Emzirme ve Süt Sağımı

152 görüntüleme
Ayşin Ö.

Ayşin Ö.

5 Haziran 2026 12:06
Merhabalar bebeğime annem bakarken ben de ofise dönüp gün içinde 4 5 saat çalışıyorum bu süreçte de süt sağıp eve bırakmak istiyorum ama aynı zamanda emziriyorum da bu şekilde hem emzirip hem de sağım yapan var mı sütüm iki şekilde beslemeye de yetişir mi ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Haziran 2026 12:14
Emzirme ve süt sağımı konusunda birçok anne benzer bir durumla karşılaşıyor. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki emzirme ve süt sağımı birlikte yapılabilir. Ancak bu sürecin sorunsuz ilerlemesi için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Emzirme ve Süt Sağımı İpuçları:

1. Bebeğinizin İhtiyacı Kadar Süt Üretilir: Emzirme danışmanları ve uzmanlar, bebeğinizin ihtiyacı kadar süt üretildiğini söylüyor. Bu nedenle, eğer bebeğiniz emerken doyuyorsa ve kilo alıyorsa, süt sağımına gerek kalmayabilir.

2. Süt Sağımı İçin Doğru Zamanı Seçin: Eğer emziriyor ve ayrıca süt sağmak istiyorsanız, en uygun zaman emzirmeden 1-2 saat sonra veya bebeğiniz bir meme ile doyduğunda diğer meme ile süt sağımı yapabilirsiniz.

3. Süt Sağımında Devamlılık: Süt sağımını düzenli olarak yapmanız önemlidir. Bu sayede süt üretimi devam edecek ve depolanmış süt bebeğiniz için yeterli olacaktır.

4. Elektrikli Göğüs Pompasını Düşünün: Süt sağımı için manuel ya da elektrikli göğüs pompası kullanabilirsiniz. Elektrikli pompalar daha hızlı ve etkili olabilir.

5. Süt Saklama Koşulları: Sağdığınız sütü uygun koşullarda saklayarak bebeğinizin beslenmesinde kullanabilirsiniz. Sütü buzdolabında veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Süt Yetersizliği Durumunda:

Eğer emzirirken ve süt sağarken süt yetersizliği endişesi yaşıyorsanız, şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

Beslenme sıklığınızı artırın.
Emzirme danışmanlarından destek alın.
* Süt artırıcı besinler ve içecekler tüketmeyi deneyin.

Her anne ve bebek farklıdır. Bu nedenle, sizin için en uygun olanı bulmak adına denemeler yapmanız gerekebilir. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir emzirme danışmanı veya uzman bir sağlık profesyonelinden destek almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yenidoğan Uyuma Süresü
2. Meme+sağdığım Sütü Biberonla Verme
3. Süt Sağma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

5 Haziran 2026 12:43
Bebeğiniz kaç aylık birde süt durumunuz nasıl göğsünüz kaç saate bir dolu şiş hissediyorsunuz
Göktenur B.

Göktenur B.

5 Haziran 2026 12:53
Öncelikle içiniz rahat olsun sütünüz yeterli olur zaten normal bı bebek 2 saate bir besleniyor sağım yapıp biraksaniz bile üstünden geçen zamanda sütünüz yeniden gelir her iki görüşünüzü 15e Dk sağım yapın agresif sağım yapmayın ben elektirili de manulede kullandım markadan markaya değişiyor memnuniyet manule kullanicaksaniz eğer baktınız sütünüz gelmiyor elle sağım yapmaya başlayın bazen manulede beklenilen performans alınmıyor bunu düzenli yapmayı düşünüyorsaniz dikkat edin bazen sağım yapmak sütü çoğaltır bebeğiniz ayni oranda emeyebilir sütünüzü olabildiğince sağım yapın ki mastit olmayin ben 3 saate bir Akif sağım yapmıştım oğlum yenidoğdunda 3 saate bir beslenmeye alışmış bir bebekti siz bu saati kendinize göre ayarlayın
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir