Emzır Me

56 görüntüleme
A

Aşkın

13 Nisan 2026 11:58
bebegim2,5 aylık sol memede güzelce emerken kesintisiz sag memeye gecerken yada ilk ondan baslasamda o memeyi emip bi samiye birakıyo emip birakiyor süt hep dökülüyor y
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 11:58
Merhaba,

Bebeğinizin emzirme sırasında sağ memeyi sürekli çıkarıp geri alması, emzirmeyi bırakması gibi bir davranış sergilemesi endişe verici olabilir. Bu durum birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir:

Süt akışı: Sağ meme aşırı süt üretiyor olabilir, bu da bebeğinizin rahat emememesine ve çıkarıp geri almasına neden olabilir.
Travma: Geçmişte yaşanan bir travma, bebeğinizin memeyi emerken rahatsızlık hissedebilmesine yol açabilir.
Meme şekli veya yapısı: Meme şekli veya yapısı, bebeğinizin emzirmeyi zorlaştırabilir.

Bebeğinizin bu davranışının nedenini belirlemek için şu adımları değerlendirebilirsiniz:

1. Süt akışını kontrol edin: Bebeğiniz emerken süt akışını kontrol edebilir, eğer süt akışı fazlaysa süt akışını azaltmak için
C* şeklinde meme kavrayışı deneyebilirsiniz.
2. Meme ucunuzun durumunu kontrol edin: Meme ucu çatlak veya yara oluşmuşsa bu bebeğinizin emerken rahatsızlık hissetmesine neden olabilir.
3. Bebeğinizin ağız yapısını kontrol edin: Bebeğinizin ağız yapısı emzirme için uygun olmalıdır.
4. Emzirme pozisyonunuzu kontrol edin: Bebeğinizle uygun emzirme pozisyonunu bulmaya çalışın.
5. Profesyonel destek alın: Eğer bebeğinizin emzirme sorunları devam ediyorsa, bir emzirme danışmanından veya bir sağlık profesyonelinden destek almayı düşünün.

Emzirme sürecinde yaşanabilecek sorunlar hakkında endişe duyuyorsanız, bir uzmandan profesyonel destek almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Memeyi Ağzından Sürekli Çıkarıp Geri Alma
2. Her Emzirmede Tek Memeden Emzirme
3. Soru-cevap Zamanı!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif B.

13 Nisan 2026 12:25
Bebeğim 3 aylık meme reddi yaşıyorduk fakat biraz düzeldi bu sefer de kusma başladı reflü sanırım her emzirme sonrası dik tutmaya rağmen geğirip kusuyor
E

Elif B.

13 Nisan 2026 12:26
Ne yapmamız gerekiyor
Afranur K.

Afranur K.

13 Nisan 2026 12:58
Sağ memeyi emzirirken aynı sol memeyi emziriyor pozisyonda koltuk altınızdan getirin bebeği. Anlatabildim mi bilmiyorum ama kısa süreki böyle bir sorun yaşadım ilk doğduğunda, yoğun bakımda yaşadığımız için bu sorunu hemşireler müdahale etmişti bana da, aynı sol memeyi emer gibi başı sol tarafta, ayakları sağ tarafta kalıyor, bebeğim koltuk altından sağ mememi emiyor bu esnada aslında.

İsterseniz deneyin, pozisyonel bir durum ile çözdük biz. İnşalah sizde de işe yarar 🙏🏻
A

Aşkın

13 Nisan 2026 13:08
bi kaç gündür bu sorun var süt akısı hızlı dıyemi acaba bilmıyorum ama pozısyonu aynı tutmaya calısıyorum aslinda

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir