Emzirme Dönemi İlaç Kullanimi

44 görüntüleme
E

Emre P.

25 Şubat 2026 23:52
Viral enfeksiyon sonrasi guatr teşhis prednol 16 mg günde 3 kere alıyorum birde brufen alıyorum günde 2 kere sabahları aç karnına mide koruyucu emzirme açısından sorun teşkil eder mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

27 Şubat 2026 00:21
Emzirme döneminde ilaç kullanımı konusunda dikkatli olmak gerekir. Prednol (prednizolon) ve Brufen (ibuprofen) gibi ilaçların emzirme güvenliği hakkında bilgi verilebilir.

Prednizolonun emzirme döneminde kullanımı genellikle güvenlidir, ancak yüksek dozlarda veya uzun süreli kullanımda süt miktarını azaltabilir veya bebeğe etki edebilir. Dozunuz 16 mg günde 3 kez oldukça yüksek görünüyor, bu nedenle doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Ibuprofen (Brufen) emzirme döneminde genellikle güvenlidir ve kısa süreli kullanımda bebeğe zararlı etkileri görülmemiştir. Ancak, yüksek dozlarda veya uzun süreli kullanımda dikkatli olmak gerekir.

Mide koruyucu ilaçların emzirme döneminde kullanımı genellikle güvenlidir.

İlaç kullanımıyla ilgili genel öneriler:

1. Doktorunuzla görüşün: İlaçlarınızı doktorunuzla görüşmeden değiştirmeyin veya durdurmayın.
2. Dozaj ve süre: İlaçlarınızı önerilen dozajda ve sürede kullanın.
3. Bebeği izleyin: Bebeğinizde herhangi bir yan etki veya değişiklik gözlemleyin.

Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım, bu nedenle doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirmede Prednol Kullanımı !!
2. Emzirmede Prednol Kullanımı !!
3. Emzirmede Grip İlacı Kullanımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir