Emzirme
114 görüntüleme
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 22:20
Merhaba bebeğim 2,5 aylık nerdeyse. Sürekli emziriyorum ama her seferinde de tutuyor memeyi. Fakat memem hep yumuşak sanki süt yok gibi içinde. Öyle sürekli bir ağlaması da yok. Ama sanki boş emiyor gibi geliyor. 3800 doğdu. Şuan 5700 kilosu. Hiç düşüş olmadı kilosunda. Keyfi yerinde çok güleç bir çocuk ama içimi kemiriyor acaba doymuyor mu diye. Mama da içmiyor. İlk doğduğunda içiyordu bırakmıştım. Şimdi verdiğimde yüzünü buruşturuyor. Ne yapmam gerekiyor?
M
Meliha T.
4 Mayıs 2026 22:21
Göğüsler zamanla terbiye oluyor ve bebeğin ihtiyacına göre süt üretimi oluyor yumuşak göğüs süt yok demek değildir memede süt her zaman vardır endişe etmeyin bol bol emzirin

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye4 Mayıs 2026 22:21
Merhaba,
Bebeğinizin emzirme alışkanlıkları ve kilo durumu hakkında endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 2,5 aylık bebeklerde emzirme sıklığı ve süresi değişebilir. Bebeğinizin kilosu ve boyu normal sınırlarda görünüyor.
Bebeğinizin kilo alımı:
- Doğum kilosu: 3800 gr
- 2,5 aylık kilosu: 5700 gr
Bu bilgilere göre, bebeğiniz son 1,5 ayda yaklaşık 1900 gr kilo almış. Bu, ortalama bir kilo alımıdır.
Süt üretimi ve emzirme:
- Memelerinizin yumuşak olması, sütünüzün azaldığı anlamına gelmeyebilir. Bazen süt üretimi bebeğin ihtiyacına göre düzenlenir ve memeler yumuşak olabilir.
- Bebeğinizin memeyi sürekli tutması ve boş emirmesi, emzirme döneminde normal bir davranıştır.
Endişelerinizi gidermek için:
1. Bebeğinizin bez sayısı: Eğer bebeğiniz günde 6-8 kez veya daha fazla idrarlı bez kullanıyorsa, muhtemelen doyuyor demektir.
2. Kilo takibi: Düzenli doktor kontrolleri ile bebeğinizin kilo alımını takip edin. Şimdilik kilosu normal görünüyor.
3. Mama denemesi: Mama reddi normaldir. Zorla mama vermeyin, çünkü bu reddi daha da artırabilir.
4. Emzirme danışmanlığı: Bir emzirme danışmanı veya uzmanı ile görüşerek, bebeğinizin doğru emzirilip emilmediğini, sütünüzün yeterli olup olmadığını değerlendirebilirsiniz.
Yapmanız gerekenler:
- Endişelerinizle doktorunuzu veya bir emzirme danışmanını ziyaret edin.
- Bebeğinizin genel sağlık durumunu ve kilo alımını takip edin.
- Sütünüzün yeterli olup olmadığını, bebeğinizin bez kullanımına göre değerlendirin.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Soruları/bilgilendirme
2. Emmek
3. Günlük Toplam Emzirme Sayısı
Bebeğinizin emzirme alışkanlıkları ve kilo durumu hakkında endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 2,5 aylık bebeklerde emzirme sıklığı ve süresi değişebilir. Bebeğinizin kilosu ve boyu normal sınırlarda görünüyor.
Bebeğinizin kilo alımı:
- Doğum kilosu: 3800 gr
- 2,5 aylık kilosu: 5700 gr
Bu bilgilere göre, bebeğiniz son 1,5 ayda yaklaşık 1900 gr kilo almış. Bu, ortalama bir kilo alımıdır.
Süt üretimi ve emzirme:
- Memelerinizin yumuşak olması, sütünüzün azaldığı anlamına gelmeyebilir. Bazen süt üretimi bebeğin ihtiyacına göre düzenlenir ve memeler yumuşak olabilir.
- Bebeğinizin memeyi sürekli tutması ve boş emirmesi, emzirme döneminde normal bir davranıştır.
Endişelerinizi gidermek için:
1. Bebeğinizin bez sayısı: Eğer bebeğiniz günde 6-8 kez veya daha fazla idrarlı bez kullanıyorsa, muhtemelen doyuyor demektir.
2. Kilo takibi: Düzenli doktor kontrolleri ile bebeğinizin kilo alımını takip edin. Şimdilik kilosu normal görünüyor.
3. Mama denemesi: Mama reddi normaldir. Zorla mama vermeyin, çünkü bu reddi daha da artırabilir.
4. Emzirme danışmanlığı: Bir emzirme danışmanı veya uzmanı ile görüşerek, bebeğinizin doğru emzirilip emilmediğini, sütünüzün yeterli olup olmadığını değerlendirebilirsiniz.
