Yenidoğan Uyuma Süresü

149 görüntüleme
B

Beyza Ö.

20 Aralık 2025 18:15
Merhabalar. Bebeğim 18günlük her uykusunun süresi farklı 1-4 saat arasında değişiyorr. 4saat fazla mı uyandırmam mı gerekiyor yoksa 4saat uyuyabilir mi?
B

Büşra K. ..

20 Aralık 2025 18:42
Merhaba 4 saat fazla uyandırmalısınız 2-3 saati geçmeyecek şekilde ve bebek her istediğinde mama/meme vermelisiniz
B

Beyza Ö.

20 Aralık 2025 18:46
Her istediğinde veriyorum mama/süt karışık ilerliyoruz şu an memede doymadığını hissettiğimde mamayla destekliyorum zaten genelde mama verdiğimde 4 saatte uyanıyor
B

Beyza Ö.

20 Aralık 2025 18:47
Bazı hocalarımızın paylaşımlarını gördüm de 4saat uyuyabilir diye yine de buraya da danışmak istedim
E

Esma T.

20 Aralık 2025 18:57
40 güne kadar 2 saatte bir besleyin diyolar sarılık olmasın diye çünkü sarılıkta uyku yapıyo emmek istemeyebiliyo bebek mamada tok tuttuğu için uyanmıyo olabilir isterseniz sarılık değerine baktırın bebeğinizin
B

Beyza Ö.

20 Aralık 2025 19:07
Hem 3günlük hem 10günlükken çocuk doktoru kontrolünde baktı doktor ve yok dedi ama olmuş olabilir mi sonrasında
G

Gamze M.

20 Aralık 2025 21:32
Benim bebeğimde 3 günlükken sarılık biraz yüksek çıkmıştı sık sık emzirdim 1-2 saat arayla 7günlükken azalmıştı çeneleri çok güçsüz olduğu için hemen yoruluyorlar zaten sarılığı çok artmadığı için öyle aşırı bir uyku hali olmamıştı. Ama o sürede göğüş uçlarınız çok çok hassas oluyor lanolin içeren krem ya da balm sürmenizde büyük fayda oluyor. Elimi ısırıyordum acıdan balm baya rahatlatıyordu. Mamayı doktorunuz mu önerdi siz kendiniz yetmiyor diye mi başladınız?
B

Beyza Ö.

20 Aralık 2025 21:54
Kremi bende kullanmaya başladım hemen yara oldu benimde. Hastanede sütüm az geldiği için mama al denilmişti o şekilde devam ediyorum ama kendi hislerimle yetersiz geldiğini hissettiğimde veriyorum özellikle gece. Evet çenesi güçsüz sanırım bide sanırım sütümün akışı yavaş sinirleniyor bazen üzülerek mamayla destek veriyorum o durumlarda sarılık düşünmedim hiç doktor sarılık yok dediği için. Mamayla iyi doyup ondan 4saat uyuyormuş gibi geliyor sanki ama uyuyor diye bırakmak doğru mu onu bilemedim
S

Semanur A. H.

21 Aralık 2025 09:59
Eğer ki doymuşsa 4 saate kadar uyumasına izin verebilirsiniz diyor Osman bey ama 1 buçuk 2 saatte bir emzirerek sütünüzün artışını da sağlayabilirsiniz
B

Beyza Ö.

21 Aralık 2025 10:08
Bende videodasında gördüm 2haftayı geçmiş bebek için öyle diyor. Bazı doktorlarda uykusunu almasına izin verin büyüme hormonları salgılansın diyor. Sağımı nasıl yapmam gerekiyor net bi bilgiye ulaşamadım emzirdikten sonra mı ?
Aysel K.

Aysel K.

21 Aralık 2025 10:21
4 saat uyusa da uyandırma uyku sütten önemli beyin gelişimi için
S

Semanur A. H.

21 Aralık 2025 10:24
eğer ki sütün fazlaysa mastit veya aşırı doluluk durumu varsa sağım yapmalısın öbür türlü sık sık emsin bebeğin bol sıvı al bizde 21 günlüğüz ilk zamanlar mastit oluyordu sağıyordum ama şimdi emziriyorum hep sütüm bebek için anca yeterli oluyor
B

Büşra K. ..

21 Aralık 2025 11:39
Beyza Hanım bebek daha küçük çene kasları gelişmemiş bu dönemde sık emzirmekte fayda var 2-3 saati geçmeyecek şekilde ve bebek her istediğinde beslenme sağlanmalıdır ne kadar sık emzirirseniz beyne o kadar talep ederseniz ve sütünüz de artar bu dönemde sarılık riski de fazla oluyor gece emzirmesi sütün devamlılığı açısından büyük önem taşır mamayı yavaş akışlı biberonda vermenizi öneririm mamanın hızlı gelişine alıştığı için göğsünüzde sinirlenmesi gayet normal kaç cc mama yapıyorsunuz örneğin 60 diyelim 30'unu içirin sakinleşssin sonra memenize alın yavrunuzu biberonu da yukarıdan tutun ağzına mama ve süt karışık gelecek ya memede daha uzun kalır hem yavaş diye de sinirlenmez benim kızım 2 buçuk aylık geceleri 4 saat uyumasına izin veriyorum gündüz heri istediğinde emziriyorum sağıma gelince gündüzleri saat başı geceleri 2 saate bir her bir meme 20 dk olacak şeklide sağmalısınız
B

Büşra K. ..

21 Aralık 2025 11:41
Emzirdikten sonra yaparsanız sağımı daha mantıklı olur ya da mama verdiniz bebiş huzurlu o zaman sağım yapın çekim gücü yüksek bir elektrikli bir makine işinize yarar genelde masaj ile başlar sonra vakuma döner makine süt çok gelsin diye ayarı yüksek açmayın meme ucu yaraları ile uğraşırsınız
B

Beyza Ö.

21 Aralık 2025 12:20
Çok teşekkür ederim büşra hanım çok güzel anlatmışsınız dikkate alacağım ♥️
B

Büşra K. ..

21 Aralık 2025 18:04
Rica ederim❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir