Emzirirken Ertes 72

44 görüntüleme
Duygu G.

Duygu G.

10 Nisan 2026 20:51
Bebeğim 8 aylık emziriyorum mamada veriyorum. Bugün ertes 72 aldım. 9.5 saat hiç emzirmedim, sağmadım da şu an sağıyorum. Sağdığım sütü atmalı mıyım? Emzirmeye devam etmeli miyim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 21:12
Merhaba, sorununuzla ilgili bazı önemli noktaları göz önünde bulundurmak isterim.

Emzirme ve süt sağma konusunda, annenin ve bebeğin ihtiyaçlarına göre hareket etmek önemlidir. 8 aylık bebeğinizin emzirme ve mama ile beslenmesi devam ediyor.

Sağdığınız Sütü Atmalı mı?
- Eğer sağdığınız süt temizse ve buzdolabında uygun koşullarda saklanmamışsa, bebeğiniz için kullanılabilir. Ancak, eğer sütünüz uzun süreliğine buzdolabında kaldıysa veya uygun koşullarda saklanmadıysa, güvenliğiniz açısından atmanız daha iyi olabilir.

Emzirmeye Devam Etmeli mi?
- Emzirmenin Faydaları: Emzirme, bebekler için önemli bir beslenme kaynağıdır ve aynı zamanda anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir. Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin en az 2 yıl emzirilmesini öneriyor.
- Süt Üretimi: Emzirme ve düzenli sağma, süt üretimini sürdürmeye yardımcı olur. Eğer emzirmeyi bırakırsanız, süt üretimi zamanla azalabilir.
- Bebeğiniz 8 aylık: Bu yaşta, ek gıdalar başlamış olsa da, anne sütünün hala önemli bir besin kaynağı olduğu unutulmamalıdır.

Uygulama:
1. Düzenli Emzirme ve Sağma: Eğer iş yoğunluğu nedeniyle düzenli emzirme ve sağma yapamıyorsanız, bir rutün oluşturmaya çalışın.
2. Süt Saklama: Sağdığınız sütü uygun şekilde buzdolabında saklayarak daha sonra kullanabilirsiniz.
3. Beslenme Dengesi: Bebeğinizin hem anne sütünden hem de ek gıdalardan yeterli beslenmesini sağlayın.

Sonuç olarak, emzirmeye ve düzenli sağmaya devam etmek, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için faydalı olacaktır. Güvenli süt saklama yöntemleri hakkında daha fazla bilgi edinin ve bir sağlık profesyonünden destek alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sadece Sağım Yaparak Ne Kadar Ay Emzirebilirim?
2. Emzirmeyi Bıraktırma
3. Emzirmeyi bittirmeli miyim
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir