Emzirirken Diş Tedavileri ⚠️

529 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Ağustos 2025 09:52
Sevgili Anneler🍀

Ben protetik diş tedavisi uzmanı Dr. Nazlı, bugün sizlere son dönemde kliniğimde bana EN çok sorulan iki soruya bi cevap vermeye geldim 📣

-Hocam ne zaman bebeğimi emzirebilirim ?
- HEMEN !

-Hocam sütümü ne kadar sonra sağıp atmalıyım?
- SÜTÜNÜZÜ SAĞMANIZA GEREK YOK!

LÜTFEN ‘sıvı altın’ diye geçen anne sütünüzü gereksiz yere sağıp atmayın 🙏🏼🥲

Hadi gelin bu konuyu biraz detaylı konuşalım;

Emzirirken lokal anestezi altında tüm diş tedavilerinizi yaptırabilirsiniz, güvenli olan antibiyotik - ağrı kesici gibi hekiminiz tarafından reçete edilen ilaçları kullanabilirsiniz. Bazı kemik veya dişeti içine yerleştirilen ilaçlar bu dönemde uygun değil ama zaten bu işlem size yapılırsa hekiminiz sizi uyarır ve bunlar ertelenebilir işlemlerdir çoğu anne bu emzirme sonrasına bırakır.

Yani kısaca ;
SÜTÜNÜZÜ SAĞIP ATMANIZA GEREK YOK 💕
KENDİNİZE DİŞ AĞRISI İLE EZİYET ETMENİZE GEREK YOK 💕

Şimdi gelelim neden bu tedavileri hemen yaptırmanızın neden bu kadar önemli olduğuna;

Diştaşı temizliği ve tüm dişeti rahatsızlığına yönelik tedaviler , çürük dişe yönelik tedaviler ( dolgu - kanal tedavisi) , eksik dişin tamamlanmasına yönelik tedaviler ( protez- implant vb) , diş sıkmaya yönelik ‘splint’ denen plak uygulamaları ( BOTOKS DEĞİL), enfekte ve çekilmesi gereken dişlerin cerrahi çekimi gibi tüm tedaviler bu süreçte güvenli.

‼️ Bunları yaptırmanız annenin ağız florasının sağlıklı hale gelmesine ve olası bir bebeğe bulaş durumunu en aza indirir. Bebeklerimiz ne kadar engellesek de bazen ağzımıza dokunabilir veya fark etmeden biz bunları yakın mesafede bulaştırabiliriz.
‼️ özellikle dişeti rahatsızlıklarının uzun dönemde kalp kapakçığına yerleşebildiği, pankreas problemleri ile ilişkili olduğu ve bağırsak florasını etkilediği bilindiğinden kişinin kendi sağlığı ve sonrasında gebelik/ emzirme süresinde çocukla da ilişkili olduğu için mümkünse hamilelik öncesinde değilse gebelikte güvenli trimesterde doktor izni ile veya doğumdan hemen sonra anne kendini hazır hissettiğinde yapılmalıdır 🙏🏼

🚨 LÜTFEN ÇOCUKLARINIZA AĞZINIZA SOKTUĞUNUZ KAŞIKLA YEMEK VERMEYİN, ONLARIN KAŞIKLARINI KULLANMAYIN. KISACASI ONUN AĞZINA GİREN BİŞEYİ KENDİNİZİN AĞIZ FLORASI İLE TEMAS ETTİRMEYİN 🚨

Sizinde bu konu hakkında sorularınız varsa bu postun altına yorum yazabilirsiniz veya sosyal medya hesaplarından bana ulaşabilirsiniz.

Instagram:
@drnazligulec

https://www.instagram.com/drnazligulec?igsh=MWhoN21jNGR3MmZ2YQ%3D%3D&utm_source=qr
C

Cansu K.

12 Şubat 2026 16:27
Merhabalar hocam , kanal tedavisi yapıldı dişime amalgam dolgu kullanıldı ve işlem sonrasında ağzıma bir kaç tane demir parçası gibi şeyler geldi sanırım amalgam dolgunun parçalarıydı civa içerdiği için bir problem olur mu 8 aylık bebeğim var emziriyorum süt sağmam ya da emzirmek için beklemem gerekir mi
C

Cansu K.

13 Şubat 2026 16:29
Ve dişim hala ağrıyor kanal tutmadı sanırım eğer ağrırsa gel çekelim demişti doktor Amalgam dolguda yapıldı birkaç gün sonra o dişin çekilmesi sorun yaratır mı hocam

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir