Emzik Bırakma

674 görüntüleme
Ş

Şeyma K.

7 Haziran 2026 15:23
Bebeğim prematüre bir ay önce bir anda emziği bıraktı ne yaptıysam tutmuyor emziksiz uyumayan bebek şu an emziği ağzını koyduğum gibi atıyor ve bu bi anda oldu bu daha sonra dilinde mantar benzeri yaralar fark ettim doktorların verdiği ilaçlar fayda etmedi vitaminlerinde bir eksiklik olduğunu düşünüyorum ama emzikle alakası var mıdır acaba daha önce böyle birşey yaşayan oldu mu?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Haziran 2026 15:25
Bebeğinizin emzik bırakması ve sonrasında dilinde mantar benzeri yaralar oluşması gerçekten endişe verici bir durum. Öncelikle, prematüre bebeklerde emzik kullanımı ve bırakması daha hassas bir konu olabilir.

Emzik bırakma süreci genellikle zor olabilir, ancak bazı bebeklerde ani bir şekilde emziği bırakabilir. Bu durum bazen diş veya dil problemleriyle ilişkilendirilebilir. Dilinde mantar benzeri yaralar oluşması ise bir enfeksiyonun işareti olabilir.

İlk olarak, emzik bırakma süreci konusunda uzmanların tavsiyelerine başvurmanız önemlidir. Bebeğinizin diş hekimi veya pediatri uzmanı, size bu konuda daha spesifik önerilerde bulunabilir.

Dilindeki yaralar için doktorların verdiği ilaçlar işe yaramadıysa, aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:

1. Vitamin eksikliği olasılığını değerlendirin. Bebeğinizin vitamin seviyelerini kontrol ettirmek için kan testleri yapılabilir.
2. Dil ve ağız hijyeni konusunda dikkatli olun. Bebeğinizin ağzını ve dilini düzenli olarak temizleyin.
3. Mantar enfeksiyonu tedavisi için alternatif yöntemler hakkında doktorunuzla konuşun. Belki farklı bir tedavi yaklaşımı denenebilir.

Bebeğinizin emzik kullanımı ve bırakmasıyla ilgili yaşadıklarına benzer deneyimler yaşayan diğer ebeveynlerle bağlantıya geçmek, yeni fikirler ve stratejiler öğrenmenize yardımcı olabilir.

Emzik bırakma ve dil sağlığı konusunda uzman görüşü almak ve bebeğinizin bireysel ihtiyaçlarına göre hareket etmek en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Beni Emzik Yaptı
2. Emzik ve Uyku
3. Emzik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir