulex kullanıyoruz süt çocuğu epilepsisi var bizde kızım 20 aylık TSH değeri yüksek çıktı. Böyle bir durum yaşayan var mı
F
Fatma N. Y.
30 Mayıs 2026 20:40
Arkadaşlar biz 4 aydır convulex kullanıyoruz süt çocuğu epilepsisi var bizde kızım 20 aylık TSH değeri yüksek çıktı. Böyle bir durum yaşayan var mı
G
Gülcan Ş.
30 Mayıs 2026 20:43
Myoklonik epilepsi teşhisi alan var mı?
G
Gülcan Ş.
30 Mayıs 2026 20:45
E
Eda S. G. ..
6 Haziran 2026 22:36
Gecmıs olsun bizde epilepsi hastasıyız ama doktora çeşitleri var mı diye sorduğumda yok demişti acaba sizin belirtiler nasıl
G
Gülcan Ş.
6 Haziran 2026 22:38
Bize çok fazla çeşidinin olduğunu ve bunun süt çocuğu epilepsisi olduğunu söyledi. Ama yolumuz uzun dedi. Altta yatan nedeni bulabilirsek daha kolay olur dedi. Ama hala nedeni bulunamadı.
E
Eda S. G. ..
6 Haziran 2026 22:44
Amin inşallah zor gerçekten çocuklarımız sağlığına kavuşsun tez zamanda
G
Gülcan Ş.
6 Haziran 2026 22:48
Amin inşallah zor gerçekten çocuklarımız sağlığına kavuşsun tez zamanda
Yükleniyor...