Emzirme ve Doyma
157 görüntüleme
B
Beyza E.
Premium Üye
26 Nisan 2026 16:58
Bebeğim 41 günlük. Doğduğunda meme reddimiz vardı yaklaşık 4 gündür memeden besleniyoruz. Hep ml hesabı biberonla süt verdiğim için şimdi doyduğunu nasıl anlayabilirim çünkü bıraksam saatlerce memede kalabiliyor ve her saat başı meme versem alıyor. Uykuya memede geçiyor. Yerine koyunca uyanıyor. Genel olarak huzursuzuz. Kusmalarımız vardı doktorumuz gastrotuss baby şurupa başlattı. Aynı zamanda gazımız da çok gaz damlası kullanıyoruz. Gündüzleri en fazla 15-20 dk uyuyoruz.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Nisan 2026 16:58
ebeğinizin doyduğunu anlamak için birkaç yöntem deneyebilirsiniz:
Bez sayısına bakın: Eğer bebeğiniz günde 4-5 dolu ıslak bez alıyor ve dışkıları düzenli ise, muhtemelen doyuyor demektir.
Kilo alımını takip edin: Bebeğinizin kilo alımı yeterli ise, doyuyor demektir. Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin kilo alımını takip edebilirsiniz.
Bebeğinizin davranışını gözlemleyin: Eğer bebeğiniz memede doyduktan sonra huzursuzlanmıyorsa, uyuyorsa veya memeyi bıraktıktan sonra ağlamıyorsa, muhtemelen doyuyor demektir.
Ayrıca, meme reddi ve biberon reddi yaşayan bebeklerde olduğu gibi, bazen bebekler memede doymak istemeyebilir. Bu durumda, pilates topunda emzirmeyi denemek gibi farklı yöntemler denemek faydalı olabilir.
Gaz ve kusma sorunları için ise, doktorunuzun önerdiği gastrotuss baby şurup ve gaz damlası kullanımını sürdürmek önemlidir.
Bebeğinizin uyku düzeni için:
Düzenli uyku saatleri oluşturun: Bebeğinizin gündüzleri düzenli uyku saatleri olması, gece uykusunu da olumlu etkileyebilir.
* Uykulu ortam yaratın: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun.
Emzirme sürecinde sabır ve esneklik önemlidir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket etmek ve doktorunuzla iletişimde kalmak en iyisi olacaktır
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Lütfen Bilgi Paylaşımı 40 Derece Ateş Göğüslerde Şişlik
3. Bebek Doyuyor mu
Bez sayısına bakın: Eğer bebeğiniz günde 4-5 dolu ıslak bez alıyor ve dışkıları düzenli ise, muhtemelen doyuyor demektir.
Kilo alımını takip edin: Bebeğinizin kilo alımı yeterli ise, doyuyor demektir. Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin kilo alımını takip edebilirsiniz.
Bebeğinizin davranışını gözlemleyin: Eğer bebeğiniz memede doyduktan sonra huzursuzlanmıyorsa, uyuyorsa veya memeyi bıraktıktan sonra ağlamıyorsa, muhtemelen doyuyor demektir.
Ayrıca, meme reddi ve biberon reddi yaşayan bebeklerde olduğu gibi, bazen bebekler memede doymak istemeyebilir. Bu durumda, pilates topunda emzirmeyi denemek gibi farklı yöntemler denemek faydalı olabilir.
Gaz ve kusma sorunları için ise, doktorunuzun önerdiği gastrotuss baby şurup ve gaz damlası kullanımını sürdürmek önemlidir.
Bebeğinizin uyku düzeni için:
Düzenli uyku saatleri oluşturun: Bebeğinizin gündüzleri düzenli uyku saatleri olması, gece uykusunu da olumlu etkileyebilir.
* Uykulu ortam yaratın: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun.
Emzirme sürecinde sabır ve esneklik önemlidir. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket etmek ve doktorunuzla iletişimde kalmak en iyisi olacaktır
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Lütfen Bilgi Paylaşımı 40 Derece Ateş Göğüslerde Şişlik
3. Bebek Doyuyor mu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Beyza E.
Premium Üye
26 Nisan 2026 17:00
Bez sayısı gayet yeterli aslında. Sadece memeden ayrılmak istemiyor. Gece uykumuz daha düzenli. Gece de uyandırıp yedirmekte zorlanıyoruz.