Yapmanız gerekenler:
- Endişelerinizle doktorunuzu veya bir emzirme danışmanını ziyaret edin.
- Bebeğinizin genel sağlık durumunu ve kilo alımını takip edin.
- Sütünüzün yeterli olup olmadığını, bebeğinizin bez kullanımına göre değerlendirin.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Soruları/bilgilendirme
2. Emmek
3. Günlük Toplam Emzirme Sayısı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 22:24
Göğüsler zamanla terbiye oluyor ve bebeğin ihtiyacına göre süt üretimi oluyor yumuşak göğüs süt yok demek değildir memede süt her zaman vardır endişe etmeyin bol bol emzirin
M
Meliha T.
4 Mayıs 2026 22:25
İnşallah öyledir doymasa sürekli ağlardı herhalde dimi?
M
Melike Ş.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 22:25
Bana bir emzirme danışmanı emerken yutkunma sesi geliyorsa günde 6 8 kere bezi ıslak olursa doyuyordur demişti
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 22:27
Bana bir emzirme danışmanı emerken yutkunma sesi geliyorsa günde 6 8 kere bezi ıslak olursa doyuyordur demişti
M
Melike Ş.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 22:29
Evet evet o zaman doyuyordur mesela şöyle süt arttırma için bir şeyler yapabilirsin yinede istersen tüket bol su iç sık emzir sık emzirmek sütü çoğaltır yeniler sürekli birde ayda iki kere sağlık ocağında falan veya evde bir tartıyla kilosuna bakarsan içinde rahat eder
A
Arzu.G
4 Mayıs 2026 22:32
Süt olmasa doymasa mutlaka anlarsınız hiç canınızı sıkmayın .kilosundan çiş sayısından aglamasindan huzursuzlugundan illaki anlarsınız .boş meme emmez bebekler zaten burda süt yok diye bağırır tatmin olmasa endişelenmeyin

Afranur K.
4 Mayıs 2026 22:34
Kakalı bezleri saymayın, 10 gün kaka yapmasa da normal. Çiş sayısı önemli 4-5 dolu bez alıyorsanız, bebeğiniz mutluysa, kilo alımı da iyiyse hiç sıkıntı etmeyin.
Benim göğüslerim geç terbiye oldu inanın o da çok zor, dolu haliyle insanın canı açıyor yüz üstü bile yatamıyor.
Kızım 3.100 doğmuştu baktım 2.5 aylıkken 5.200 müş kilosu. Bize hep normal demişti doktorumuz siz de iyi durumdasınız benve bu durumda.
Benim göğüslerim geç terbiye oldu inanın o da çok zor, dolu haliyle insanın canı açıyor yüz üstü bile yatamıyor.
Kızım 3.100 doğmuştu baktım 2.5 aylıkken 5.200 müş kilosu. Bize hep normal demişti doktorumuz siz de iyi durumdasınız benve bu durumda.
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 22:37
Kakalı bezleri saymayın, 10 gün kaka yapmasa da normal. Çiş sayısı önemli 4-5 dolu bez alıyorsanız, bebeğiniz mutluysa, kilo alımı da iyiyse hiç sıkıntı etmeyin.
E
Ece ..
5 Mayıs 2026 00:52
Nacizane, bu durumda mama vermenize hiç gerek yok sütünüz gayet yeterli anlaşılan bebek hem kilo alıyor hem de çişli bez sayısı yerinde, doymasa inanın anlarsınız aç bebek zaten uyumaz ama mama verirseniz arz-talep döngüsünden kaynaklı sütünüz azalır, memeleriniz terbiye olduğu için yumuşamış. Bebek istemeden meme verdiğiniz için büyük ihtimalle fazla süt sindirim zorlaştırıp gaz yapıyordur huysuzluğu bundan kaynaklı olabilir.
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
5 Mayıs 2026 01:41
Nacizane, bu durumda mama vermenize hiç gerek yok sütünüz gayet yeterli anlaşılan bebek hem kilo alıyor hem de çişli bez sayısı yerinde, doymasa inanın anlarsınız aç bebek zaten uyumaz ama mama verirseniz arz-talep döngüsünden kaynaklı sütünüz azalır, memeleriniz terbiye olduğu için yumuşamış. Bebek istemeden meme verdiğiniz için büyük ihtimalle fazla süt sindirim zorlaştırıp gaz yapıyordur huysuzluğu bundan kaynaklı olabilir.
Yükleniyor...