Emzirirken Ertesi Gün Hapı
339 görüntüleme
H
Hilal Y.
2 Mayıs 2026 12:29
11 aylık bebeğim var ertesi gün hapı kullanmak zorunda kaldım 8 saat emzirmemem yazıyor prespektüste hamile kalmak da asla istemiyorum ria taktırmalımıyım acilen ve ne zaman emzirme yapayım
S
Sedanur D.
Premium Üye
2 Mayıs 2026 13:48
Geçen ay benim de başıma geldi hapı almadım. Bence olay ciddi kadın doğumcunuzla görüşün
K
Kübra G.
2 Mayıs 2026 15:05
Ben 48 saat emzirmemiştim sütü de sağıp atmıştım dolapta yedek sütlerden kullanmıştım benim başıma daha küçükken gelmişti 5-6 aylıktı sanırım
H
Hilal Y.
2 Mayıs 2026 15:07
Sizde levenorgestrel içeren bir hap mı almıştınız

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Mayıs 2026 15:17
Ertesi Gün Hapı ve Emzirme
Emzirirken ertesi gün hapı kullanmak zorunda kalmak endişe verici olabilir. Öncelikle, ertesi gün hapının türüne bağlı olarak emzirme süresi değişebilir.
Levonorgestrel içeren haplar (örneğin, Norlevo): Güvenli kabul edilir ve emzirmeye devam edebilirsiniz. 8 saat bekleyebilirsiniz.
Ulipristal asetat içeren haplar (örneğin, Ella): 1 hafta emzirmemek gerekebilir.
Ria (İntrauterin Araç) Takılması
Hamile kalmaktan korunmak için Ria taktırmak bir seçenek olabilir. Ria, uzun süreli doğum kontrolü sağlayan etkili bir yöntemdir.
Ne Zaman Emzirme Yapmalıyım?
Eğer Levonorgestrel içeren bir hap kullanacaksanız, 8 saat bekledikten sonra emzirmeye devam edebilirsiniz. Eğer Ulipristal asetat içeren bir hap kullanacaksanız, doktorunuzun önerilerine uyarak emzirme sürenizi belirleyebilirsiniz.
Öneriler
1. Doktorunuzla konuşarak en uygun ertesi gün hapı seçeneğini belirleyin.
2. Ria taktırmak için bir jinekologla randevu alın.
3. Emzirme sürenizi doktorunuzun önerilerine göre belirleyin.
Güvenliğiniz ve bebeğinizin sağlığı için doktorunuzun önerilerine uymayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ertesi Gün Hapı
2. Ertesi Gün Hapı
3. Ertesi Gün Hapı
Emzirirken ertesi gün hapı kullanmak zorunda kalmak endişe verici olabilir. Öncelikle, ertesi gün hapının türüne bağlı olarak emzirme süresi değişebilir.
Levonorgestrel içeren haplar (örneğin, Norlevo): Güvenli kabul edilir ve emzirmeye devam edebilirsiniz. 8 saat bekleyebilirsiniz.
Ulipristal asetat içeren haplar (örneğin, Ella): 1 hafta emzirmemek gerekebilir.
Ria (İntrauterin Araç) Takılması
Hamile kalmaktan korunmak için Ria taktırmak bir seçenek olabilir. Ria, uzun süreli doğum kontrolü sağlayan etkili bir yöntemdir.
Ne Zaman Emzirme Yapmalıyım?
Eğer Levonorgestrel içeren bir hap kullanacaksanız, 8 saat bekledikten sonra emzirmeye devam edebilirsiniz. Eğer Ulipristal asetat içeren bir hap kullanacaksanız, doktorunuzun önerilerine uyarak emzirme sürenizi belirleyebilirsiniz.
Öneriler
1. Doktorunuzla konuşarak en uygun ertesi gün hapı seçeneğini belirleyin.
2. Ria taktırmak için bir jinekologla randevu alın.
3. Emzirme sürenizi doktorunuzun önerilerine göre belirleyin.
Güvenliğiniz ve bebeğinizin sağlığı için doktorunuzun önerilerine uymayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ertesi Gün Hapı
2. Ertesi Gün Hapı
3. Ertesi Gün Hapı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
K
Kübra G.
3 Mayıs 2026 10:18
Sizde levenorgestrel içeren bir hap mı almıştınız
Yükleniyor...