Göktenur B.
26 Nisan 2026 17:29
Daha çok küçük zamanla düzene oturur uyku düzeni benim bebeğim de ilk doğduğunda geceleri çok uzun uyurdu 4 saati geçerdi bazen yenidoğan döneminde bebek her istediğinde emzirin deniyor büyük ihtimalle gazlı olduğu için sürekli emek istiyor o an rahatladığını düşünüyor bol bol masaj yapın zamanla gaz sancısı azalır benim oğlumda öyleydi 3 defa lavman yaptırdık gaz damlası prebiyotik hepsini kullandım 3. Aydan sonra hepsini bıraktık sizinde inşallah zamanla ihtiyacınız kalmaz
B
Beyza E.
Premium Üye
26 Nisan 2026 17:51
Daha çok küçük zamanla düzene oturur uyku düzeni benim bebeğim de ilk doğduğunda geceleri çok uzun uyurdu 4 saati geçerdi bazen yenidoğan döneminde bebek her istediğinde emzirin deniyor büyük ihtimalle gazlı olduğu için sürekli emek istiyor o an rahatladığını düşünüyor bol bol masaj yapın zamanla gaz sancısı azalır benim oğlumda öyleydi 3 defa lavman yaptırdık gaz damlası prebiyotik hepsini kullandım 3. Aydan sonra hepsini bıraktık sizinde inşallah zamanla ihtiyacınız kalmaz

Göktenur B.
26 Nisan 2026 20:00
Kakasını da güzel yapıyor aslında ama çok zorlanıyor. Sütüm de tazyikli acaba o mu yapıyor diye düşünüyorum. Bide alerjiden şüpheleniyoruz, onun için de ayrı bi diyet uyguluyoruz. Biraz yorucu bi süreç. İnşallah 3 aydan sonra bizim de geçer.
B
Beyza E.
Premium Üye
26 Nisan 2026 20:24
Her yenidoğan döneminde her bebek gazlı daha gazsız olanını görmedim sütünüz tazyikli ise önce biraz sağıp sonra emrizin belki daha iyi olur çok zorlu ve sabırlı bı süreç rabbim yardım etsin zamanla düzene oturur umarım daha yenidoğan dönemindesiniz hala

Göktenur B.
26 Nisan 2026 20:29
Ay inşallah biraz sağım yapıyorum da ne kadarı yeterli olur onu da anlamıyorum 🙄 herşey o kadar bi soru işareti ki ağlarken elimden bişey gelmiyor oluşu daha üzücü 🙄zamanla oturacaktır inşallah 😇
B
Beyza E.
Premium Üye
26 Nisan 2026 20:51
Bende şuan aynı sizin gibiyim oğlum şuan 9. Ayına girdi 2 haftadır gece uykusu kalmadı sürekli emek istiyor aç değil eminim ama sürekli ağlıyor uyumak istemiyor ne gündüz ne gece artık tüm düzenimiz bozuldu uykusuzluk tavan yaptı diş de patlattık ama niye böyle oldu anlamadım ikinci çocuğum diyorum bazen sanki hiç çocuk büyütmemis gibiyim her çocuk kendine özgü

Göktenur B.
26 Nisan 2026 21:04
Gerçekten öyle yaşarken çok yorucu ama ilerde inşallah güzel hatırlıycaz. Ya bugün öğlen 1den akşam 7ye kadar sadece 20 dk kucakta uyudu. 4 saat kalkmadım yerimden memeyi bırakmadı. En son artık çok yemekten de muhtemelen daha rahatsız oldu, çığlık kıyamet.Tam gidelim hastaneye dedik uyudu yorgun düştü.
B
Beyza E.
Premium Üye
26 Nisan 2026 21:10
Benimkide öyle sabah 6.30 da uyandı akşam 5.30 kadar toplasak 1 saat anca uyudu sonrasında artık banyo yaptırdim iki saat öyle uyudu şimdide uykusuzluktan dolayı huzursuz asla anlamıyorum aylarca uyku düzenimiz vardı gündüzleri de en az iki saat uyurdu ki 3 4 defa gündüz uykusuna yatardı akşam 9 dedik mi gece uykusuna gecerdi şimdi biranda herşey alt üst oldu düzen felan kalmadı sürekli uyanık kalmak istiyor çünkü emeklemeye yürümeye başladı etrafı keşfetmek istiyor artık bu günlerde geçer gülerek hatırlicağımız zamanlar ama biz de anneler olarak mental olarak çöküyoruz bu dönemde
Yükleniyor...