Emzirdikten Sonra Huzursuz
49 görüntüleme
N
Nazlıcan
8 Nisan 2026 08:05
Bebeğim 10 haftalık, emzirirken ve sonrasında huzursuz oluyor. Relactaz+gaz damlası kullanıyoruz yediklerime dikkat ediyorum her beslenme arası ve sonrası gazını çıkarttırıyorum ne yapacağım neden olabilir?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
8 Nisan 2026 08:05
Bebeğinizin huzursuzluğu emzirme ve sonrasında gaz sancısı, reflü gibi sorunlar kaynaklı olabilir. Gaz sancısı birçok bebekte yaygın bir sorundur ve emzirme sırasında ya da sonrasında huzursuzluğa neden olabilir.
Kullandığınız Re lactaz ve gaz damlası muhtemelen doktor tavsiyesi ile kullanıyorsunuzdur. Bu ilaçlar gaz sancısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Bebeğinizin emzirme sırasında ve sonrasında huzursuz olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Gaz sancısı: Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz sancısı yaşaması normaldir.
- Reflü: Emzirme sırasında ya da sonrasında sütün geri akması (reflü) huzursuzluğa neden olabilir.
- Emzirme tekniği: Bebeğinizin doğru şekilde emzirilmemesi huzursuzluğa yol açabilir.
Deneyebileceğiniz bazı yöntemler:
1. Dik pozisyonda beslenme: Bebeğinizi emzirirken dik pozisyonda tutun, bu reflüyü önleyebilir.
2. Gaz çıkarma: Her beslenme sonrası gazını çıkarmaya devam edin.
3. Probiyotik: Bebeğiniz için uygun probiyotik damlalar kullanmayı deneyin.
4. Anne diyeti: Emziren annelerin bazı yiyeceklerden kaçınması gerekebilir, bu konuda doktorunuzla konuşun.
Eğer bebeğinizin huzursuzluğu devam ederse, bir doktor veya emzirme danışmanı ile görüşmek iyi olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Çok Huzursuz Anlayamıyorum
2. Sürekli Emme İstegi
3. Bebeğim Çok Huzursuz Anlayamıyorum
Kullandığınız Re lactaz ve gaz damlası muhtemelen doktor tavsiyesi ile kullanıyorsunuzdur. Bu ilaçlar gaz sancısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Bebeğinizin emzirme sırasında ve sonrasında huzursuz olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Gaz sancısı: Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz sancısı yaşaması normaldir.
- Reflü: Emzirme sırasında ya da sonrasında sütün geri akması (reflü) huzursuzluğa neden olabilir.
- Emzirme tekniği: Bebeğinizin doğru şekilde emzirilmemesi huzursuzluğa yol açabilir.
Deneyebileceğiniz bazı yöntemler:
1. Dik pozisyonda beslenme: Bebeğinizi emzirirken dik pozisyonda tutun, bu reflüyü önleyebilir.
2. Gaz çıkarma: Her beslenme sonrası gazını çıkarmaya devam edin.
3. Probiyotik: Bebeğiniz için uygun probiyotik damlalar kullanmayı deneyin.
4. Anne diyeti: Emziren annelerin bazı yiyeceklerden kaçınması gerekebilir, bu konuda doktorunuzla konuşun.
Eğer bebeğinizin huzursuzluğu devam ederse, bir doktor veya emzirme danışmanı ile görüşmek iyi olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Çok Huzursuz Anlayamıyorum
2. Sürekli Emme İstegi
3. Bebeğim Çok Huzursuz Anlayamıyorum
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
K
Kübra V.
9 Nisan 2026 00:36
Aynı durumıu bizde yaşadım probiyotik başladı doktor 3 aylık o zaman onu kullandıktan sonra eziyet etmişim kendime dedim
N
Nazlıcan
9 Nisan 2026 04:32
Aynı durumıu bizde yaşadım probiyotik başladı doktor 3 aylık o zaman onu kullandıktan sonra eziyet etmişim kendime dedim